Mephistofel Публикувано Март 21, 2007 Share Публикувано Март 21, 2007 Ей,много замрял този раздел... Ей ви тук да поплакнем очи на едни италиански басчета: Manne Guitars&Basses Каква беше изненадата ми,като разбрах,че чичо ви Глен Хюз се кипри с нов signature bass - дори се нарича и Soul Mover (много як албум,way the by ) : Zero Hour,една група,на която доста се радвам също ползват техни инструменти;сред ендорсърите им видях и Алекс Мази - италиански шред-герой. Ето и директен линк направо към басовете: Цък! Дизайнът не е на "Пинифарина",но радва доста: ... и т.н. Приятно разглеждане! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 Честно казано нещо не ми допадат тия форми на басовете. Нито главата, нито тялото им. Може и добре да звучат, ама на мен не ми харесват Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 Този първият ми изглежда като резултата от набег на начинаещ дърводелец-тире-soon-to-be-лютиер върху стара руска талпа, излязла от раздела "Изработка и ремонт на музикални инструменти", поредната "Дърводелска агресия"... Направо се чудя кой продължава да купува такива дъски, независимо как звучат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifcho Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 И на мене не ми харесва как изглежда, но ако звука е добър си заслужава. Нали всички свирджий това търсим. А и за моята постановка е много важен грифа. Обичам да свиря скорости, но съм левичар, свиря наобратно и не обръщам струните на баса, демек, първа струна ми е отгоре :rolleyes: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 На мен пък обратно..като изключим главата, формата на тялото (китарите) много ме радва...най после нещо по-нестандартно...аман от федерски форми МОже още да се пипне, но като цяло има идея в дизайна. Мерси за линка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 мене дизайна съ6то мноо ме кефи ... за мен ли4но дизайна играе огромна роля. Фендър или фенрърска форма ли4но никога не бих купил - мири6е ми на хипария ... ама и тия малко лъхат на хипария като гледам кви свирят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 Мен пък зверски ме кефят последнитер 2 баса които мефистофел е показал със снимки...много ми допадат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Март 22, 2007 Автор Share Отговорено Март 22, 2007 Този първият ми изглежда като резултата от набег на начинаещ дърводелец-тире-soon-to-be-лютиер върху стара руска талпа, излязла от раздела "Изработка и ремонт на музикални инструменти", поредната "Дърводелска агресия"... Направо се чудя кой продължава да купува такива дъски, независимо как звучат... Много силно изказване... Since the first Manne guitar was built in 1986, our goal has been to provide finely crafted instruments based on original design concepts. Хората правят китари от преди да си се родил,имай малко уважение - модата да си "анти" на всичко на и всеки не умря ли с гръндж вълната? @Aora_Bass,последното е китара,но и мен ме радва. Иначе колкото хора,толкова и мнения. П.П. Дръмърът зад Глен Хюз на снимката горе е Чад Смит от RHCP. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 22, 2007 Share Отговорено Март 22, 2007 Личи си, че дървенията е страшно готина и пипната. Виж за формата и електрониката - това е друг въпрос - и се пробва на място. Не знаех, че Глен Хюс свири с такъв бас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Март 23, 2007 Автор Share Отговорено Март 23, 2007 Не знаех, че Глен Хюс свири с такъв бас. http://www.ghpg.net/ctc/signaturebass/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Март 23, 2007 Share Отговорено Март 23, 2007 Мен много ме кефи този финиш с "преливащите" слоеве на дървото! Адски се е получило! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Март 24, 2007 Автор Share Отговорено Март 24, 2007 Glen Hughes - Soul Mover Сашо,не знам дали е "хипария",за мен си е висококачествен хард-рок от висока класа(на следващата форумна среща ще пием бири,обсъждайки стиловите различия ),много модерни бандички мога да се учат от "дядя" си Глен Хюз,който на 300 години пее и свири като змей. Лично мен много ме кефи как звучи баса,и въпреки цялостната студийна обработка се забелязва якия саунд на самият инструмент (стига,разбира се,парчето да е записвано със същото басче,което се вижда в клипа ). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts