Glacierise Публикувано Март 19, 2005 Публикувано Март 19, 2005 Още един мнооооого интересен за мене въпрос. Нищо читаво не съм успял да напиша досега, което да използва мотиви. Или са прекалено дълги, или прекалено къси, или не ги варирам достатъчно, еба ли му мамата. Ако някой даде акъл или, още по-добре, някой добър линк - шъ черпъ Цитирай
Glacierise Отговорено Март 25, 2005 Автор Отговорено Март 25, 2005 Айде кажете нещо бре! Аз понамерих разни неща из нета и ми дойдоха интересни идейки, ама нема с кой да споделим Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 ми аз не мога да разбера за какво говориш. как така да напишеш нещо, което да използва мотиви ? имаш предвид да включиш в някое парче музикален цитат и вариации по него ли ? Цитирай
Glacierise Отговорено Март 25, 2005 Автор Отговорено Март 25, 2005 Ми нещо такова. Да има едно малко мотивче - 3-4 тона примерно, което да се повтаря много, а върху него да се изграждат другите неща. Това, което открих, обаче е малко по-друго - композираш си една голяма мелодия (за тема). След това я нацепваш на фрагменти. След това можеш да правиш вариациии на тия фрагменти, и постепенно да въведеш цялата мелодия. Аз това съм го правил в едно парче, и много добре мисля че се получи Обаче съзнателно не го бях възприел Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 ми не знам кво да ти кажа братче, то тва си е въпрос на вкус вече, как те кефи да развиваш темата, как харесваш да правиш вариации по нея... примерно свириш първо основен фрагмент, после повтаряш ама добавяш още малко, после пускаш цялата тема и следващия път я доразнообразяваш като слагаш украшения и на дългите нотни трайности (половини и повече) вместо да издържаш нотата дробиш неква фраза... абе кво ти обяснявам въобще, то тия неща са ясни, намери кво те кефи просто Цитирай
eXile Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 Че 3-4 тона малко ми се види бре. Ама виж сега, Лорейн от едно мотивче направифа 8 песни Сичко е възможно. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 абсолутно съм съгласен за ЛОРЕИН! Цитирай
Recommended Posts