benstav Публикувано Септември 10, 2019 Публикувано Септември 10, 2019 Привет на форума От известно време разглеждам wireless системите ,но не съм сигурен коя точно да избера - най-вече се чудя относно честотата . Като вариант от 100 до 200лв видях,че AKG wms40 изкачат ,но в спецификацията им пише честота - 537,500 - 539,300 MHz. Даже са пуснали вариант за 2ма китаристи за 280лв същият модел .Интересно ми е заслужава тази система и пободни от този ценови диапазон ,какви са негативите и задължително ли трябва да се дадат 300-1000лв за бежичен заместител от китарата до ампа ? Цитирай
ToHu_HM Отговорено Септември 11, 2019 Отговорено Септември 11, 2019 Здравей, Аз реших да заложа на Harley Benton AirBorne Instrument Все още го очаквам да пристигне, но за репетиции ще ми е супер. Честотата съвпада с тази на wi-fi, но в нашата репетиционна и около нея нямаме такива честоти и си мисля, че няма да имам проблеми. Батерията е вградена и има 4 канала за превключване. Друго не знам..... за толкова пари всичко ми е на късмет Цитирай
benstav Отговорено Септември 11, 2019 Автор Отговорено Септември 11, 2019 А какви са предимствата като честотата съвпада с wi-fi (2.4Ghz ) ,спрямо по-ниските честоти ? Разлика в качеството на звука ли ? Относно дистанция от ампа,мисля че 20 метра макс. са ми достатъчни Цитирай
ToHu_HM Отговорено Септември 11, 2019 Отговорено Септември 11, 2019 Не го казах като предимство това за честотата, а по-скоро като недостатък - доста натоварена и евентуално би създало проблеми. Цитирай
benstav Отговорено Септември 11, 2019 Автор Отговорено Септември 11, 2019 Защо тогава системите работещи на 2.4 Ghz са най-скъпи ?И като цяло ако си купя в ценовия диапазон 100-200лв какви ще са недостатъците - скапване на звука , постоянен шум когата не се свири , лесна загуба на връзка ?? Цитирай
JetMan Отговорено Септември 12, 2019 Отговорено Септември 12, 2019 Не говоря от личен опит, но от различни интервюта на малки БГ концерти много хора хвалиха Line6 Relay G30 и G10 - и двете обаче отиват към 300лв - като се има предвид че това е ниския клас. По хубавите системи в средния клас отиват на 500+ EUR Какъв е проблема с евтините системи: - Първо орязват сигнала или го "украсяват" - това разбира се може и да не го забележиш много, в зависимост на каква система ще го слушаш после. - При натоварена WiFi обстановка - може да се появят сериозни смущения. Тоест в къщи да си го тестваш и да работи идеално, обаче в клуба долу с 50 човека да се появят брумове, пращене и т.н. Много голямо значение според мен има - как смяташ да го ползваш, дали за домашно , или някъде на концерти. За домашно ползване аз лично не виждам някакъв смисъл ( може и да бъркам ) - щото един кабел е много по евтин и качествен, и няма къде да ходиш по сцената. Виж на концерт - дори и в малък клуб си има вече предимство - китаристите обичат да подскачат по сцената Цитирай
Recommended Posts