Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хора, знам че отговор на моя въпрос няма, поне не в конкретни цифри, но кажете вие - колко време ви беше нужно , за да започнете да пеете така, че горе-долу да се харесвате. Имам предвид - 1. Чисто 2. Първия преход на гласа да е овладян 3. Да добиеш РЕАЛНА представа за това кое звучи добре като го пееш и кое не, без да трябва да се записваш.

Аз свиря на пиано от 4 годишна, та съм забравила колко е труден процеса на научаване и навлизане в съвсем нова терирория..Ходя на пеене от 6 месеца. И такова...хахахха ....нещата взеха да ми звучат добре в главата, добих няк'во самочувствие и реших да си запиша едно парче на компаа.. ГОЛяМа ГреШкА хора , голяма грешка :recourse:

Така че - Please! Нека да си поговорим за първите стъпки в пеенето, та да излеза от минидепресийката, която бавно ме завладява :)

Отговорено

аз не пея дори пред себе си защото има опастност да се самопребия

базик,но всищност съм зле с пеенето а искам да се самонауча....

пожелавам си успех...

мерси...

:recourse:

Отговорено

Пусни записа за да ти кажем какво куца.

При положение, че си музикант 6 месеца е напълно достатъчно за да може да постигнеш ниво при, което да не се отчайваш от гласа си. Ако за 6 месеца не е постигнато значи има нещо грешно в методиката.

Отговорено

Сигурно си някакъв максималист, щом свириш на пиано от 4-годишна :greenball:

Вземи го пусни тоя запис и други хора да те чуят отстрани!

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Отговорено

Може би отговарям доста късно но... все пак.

Всъщност гласът ти не звучи зле. Смятам че имаш какво да работиш по него, но имайки предвид, че пееш от 6 месеца (т.е. си пяла от 6 месеца, когато си го записала), не смятам изпълнението за лошо :punk_guitar:

Трябва да имаш реална представа за гласа си. Има хора, които си мислят, че са едва ли не следващият Павароти, има и други, които си мислят че звучат зле, какъвто и глас да имат :) Аз май съм от втория тип. Аз съм чист бас, казвали са ми, че като такъв звуча добре, но аз все си мислех, че съм гола вода :)

Помисли си и ти как точно звучиш :)

Отговорено

Здравей!

И аз смятам,че не бива да разчиташ само на себе си!Хубаво е да ходиш на уроци!Защо да хвърляш кой знае колко време за откриването на нещо,което отдавна е открито!Трябва ти учител,който да те научи на различни ,вече откритите :metalist: ,техники.Иначе,гласът ти е чист.

На добър час!

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте , на 23 съм и искам да почна да пея , скоро почнах да свиря на китара и засега мога ли нещо в нас да се упражнявам или трябва с учител да започна ?

Отговорено

Нищо не пречи да се занимаваш и сам, но най-добре е някой по-компетентен (разбирай учител или опитен певец) да те чуе отстрани и да ти каже кое е добре и кое не. Ако смяташ да станеш добър, обаче, не мисля, че може да минеш без педагог. (Лично мнение, самоуките да не ме оплюват!)