Otveqn Публикувано Април 9, 2007 Публикувано Април 9, 2007 Привет на всички. Имам два въпроса, които може и да са тъпи, ама аз не разбирам много от ел китари, тъй че ще ме извините Китарата ми е Factor New Line, модел стратокастър. Първо (доста невъзможно ми се струва) искам да питам дали е възможно да се смени бридж адаптера със хъмбъкър. Отварял съм я, и за хъмбъкър няма място,но... с повече въображение и малко дърводелска работа кой знае.. Другата дебилна идея ми е да се разделят трите адаптера на два суича - един с 3 позиции който да избира между бридж и нек адаптерите, и един с две позиции който само да прибавя и изважда средния адаптер от комбинацията на другия суич. Предварително да изясня, че нямам пари за нова китара, така че си спестете съветите от сорта на "по-добре си купи нова китара, недей да се занимаваш с идиотщини". Благодаря предварително за времето, което сте отделили за да прочетете тази тема, всякакъв коментар ще ми бъде полезен. Всичко най :-) Цитирай
stratocaster Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 е това ли е зора? ако китарата е с пикгард дълбай смело и да не ти пука не виждам нищо сложно да хванеш едно длето и да махнеш малко дърво а след това да изрежеш дупка в пикгарда аз навремето го правех върху един скуаер, ама тогава нямаше интернет и форум да питам как става а за ключа - не виждам смисъл, обясни каква ти е целта с прибаването и изваждането на средния адаптер Цитирай
chlen Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 Има хъмбъкери с размери на сингъл койл. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 не си струват кинтите - хакай един хъмбъкер и си готов Цитирай
Otveqn Отговорено Април 10, 2007 Автор Отговорено Април 10, 2007 Ами разделянето е с идея за по-разнообразен звук. А пък и не ми харесват тези суичове с 5 позиции, трудно нацелвам точно тази, която искам. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 Ми как да ти кажа, китарката, дето я показвам по-долу беше с три единични. Сега е не с един, ами с ДВА двойни и един единичен адаптер И аз се захванах и дълбах и рязах. Купих си нов pickguard - предишния беше стандартен бял с дупки за три единични, а сега е този, който виждаш, но той пък беше с дупка само за neck двоен, та и неговата дупка трябваше да разширявам (ма как звучи само ), но сега резултатът е повече от задоволителен, идеален дори А тия двата humbucker-а ги взех евтино, не помня вече колко, но са си заводски парафинирани и с хубав звук. Ето и едно записче със съответната ктиара: Цък Цитирай
Otveqn Отговорено Април 10, 2007 Автор Отговорено Април 10, 2007 Окей, значи тва с хъмбъкара ми е ясно - дълбадая в дървото, пиля гарда, слагам хъмбъкара и запоявам. Ами тва със втори суич ? Цитирай
puncho Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Виж,пич,не е по-добре според теб да вземеш по едно ЦК ключе и да ги вържеш съответно на бридж,мидъл и нек адаптерите?Така ще можеш да правиш всякакви комбинации.Схемата на включване и изключване на адаптерите на едната ми китара е по този начин.Но предупреждавам че не е много удобна при живо свирене.Успех! Цитирай
sevenstring Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 За комбинации между адаптерите има и друг вариант. Запазваш си стандартния 5-позиционен превключвател, но си сменяш един или два от потенциометрите с push-pull pots. чрез тях можеш да правиш разделяне на humbucker-и, включване и изключване на връзки между адаптерите и т.н. (в зависимост как се върже). За тази цел обаче трябва да си намериш някой, който СЕРИОЗНО разбира от схеми на свързване, щото иначе можеш да се окажеш с много изненадващи (и то не приятно) резултати при някои комбинации. Иначе е много яко. На мен ми го направиха например с издърпан потенциометър да получавам сплитване на бридж и нек адаптерите и преки комбинации между бридж и нек, с което вадя много интересни а-ла-Лес Пол бленди. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 братле купи си хумбукер с размер на сингл коил разкарай един от потовете за тон и сложи един превключвател и си готов Цитирай
Otveqn Отговорено Април 13, 2007 Автор Отговорено Април 13, 2007 Така, до тук добре. Какво да правя със трите потенциометъра? И трите са Б500К ома (два тона и един волюм), трябва ли да се допитвам до разбиращи хора или мога да вържа на това което е в момента още един хъмбъкар, който да връзвам паралелно с другите 3 сингъл адаптера? Цитирай
Overdrive Отговорено Април 14, 2007 Отговорено Април 14, 2007 абе директно на мястото на стари бридж сингъл сложи жиците на хъмбъкера и си готов, между другото 5позиционния ключ е може би най удобния като свикнеш, особено ако е оригинален и можеш само с малкия пръст за 0,05сек да смениш от нек на бридж Цитирай
Otveqn Отговорено Април 14, 2007 Автор Отговорено Април 14, 2007 Ама аз не искам да махам нито един от старите 3 сингъла, искам само да добавя един хъмбъкар с отделен суич за включване и изключване. Ако направя така ще трябва ли да сменям потенциометрите с други с различно съпротивление? Цитирай
Overdrive Отговорено Април 15, 2007 Отговорено Април 15, 2007 Ама аз не искам да махам нито един от старите 3 сингъла, искам само да добавя един хъмбъкар с отделен суич за включване и изключване. e как пък ще стане това ????? Цитирай
Otveqn Отговорено Април 15, 2007 Автор Отговорено Април 15, 2007 Ами относно разположението и мястото - нек адаптера отива между средния и бридж адаптера, а на негово място се слага хъмбъкара :-P (предупредих ви, че идеята е дебилна ) Цитирай
Recommended Posts