Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с адаптер


Liquid

Recommended Posts

Проблемът ми е следният: Купих си SD Hot Rails за страт, за да го сложа в моя Squier. Следвах инструкциите и всичко си работи перфектно, но когато свиря с много дистър се появява някакво бучене, когато не докосвам китарата. Не е feedback и не е от драйва, защото имам Noise Gate. Въпросният шум наподобява шума на усилвател с много драйв, когато не е включен в китара. В момента, в който пипна струните или дори бриджа веднага изчезва. Проверих си спойките - всичко е наред. От какво би могло да бъде това?

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е.Бриджа ти е свързан към масата, съответно и струните чрез него.Цаката е като свириш да си "се хаванал" за мастата като така се намаля шума при ползване на high gain.Положението трябва да е така(макар че не би трябвало шума като пуснеш масата да е толкова силен де...).Споко и газ напред!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получава се ground loop - тече ти ток и по масата. И не - не е нормално. Това че е често срещано е друг въпрос :wallbash: Мисля че се оправяше с малък резистор на пътя на масата.

 

Аз със старите адаптери имах такъв проблем (макар че не мисля че има много общо с адаптерите) и така и не можах да разбера що се получава. В крайна сметка бях опънал една жица от масата на жака до парното, ама понякога се получаваха екстремни ситуации :surprise: Та затова ти препоръчвам да разучиш въпроса с ground loop-а (тука има доста теми, в гугъл също) и да пробваш някое по-интелигентно решение.

Успех.

 

 

Едит: Тоя проблем може да се получи и ако не ти е добре запоена схемата и имаш няколко пътя до масата на жака. За да се избегне подобен проблем, всички маси се запояват в една точка и от там се опъва жица до жака (връзка звезда май се казваше).

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.