gecata196 Публикувано Август 12, 2019 Публикувано Август 12, 2019 Пичове, от известно време записвам китари на лаптопа си. Използвам един китайски USB интерфейс, който ми върши добра работа засега, НО когато записвам се чува невероятно пищене и брум. Когато махна захранването на лаптопа и го оставя само на батерия проблема изчезва, което ме води на мисълта, че захранването няма филтър. Не че не мога да записвам на батерия, но е кофти, тъй като времето те ограничава там ии да... Та ако може някакви съвети, идеи как да изолирам тоя проблем или някакво алтернативно решение? Цитирай
yamaha Отговорено Август 13, 2019 Отговорено Август 13, 2019 Пробва ли да изолираш с изолирбанд масата на щепсела на лаптопското захранване? Доста често проблемите идват точно от там, а като казвам "масата" имам предвид третия страничен извод - сложи му 2 пласта изолирбанд (понеже лесно се къса) и пробвай. 1 Цитирай
enuffZnuff Отговорено Август 16, 2019 Отговорено Август 16, 2019 А ако махнеш батерията и оставиш само захранването? Цитирай
gecata196 Отговорено Август 16, 2019 Автор Отговорено Август 16, 2019 На 13.8.2019 г. at 22:41, yamaha написа: Пробва ли да изолираш с изолирбанд масата на щепсела на лаптопското захранване? Доста често проблемите идват точно от там, а като казвам "масата" имам предвид третия страничен извод - сложи му 2 пласта изолирбанд (понеже лесно се къса) и пробвай. Щепсела няма такива пластини, няма как да се приложи това :/ Цитирай
gecata196 Отговорено Август 16, 2019 Автор Отговорено Август 16, 2019 Преди 10 часа, enuffZnuff написа: А ако махнеш батерията и оставиш само захранването? За да махна батерията трябва да разглобя целия лаптоп, но не мисля, че проблема е от нея, тъй като съм само на батерия няма проблем. Цитирай
nhangelov Отговорено Август 17, 2019 Отговорено Август 17, 2019 Преди време имах подобен проблем с един лампов усилвател.Бръмчеше като за световно.Оказа се,че точно на контакта където съм го включил са пуснали трети кабел за нулата.отделно другите контакти пък които са с две жици,нулата е свързана и на клемата за замасяване.Фактически стават две нули и оттам идваше проблема.Затова пробвай и в други контакти. Цитирай
gecata196 Отговорено Август 17, 2019 Автор Отговорено Август 17, 2019 (Редактирано) ^ Хмм виж, за точно това не съм се замислял, но ще пробвам скоро Редактирано Август 17, 2019 от musicman Не цитирай предходно мнение Цитирай
Recommended Posts