drgoa.r Публикувано Март 20, 2007 Публикувано Март 20, 2007 Не бях убеден къде точно да постна темата, но понеже става дума за китарен ефект - вероятно тук й е мястото. Преди може би 15 години мой приятел си купи този екзотичен ефект: TRUMP Metal. Тогава нямаше интернет, и понеже ефекта беше втора ръка - доверихме се на написаното на гърба: USA. Наскоро обаче ми се наложи да ремонтирам единия му потенциометър, и се оказа...хах, представете си: всичко вътре беше РУСКО, дори обозначенията на платката бяха на кирилица По всичко обаче изглежда, че някога това е било серийно производство, в смисъл че едва ли са били по-малко от 500 бройки: отливки, неща... Трябва да призная, че нито преди това, нито сега, съм чувал толкова мощен дисторшън, покриващ огромен диапазон от стилове.... А комбиниран с EQ - просто е несравним. Зелена кутийка, със 6 корекции: level (жълт), attack (оранжев), effect (червен), bass (зелен), mid-low (син), mid-high (син). On/Off switch-а представлява гумена полу-сфера, доста опърничава. За съжаление не разполагам в момента със снимка... Та, някой някога виждал/чувал ли е такова нещо? Интересно ми е дали в България е единствената бройка това (според Гугъл - такова нещо няма, между другото, или аз не мога да търся....) Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 20, 2007 Автор Отговорено Март 20, 2007 а ето и снимка: (отдолу не се вижда добре надписа на гумата: TRUMP) Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 20, 2007 Автор Отговорено Март 20, 2007 хахаха, мдам, ДОСТА е твърд, и трябва да се натиска с пръстите на крака, като балеринка, хехех. иначе самото ключе под гумата е много меко, но ТАЗИ ГУМА... Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 21, 2007 Автор Отговорено Март 21, 2007 (Редактирано) ами...не, защото в момента е в Германия. но може да отидеш на линка от сигнатурата ми и там да чуеш Monoorgy и HateMonger (разбира се - твърдите части) рекординг линията е: след Ibanez EQ9-ката: направо в пулта и в магнетофона. Редактирано Март 21, 2007 от drgoa.r Цитирай
TONY Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 наистина е стар такъв футсуич - имаше една стара серия стомббоксчета на Пиви - тоест - поне това е американско а това, че са ги слобявали или дори измислили в Русия - никакъв проблем АМТ - то се наложиха правят и Електро Хармоникс ефекти вече, пак там важното е ,че те кефи а с този параметрик - идва като метъл зон намери един такъв и им направи АБ тест - ще е интересно Цитирай
TONY Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 като се замисля - може пък и Пиви ефектите да са ги сглобявали в Русия ДОК - може би ще знае говоря за "Вандерберг" серията Цитирай
de4o Отговорено Март 21, 2007 Отговорено Март 21, 2007 Незнам дали PEAVEY с оригиналното си лого са произвеждани в Русия,но по стечение на обстоятелствата в началото на 90-те активно се занимавах с внос на муз.техника оттам.Та имаше едно убийствено копие на PEAVEY TUBE PRE-AMP ROCKMASTER,с 2-те му лампи и спийкър симулатор,точни репродукции на DOD,по нищо неразличими от оригинала,имаха си дори серийни номера,и по-евтиния техен вариант под името UNION(предполагам,че и досега се срещат някъде),който беше 1 към 1 с DOD(като звук),но с по-скапан дизайн.Мисля,че един приятел още търкаля един такъв TUBE DRIVE,ще опитам да кача снимки.Всичко беше с невероятно качество и смешни цени! Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 21, 2007 Автор Отговорено Март 21, 2007 (Редактирано) Наличието на контрол Аttack, както и поведението на ефекта при използването му, ми навява някакви съмнения за вграден компресор, макар и с по-просто управление. Ей това е липсващото звено в Metal Zone. Разбира се, минаха години откакто за последно чух Metal Zone, но спомените ми са, че точно в тази област нещо не беше наред с него. Ставаше за "power chords", но не и за качествено свирене със заглушаване (по детски спомени). С TRUMP PSM-2 Metal подобен (на Metal Zone) саунд се получава като се остави Effect на MAX, а Attack се намали на около 60-70%. Разбира се - говоря за "количеството" дисторшън и състейн в звука, образно казано. Но предполагам пълна идентичност не може да се докара, поради липсата на High контрол в TRUMP PSM-2 Metal. Редактирано Март 21, 2007 от drgoa.r Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Ставаше за "power chords", но не и за качествено свирене със заглушаване (по детски спомени). Явно те лъже паметта. За всякакви набивки, насечки и т.н. Metal Zone-ът е идеален, според мен. И точно липсата на компресор от какъвто и да е тип прави звука по-суров, като за метал, а и ударите при свирене със заглушаване стават по-отчетливи, защото не се компресират (и съответно усилват) затихващите трептения на струната след заглушаването (което колкото и да е зверско пак ги има ). И аз все още продължавам да твърдя, че точно това педалче е недооценено от някои хора, затова, че не са отделили достатъчно внимание и време на него, защото могат да се постигнат забележителни резултати И иначе като за времето си този PSM-2 дист с толкова много врътки е бил голямо нещо. Дори и днес повечето дисторжън педалчета нямат корекция на 2 вида среди, точно от където идват и спецификите на метал дисторжъна като звук... Цитирай
Recommended Posts