Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ за разни педали ...


Recommended Posts

Здравейте отново!

 

Събрал съм пак малко парички и искам да си купя педал за моя Yamaha QS300.

Мисля да е sustain,защото според мен е най-важен ,но си нямам хабер от това какъв трябва да е , колко струва и от къде мога да взема най-евтино...

Предложения и разяснения? :greenangel:

И ако не ви мързи бихте ли ми казали какви други видеве педали съществуват?...

(може да дадете и линкчета към снимчици за да имам визуална представа)

 

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видовете състеин са обикновен и такъв симулиращ педал на истинско пиано:

обикновен

скъп

 

От първите би трябвало да има във всеки музикален магазин.

 

Другите видове педали са volume и expression. На външен вид могат да изглеждат напълно еднакво - цък

 

Volume-a се сещаш за какво е, а експрешън-а прави същите неща като modulation wheel-a в лявата част на синта ти. Можеш да провериш дали синта ти поддържа експрешън като погледнеш има ли такъв вход отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това "помощ за разни педали" много двусмислено звучи...поне за хората (като мен) с мръсно подсъзнание. :crying:

Сега сериозно - от 3-те линка, дето ги даде dany - имам и 3-те вида педала (от DP2 дори имам 3 бр.), та мога да дам лични впечатления от всеки.

DP2 върши работата, за която е предназначен....малко е лекичък като цяло и постоянно се стреми да "избяга" от крака и по тази причина аз (или който го ползва) се налага да го "гони" от време на време.

Т.нар. "скъпи" педали имат по-голяма тежина и залепват за пода по-добре...освен това са направени така, че да симулират максимално педала на пианото. Имат си и трето предимство - при наличие на подходящ инструмент, който да отчита тази функция (аз ползвам моя с Roland RD-600), този род педали могат да се ползват с функцията полу-педал, което още повече доближава реалистичното наподобяване при свирене на истинско пиано....всъщност може да се каже, че полу-педала при свирене на акустично пиано се ползва толкова често, че човек вече е спрял да го отчита...както дишането например - правиш го без да се замисляш. Конкретно що се отнася до QS300 - този модел няма да отчете полу-педалната функция на този род педали и ако се вземе такъв, остават единствено другите му бонуси, които не са чак толкова значими с оглед на доста по-скъпата му цена.

Третият вид - волюм & експрешън педалите....всъщност такъв (ямахов) имах доста години, но го ползвах много малко в работата си и миналата година го продадох на някой от форума (май беше Бобалан) - полезен е в случаите, когато искаш да контролираш волюма или някой от контролите с продължителни стойности (като модулация, експрешън, ривърб, хорус и т.н.). Освен това повечето имат т.нар. "акцент" функция, която може да се превключи чисто механично - фиксира се на около 80% от крайния ход и останалите 20% остават на принципа на пружината....натискаш ги рязко за момент и после педалът сам се връща в обратното положение.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Dany и Yamaha!

 

Вече имам представа за какво става въпрос при педалите :punk_guitar: (за настъпване,въпреки че и на другия вид педали се стъпва....... с кубинки) :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.