Teo 1 Публикувано Октомври 16, 2019 Публикувано Октомври 16, 2019 Здравейте, бих искал да попитам как да настроя звукавата карта за запис на моно вокал ? Имам звукова карта Scarlett 2i2, с два входа, които могат да се настройват на line или instr.Като записвам клавира е лесно- и двата канала включвам на line и записвам стерео,...но.. Кой е правилния вариант за настройка на звукавата карта за запис на вокал-line или instr ? Поздрави Цитирай
patzo Отговорено Октомври 16, 2019 Отговорено Октомври 16, 2019 Това става не от картата, а от софтуера със който записваш. Просто на новата писта на която записваш я даваш да е моно. На повечето програми просто има бутон на пистата - моно. И от избора на вход за пистата избираш от кой канал - пак във софтуера. Цитирай
axel Отговорено Октомври 16, 2019 Отговорено Октомври 16, 2019 (Редактирано) ^Мисля, че има друг предвид. ^^Този суич би трябвало да се отнася само за входовете на жак. Когато включиш XLR, картата автоматично разпознава дали е линеен или микрофонен сигнал и няма значение в какво положение е превключвателя. пс: И между другото, със сигурност това трябва да е описано в инструкцията за употреба. Редактирано Октомври 16, 2019 от axel 1 1 Цитирай
patzo Отговорено Октомври 16, 2019 Отговорено Октомври 16, 2019 А да микрофона се включва само във XLR със канон. Няма значение къде е превключвателя той се отнася само когато включваш със жак. Цитирай
Teo 1 Отговорено Октомври 16, 2019 Автор Отговорено Октомври 16, 2019 Благодаря на axel, patzo вероятно всичко става автоматично. Аз се стреснах да не се напъвам да правя нещата по грешен начин. Аз за всеки случай ще си пробвам и на двата варианта, за да видя дали има разлика, но едва ли-всичко вероятно е автопатик, двайверите вършат цялата връзка. Поздрави Цитирай
Recommended Posts