Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Още един мнооооого интересен за мене въпрос.

 

 

Нищо читаво не съм успял да напиша досега, което да използва мотиви. Или са прекалено дълги, или прекалено къси, или не ги варирам достатъчно, еба ли му мамата.

 

Ако някой даде акъл или, още по-добре, някой добър линк - шъ черпъ :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде кажете нещо бре! Аз понамерих разни неща из нета и ми дойдоха интересни идейки, ама нема с кой да споделим :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз не мога да разбера за какво говориш. как така да напишеш нещо, което да използва мотиви ? имаш предвид да включиш в някое парче музикален цитат и вариации по него ли ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми нещо такова. Да има едно малко мотивче - 3-4 тона примерно, което да се повтаря много, а върху него да се изграждат другите неща.

 

Това, което открих, обаче е малко по-друго - композираш си една голяма мелодия (за тема). След това я нацепваш на фрагменти. След това можеш да правиш вариациии на тия фрагменти, и постепенно да въведеш цялата мелодия. Аз това съм го правил в едно парче, и много добре мисля че се получи :) Обаче съзнателно не го бях възприел ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми не знам кво да ти кажа братче, то тва си е въпрос на вкус вече, как те кефи да развиваш темата, как харесваш да правиш вариации по нея... примерно свириш първо основен фрагмент, после повтаряш ама добавяш още малко, после пускаш цялата тема и следващия път я доразнообразяваш като слагаш украшения и на дългите нотни трайности (половини и повече) вместо да издържаш нотата дробиш неква фраза... абе кво ти обяснявам въобще, то тия неща са ясни, намери кво те кефи просто :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.