Tokay-Ihto Публикувано Март 20, 2005 Share Публикувано Март 20, 2005 1) Имам проблем с лостчето на тремолото. Когато дръпна 6-та то трепти и издава едно гадно "дззз" . Лостчето е с винт (незнам дали всички са така). Някой идея да има как да го оправя? така и така питам... 2) Какво представлява това muted guitar? Има го (поне според табовете) в Red Hod Chilli Peppers - Scar Tissue (power tab) и в Rammstein - Amour (Guitar pro). Завърташ тона на адаптера на който свириш на нула ли?!? 3) Как се нарича онова цилиндричното, което се слага на кутрето на лявата ръка? Slide?!? (солото на Pink Floyd - High Hopes, май е с такова) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 1) Имам проблем с лостчето на тремолото. Когато дръпна 6-та то трепти и издава едно гадно "дззз" . Лостчето е с винт (незнам дали всички са така). Някой идея да има как да го оправя? така и така питам... 2) Какво представлява това muted guitar? Има го (поне според табовете) в Red Hod Chilli Peppers - Scar Tissue (power tab) и в Rammstein - Amour (Guitar pro). Завърташ тона на адаптера на който свириш на нула ли?!? 3) Как се нарича онова цилиндричното, което се слага на кутрето на лявата ръка? Slide?!? (солото на Pink Floyd - High Hopes, май е с такова) Относно лостчето, някъде тука имаше подобна тема Относно 2рото, това всъщност не съществува Само в табовете го има, за да нподобява звука на muted string Слагаш си пръста отгоре над прагчето, но не го натискаш, нито го махаш (ако го махнеш - получаваш флажолет ) Има го в целя куплет на оназ песничка на ред хот By The Way :D Ми има много имена, ма слайд май му е най-разпространеното (поне аз така го чувам най-често. Се едно как му викаш, важно е как го използваш :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 (Редактирано) аз пък му викам "bottle"! Редактирано Март 20, 2005 от assoass Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
killer Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Slide или bottle neck!!! :twisted: Марио :twisted: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Март 20, 2005 Автор Share Отговорено Март 20, 2005 Относно 2рото, това всъщност не съществува Само в табовете го има, за да нподобява звука на muted string Слагаш си пръста отгоре над прагчето, но не го натискаш, нито го махаш (ако го махнеш - получаваш флажолет ) Има го в целя куплет на оназ песничка на ред хот By The Way Ами и това съм пробвал... ама не ми звучи така както в песента. (за amour говоря) Там наистина звучи по приглушено ама баш толкова... За слайда просто информативно питам, аз не го ползвам (не съм и виждал наживо ) В хоремаг-а в нащо село няма такива :-) С химикал пробвах ама нещо не стана, пък, и имам чувството, че ще си съсипя струните така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 ся щи кажа как съм правил ботълче на един приятел. Отидох в хранилището на старото ми училище и взех (невидимо ) една епруветка с диаметър колкото пръст некъде. Мама я изряза в работата си ( работи със стъклени и лазерни инсталации) и стана супер! Китарягата беше доста доволен! То верно в повечето случай тези ботъли са метални..., ама стана. И после мама ми донесе няколко такива срезани и десетина епруветки за училището Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Относно 2рото, това всъщност не съществува Само в табовете го има, за да нподобява звука на muted string Слагаш си пръста отгоре над прагчето, но не го натискаш, нито го махаш (ако го махнеш - получаваш флажолет ) Има го в целя куплет на оназ песничка на ред хот By The Way :D Ами и това съм пробвал... ама не ми звучи така както в песента. (за amour говоря) Там наистина звучи по приглушено ама баш толкова... За слайда просто информативно питам, аз не го ползвам (не съм и виждал наживо ) В хоремаг-а в нащо село няма такива :-) С химикал пробвах ама нещо не стана, пък, и имам чувството, че ще си съсипя струните така. Ако имаш от онея чаши от шел дето ги даваха - МНОГО СА ДОБРИ! За мютед стринг-а, трябва просто да усвоиш техниката. Бтв, заглушавай и със китката струните (палм мютинг) и освен това с другата ръка върху струните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Има и стъклени и керамични слайдове - например моделът на Джо Пери. Той даже има и някакви специални фибри за абсорбиране на потта, щото сещате се кво става като си наврете пръста в стъклена тръбичка и го държите там един час примерно. :green: Но за свирене със слайд трябва и друг setup на китарата - трябва да се изравни дъгата на струните от мостчето и да се вдигнат малко повече струните над грифа. Особено ако ще се свири в някой "отворен" строй. Ама тва само го четох в едно английско списание, там имаше и нещо като комикс с картинки как да си сетъпнеш китарата. Иначе аз такива работи не ползвам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Има и стъклени и керамични слайдове - например моделът на Джо Пери. Той даже има и някакви специални фибри за абсорбиране на потта, щото сещате се кво става като си наврете пръста в стъклена тръбичка и го държите там един час примерно. :green: Но за свирене със слайд трябва и друг setup на китарата - трябва да се изравни дъгата на струните от мостчето и да се вдигнат малко повече струните над грифа. Особено ако ще се свири в някой "отворен" строй. Ама тва само го четох в едно английско списание, там имаше и нещо като комикс с картинки как да си сетъпнеш китарата. Иначе аз такива работи не ползвам. Who is General Failure and why is he reading my hard disk? сори ама не се сдържах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Март 20, 2005 Автор Share Отговорено Март 20, 2005 Благодаря за съветите... то на мен всичката работа ми втасала само използването на слиде/боттле нецк ми е проблема... Ама някой ден може и да ми потрябват де :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Ами и това съм пробвал... ама не ми звучи така както в песента. (за amour говоря) Там наистина звучи по приглушено ама баш толкова... Сигурно в таблатурата са имали предвид най-обикновен палм мютинг. Слагаш си дланта на дясната ръка върху струните близо до бриджа (магарето ) и свириш така. Това е може би най-често ползваната техника при свирене на рок и метъл китара. Звукът, който се получава е тъп, приглушен и кратък. В зависимост от това колко силно натискаш с длан и на какво разстояние от бриджа, можеш да получиш сравнително голямо разнообразие от приглушени звуци. Практикувай го и ще се изкефиш. :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Абе това 'слайд/ботъл нек' или както се казва точно, Кърк Хамет не свири ли аутрото на The thing that should not be/ началото на Fuel от S&M албума на Металика ? Щото гледах концерта, точно с една такава джаджа дето си я тикна на пръста и се разхожда по грифа го свиреше тва... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Абе това 'слайд/ботъл нек' или както се казва точно, Кърк Хамет не свири ли аутрото на The thing that should not be/ началото на Fuel от S&M албума на Металика ? Щото гледах концерта, точно с една такава джаджа дето си я тикна на пръста и се разхожда по грифа го свиреше тва... Ахъм. Както и интерлуда на Bleeding Me, (който го има в една песен на Офспринг доста по-рано ) Както и цялото соло на Ain't My Bitch. и Turn The Page... :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Март 21, 2005 Автор Share Отговорено Март 21, 2005 Сигурно в таблатурата са имали предвид най-обикновен палм мютинг. Да! Така става !!! Аз малко не го умея тоя palm muting, ама с малко повече старание става номера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Март 23, 2005 Share Отговорено Март 23, 2005 (Редактирано) мда ... слайд ботъла можеш да си го импровизираш с много подръчни неща. Не проблем де.. а относно мютед гитар техниката ....тва си е заглушаване с дясна ръка. нищо осбено Не мога да разбера кво го бистрите бе хора. Специално на Бай Дъ Уей някой го спомена по-горе ... там на куплета затиска няколко струни едновременно и си ги удря... заглушено и от време на време отпуска за да издаде тон. П.С. Hihg hopes na Floyd ми е лзбима песен... но не съм я свирил никога. Редактирано Март 23, 2005 от DaftFunk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts