EX-FLAMES Публикувано Март 25, 2007 Публикувано Март 25, 2007 Днес случайно попаднах в един сайт на North Drums,и чесно казано това което видях вътре буквално ме изуми !!!!Нека някой от колегите който е запознат с това "чудо"да сподели каква е идеята,концепцията и т.н на тези барабанки,защото чесно да си призна съм доживотно скаран с английския език ето и някои снимки: Цитирай
vihro Отговорено Март 25, 2007 Отговорено Март 25, 2007 Е,няма начин да не си виждал жълтото Стакато на Пепи Славов от Ф.С.Б. А сега мисля,че имат нов собственик Цитирай
YtseJam Отговорено Март 25, 2007 Отговорено Март 25, 2007 Идеята на Норт идва от популярните през 70-те "concert" томове, т.е. без долна кожа. На някой му се сторило, че е по-добра идея звукът от отворения том вместо да се забива в земята, да отива директно към публиката и така се родили американските Норт през ранните 70 години. Скоро обаче се забелязал проблем, че долният пръстен на кривата тръба, от която фактически е съставен корпусът, често имал навика да изпада в кофти резонанс с горния, което водело до неочаквани обрати в настройката на барабана. И главно поради този факт, а и поради екзотичността, цената и трудното пренасяне, Норт не добили особена популярност. Въпреки това могат да се видят в няколко клипа на Ван Хален. Проблемът в резонанса води до идеята за дизайна на английските Стакато, при който долният край е с неправилна форма, за да се избегне резонирането му спрямо горния (кръгъл) такъв. Появяват се през средата на 70-те, като друга особеност освен странната им форма, е опитът да се наложат като мелодичен инструмент (маркетирани били като такъв, продавали се в достатъчно голяма бройка, за да покрият цяла октава и заедно с тях вървяла една малка школа по въпроса). Пак поради прекалена екзотичност и ужасно високи цени не успяли да придобият популярност и някъде към края на 80-те преустановили дейност. Наскоро пак подновиха производството, имат някакви подобрения в дизайна, но цените им са все така непосилни за почти всеки. Стакато обаче винаги ще останат легенда в милата ни родина най-вече заради ФСБ и култовия жълт комплект на Пепи Славов, понастоящем собственост на небезизвестен столичен барабанист-митничар. Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Март 25, 2007 Автор Отговорено Март 25, 2007 Бате,винаги съм бил приятно изненадан от твоята ерудираност,информираност и т.н. по най-различни въпроси свързани с нашия любим инструмент,евала.Май трябваше да те пинам на ЛС вместо да "цапам"форума с тази тема.Модераторите могат да изтрият тази тема по собствено усмотрение. Поздрави дидо Цитирай
YtseJam Отговорено Март 25, 2007 Отговорено Март 25, 2007 Пак заповядай. Интернетът е все един и същ, въпросът е на кого му се чете. Но по-важният въпрос е да не прекаляваме с четенето, а да посвирваме повечко. По тоя повод отивам на репетиция. Цитирай
Recommended Posts