Jump to content
Българският форум за музиканти

Един глупав въпрос


DimebagDaniel

Recommended Posts

Аз оня ден си 'зех също нов процесор - Пентиум 4 3 Гига и съвсем не мога да направя ни'кви бленди на него... ше го взема да го пъхна в блендера и ше видим к'во ше излезе...:D

 

п.с. Майтапа настрана....ама дай поне информация какъв процесор си си взел, за да може да имаме нек'ва насока за съвети? Още повече за доста процесори вече има сайтове, на които има всякакви бленди. Техния саунд обаче зависи и от китарата и от усилвателя, които се използват. Т.е. малко инфо и за тях няма да е излишно :D

Жив и здрав :D

 

ЕДИТ: AXE ме изпревари ...:D

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, ами и аз имам такъв процесор. Според мен най-добре е да отидеш на www.digitech.com и от там да си сваляш разни бленди - има всякакви, за Даймбег съм сигурен че има.

 

Иначе с този процесор 100% можеш да изкараш такъв звук. Ясно е, че трябва да се ползва симулацията на Dual Rectifier-а B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук има 577 патча за твоя процесор: http://www.digitech.com/soundcomm/guitar_l...asp?productid=7

 

Междудругото, сега като разглеждах сайта на Digitech и се заинтересувах. Колко кинта струва такава играчка? Некви отзиви?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що си взех нов процесор и се чудя как мога да направя някви бленди на Пантера .. Сомебоди хелп ми :wall:

аве дори да не намериш ...ако отделиш малко от свободното си време..ще си избараж какъвто саунд искаш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора аз съм с gnx3 и нема гршка особено като пренастроиш в РЕ, което става с експрешън педала, гот нали мухахаха, ем става за сцена ем за записи през цифровия изход има и вход за микрофон и можеш да си управляваш ефекти като вокодер. има и програмка за вкарване на пачове и управление на всички ефекти през миди, което е мн удобно щото целия процесор със сичките врътки ти излиза на монитора и само цъкаш с мишката. моя има и бас симулатор, който спестява купуването на ЕВТИН бас, щото определено не звучи като хубав бас де ама на сцена ставаш хипер мулти мега функционален, арпежиатори и секви какафонии 2 пичшифтера едновременно, като обикновенния е и с панорама, но колкото повече врътки толко повече главоболия де. първия процесор ми беше едно коргче играчка дето свиреше зверски и програмите се правеха за 2 минути, но не звучеше така де.

 

пп и все пак по темата: пачове има точно там дето са посочени, а именно в диджитек.ком и са много и разнообразни. и аз съм допринесъл с един джаз пач де. готиното е че можеш и да чуеш неща, изсвирени с въпросните пачове, ако разбирасе постващия ги е ъп-нал нещо с тях. незнам само дали gnx1 може да чете всички пачове, но май има преобразувател за него или в краен случай списък с командите и стойностите на параметрите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

забравих да спомена че gnx - ите имат софтуерен алгоритъм, който може да се ъпдейтва и да прибавя опции на самия процесор, междувпрочем вътре май имаше 3 dsp процесора. цената на моя преди повече от половин година беше 400 долара а сега сигурно gnx4 е на тая цена. много се чудех дали да е бос гт6 или диджитека. боса го чух тука го имаше в бг и не ми хареса толкова откъм звук, едиствената екстра, която според мен е много хитра идея на боса е че има луп, където май можеш да си добавиш камиончета и външни процесори. ако в диджитека бяха я сложили определено боса нямаше да е конкурент в този клас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GNX-a рути :headbang: Аз съм с 2-ка :headbang:

 

Има форум на сайта на Digitech - всеки там си поства звуците, и после може да си ги download-ваш на GNX-a. Обаче малко триаа да се натъмъняват - всеки е с различен амп все пак :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.