Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Проблемът ми е следният: Купих си SD Hot Rails за страт, за да го сложа в моя Squier. Следвах инструкциите и всичко си работи перфектно, но когато свиря с много дистър се появява някакво бучене, когато не докосвам китарата. Не е feedback и не е от драйва, защото имам Noise Gate. Въпросният шум наподобява шума на усилвател с много драйв, когато не е включен в китара. В момента, в който пипна струните или дори бриджа веднага изчезва. Проверих си спойките - всичко е наред. От какво би могло да бъде това?

Мерси предварително.

Отговорено

Нормално е.Бриджа ти е свързан към масата, съответно и струните чрез него.Цаката е като свириш да си "се хаванал" за мастата като така се намаля шума при ползване на high gain.Положението трябва да е така(макар че не би трябвало шума като пуснеш масата да е толкова силен де...).Споко и газ напред!

Отговорено (Редактирано)

Получава се ground loop - тече ти ток и по масата. И не - не е нормално. Това че е често срещано е друг въпрос :wallbash: Мисля че се оправяше с малък резистор на пътя на масата.

Аз със старите адаптери имах такъв проблем (макар че не мисля че има много общо с адаптерите) и така и не можах да разбера що се получава. В крайна сметка бях опънал една жица от масата на жака до парното, ама понякога се получаваха екстремни ситуации :surprise: Та затова ти препоръчвам да разучиш въпроса с ground loop-а (тука има доста теми, в гугъл също) и да пробваш някое по-интелигентно решение.

Успех.

Едит: Тоя проблем може да се получи и ако не ти е добре запоена схемата и имаш няколко пътя до масата на жака. За да се избегне подобен проблем, всички маси се запояват в една точка и от там се опъва жица до жака (връзка звезда май се казваше).

Редактирано от AXE