fluxa Публикувано Април 13, 2007 Share Публикувано Април 13, 2007 (Редактирано) Тая тема я пускам за непросветените хорица,който и идея си нямат за точната разлика между тия J,P,HB и MM басове(особено пък за HB и MM).Ясно, че разликата ще идва от адапторите само, че каде е точно тя и в какво точно се иразява като звучене.Та ако знаете как можем да си представим разликите докато четем...моля Вие сте на ход! Мерси! Редактирано Април 13, 2007 от fluxa Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Април 15, 2007 Share Отговорено Април 15, 2007 aбе и аз съм питал, но никой почти не ми е отговарял - най добре слушай записи и сам си прави изводите, имай в предвид че нещата много зависят от модела адаптери и сигурно ще се чудиш някой ако ти каже че дж-бас е само за лека музика(каквото е общото мнение в тоя форум), а видиш някой да свири с него брутални метълии Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Адам Отговорено Април 15, 2007 Share Отговорено Април 15, 2007 Според мен това със слушането на записи не би било много резултатно.Не го ли почувстваш под струните си трурно ще усетиш разликата.За жалост нямам опит с много видове адаптри,затова не мога да се включа по темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Април 16, 2007 Share Отговорено Април 16, 2007 Здравей темата със звученето на адапторите е направо безкрайна . Всеки производител на по скъпите адаптери търси специфично звучене с което да се отличава запомни и търси на пазара . Така че можеш да чуеш джас бас да звучи като прецижън на пример адаптер ултра джаз димарцио. Голямо значение има с какъв магнит е адаптера алнико или кирамичен броя на навивките на бубините . Във стандартните капачки на прецижън и дж бас повечето производители слагат по няколко бубини с цел премахване на шума и извличане на по плътен тон При ММ адаптерите е подобна картината има с по 2 . 3 бубини ралични магнити различни магнитни пополяритети На всяка марка звучат различно иначе като външен вид и размер са еднакви поне повечето . Зтова имат записани семпли . влизаш в сайта гледаш слушаш анализираш . Лошото в БГ няма как да ги пробваш дали ще ти харесат точно на твоя бас . Чао за сега Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 16, 2007 Share Отговорено Април 16, 2007 Според мен вида (формата) на адаптерите не е особено значеща за звука. Какво имам предвид. Както има джазбас адаптери единични, така има и таква двойни. Соап адаптерите са ги направили така - грамадни, за да привличат повече хора с визията им - абе маркетинг. Друго нещо от време оно ги има тия всичките разновидности - прецижън, джазбас, соап. Сумати фирми ги произвеждат. Според мен звука не идва от различната форма на адаптера а от това коя фирма го е направила и кой точно е модела на адаптера. Ако някой иска да си избира адаптер то най-добре е да намери такъв и да го чуе в негоавата си апаратура за да прецени дали му харесва или не. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts