Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно гласа


ZeuSs

Recommended Posts

Като пея да кажем час и песните ги пея една след друга на макс и ми пада гласа - тва нормално ли е? За 2ри път го правя може и гласните струни още да не са свикнали на натоварването ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ключовата дума е "натоварване"... Явно не пееш съвсем правилно и / или не разгряваш добре гласа преди да почнеш да пееш цял час без да спираш на макс. Виждам, че си нов тук (добре дошъл!). Виж, огледай се из форум "вокали" и ще намериш голяааааам брой теми, обсъждащи правилни постановки, натоварване, загряване на гласа, уроци по пеене и т.н. Дано намериш нещо за себе си!!!

Та на въпроса - нормално е :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Права е Ели. Най-вероятно прекаляваш с натоварването. Щади се. Групата трябва да се съобразява с гласа ти, а не ти с тях. Много е лесно на китариста (или който и да е друг от групата) да врътне "волумето на мах" Не се надвиквай с инструментите. Стремете се към баланс, в който да можеш да пееш, а не да "врещиш". Няма да ти препоръчвам вокален педагог, защото веднага ще се намерят поне 5 човека, които да ни обяснят колко ненужен и даже вреден е този човек. Все пак, ако имаш възможност и желание, поинтересувай се за такъв. На мен ми помогнаха уроците по пеене, може и на теб да са ти от полза.

Други важни неща са режим, диета, загрявка преди пеене и т.н. Все неща за които много се е изписало вече тук, така че поразгледай. Надявам се да съм бил полезен и приятно и полезно прекарване на времето във форума ти желая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласът пада от дране и пеене с висок ларинкс. Не може да се дереш и да не ти падне. Така че явно трябва да направиш нещо в тази посока. Ако искаш пиши ми лично :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пея да кажем час и песните ги пея една след друга на макс и ми пада гласа - тва нормално ли е?

 

Въобще "нормално" ли е през цялото време целите песни да ги пееш на "макс" ?

Някой който през цялото време пее на макс е безпереспективен като музикант.

Мъчение за слуха е това.

Ти си Садист! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ами на въпроса ти да това е съвсем нормално ние с моите колежки го наричаме препяване. Много е терсене да препееш. започва да те дразни гърлото, боли те и има вероятност да загубиш гласа си за известно време. Пощеди се малко, не е необходимо да се дереш на всяка една песен а и все пак до колкото аз знам почти във всяка една песен има места където се пее малко по - тихичко малко по - спокойно без да се напрягаш... точно тези места са направени не само за въздействие върху слушателите, но и самоя изпълнител да си отдъхне от самото дране... а и не знам от колко вереме пееш, но ако са 1 до 2 години максимум повярвай ми нормално е и да се изморяваш много по - бързо (по - точно гласът ти да се изморява). всичко е въпрос на тренинг и да намериш позицията на гласа която ще ти е най - удобна... от там нататък всичко ще се нареди добре. но за сега послушай ме и си прави мъъънички почивчици между песните 4 -5 минути колкото да си вземеш въздух... нщма нищо лошо в това. Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.