Jump to content
Българският форум за музиканти

Новият ми Зверрррррррр


SlipFly

Recommended Posts

а че се води ниския клас на АМД ... само по това може да се сравнява ,щото преди дурон заемаше тая позиция ...

Точно тва имах в предвид :dance:

 

Аз си мисля за едно AMD64, но както спомена synchu оня ден, не ми се ще да съм пилот изпитател. Ако някой има такава системка и я ползва за музика/записи, да сподели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

а че се води ниския клас на АМД ... само по това може да се сравнява ,щото преди дурон заемаше тая позиция ...

Точно тва имах в предвид :dance:

 

Аз си мисля за едно AMD64, но както спомена synchu оня ден, не ми се ще да съм пилот изпитател. Ако някой има такава системка и я ползва за музика/записи, да сподели :)

:read:

:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз също бацам отвреме-навреме на сестра ми на компа ... там е Nforce 3 на Epox със А64 (дето пича като го купувах и вика ... "абе Ръсти ти т'ва щом за сестра си го зимаш представям си ти кво имаш" :Р) ... нищо кой знае какво ... смисъл няма нищо пилот-изпълнителско :Р .... процесор като процесор ... просто върви по-бързо :dance:

виж интересно ще е да се пробва със 64 битови приложения .... там би трябвало да си покаже рогата ...

 

иначе ... не се клоква много по простата причина че по дефаулт си е на 200 шина и просто самото дънце няма способност да се напече кой знае колко :dance:

интересно е че е със заключен множител , но не 100% ... не че може да се отключва , но имаш все пак 2 от които можеш да си избереш (т.е. все тая )

 

За момента не знам колко има смисъл щото няма за кво да се ползват толкова ...

иначе ... чипсета мяза хубав ... има готинки екстри ала бала ... обаче при клокване нещо ебавало сериал-ата-та , та за клокери -> паралел ата :)

така и не разбрах коя честота не можела да се заключва ,ама ... тва било

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както казваше един приятел дето има фирма за компове: то ако можеше да се клоква на ..... щяха да си го направят default че на толко си работи самия процесор. аз не съм навътре в клокването ама сметам има резон в думите на човека, пък и се чудя на хората, които дават луди пари за охлаждания като просто могат да си вземат нов CPU. може би си е тяхно хоби де ама си спомням как един спец по комповете преди време ми беше обещал некво дъно и клокнат процесор от 600 на 1200 :dance: и аз не повярвах де ама след 2 седмици оня ми вика / ама изражението на лицето му беше все едно е починала котката му/ абе човек то дъното изгоряяяяяяяяя и ся трябва да му сменям .......... така че :dance: то добре че се случи в неговите ръце че ако вече ми го беше дал - лошо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както казваше един приятел дето има фирма за компове: то ако можеше да се клоква на ..... щяха да си го направят default че на толко си работи самия процесор. аз не съм навътре в клокването ама сметам има резон в думите на човека, пък и се чудя на хората, които дават луди пари за охлаждания като просто могат да си вземат нов CPU. може би си е тяхно хоби де ама си спомням как един спец по комповете преди време ми беше обещал некво дъно и клокнат процесор от 600 на 1200 :dance: и аз не повярвах де ама след 2 седмици оня ми вика / ама изражението на лицето му беше все едно е починала котката му/ абе човек то дъното изгоряяяяяяяяя и ся трябва да му сменям .......... така че :) то добре че се случи в неговите ръце че ако вече ми го беше дал - лошо

абе не е баш тъй ,но тука не е мястото за тоя спор/коментар B)

 

нещата винаги се правят със резерв .... т.е. винаги може повече ...

но е направено така че да бачка идеално и в африка примерно :Р на 50 градуса стайна температура :Р

така че който знае какво прави нито ще си избуши нящата , нито ще е безмислено :dance:

а това дето викаш за лудите пари за охлаждания ... това брат се казва мания !

там не е въпрос вече на "изгодно" , а на мерене на пишки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а това дето викаш за лудите пари за охлаждания ... това брат се казва мания !

там не е въпрос вече на "изгодно" , а на мерене на пишки :)

е не :dance: тва по-добре не може да се обясни дори и от психолог

 

ама искам да се извиня за офтопика :dance: неволно се отклоних от темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз тука да се намъкна с три фуса...

ъъъъъъъ ако питаш мен пазарувай едно Селеронче, ако имаш кинти за големия му брат най добре.

АМД много дръпнаха и много продават и нямам нищо против тях, просто съм традиционалист и ще си умра с процесор Целерон( и китара БиСИРайч.

много топлят тия процесори не за друго.Тука един амиго има вече трети смени първите два ги пенсионира.Единият от които много недостойно..ама ко да прайш.

Селерон на най малко 2 000, 512 рам ( най малко) 80 Гига ( най малко ) и видео карта според зависи колко си геймър.И за метъл( музика де) един ефект най добре и със вградената карта пак шъ си прайш кот си искаш...в общи линии де.

Не искам да ме разбираш погрешно , просто кинти за една изхвърляция със звукова карта са грешни пари.по добре да ги вложиш за ефект най вече за дисти имам впред вид.А ако няма да правиш метъл ..ехота , фленджъри и тнт има в почти всяка муз.програма.

ей туканка излизам ..пак с три фуса

 

п.с.Овърклок-а е най продуктивен когато става въпрос за около 20% най много .Минаването на тая граница може да доведе до нестабилност на системата а и ускорява " гниенето" на процесора.Навремето имах 333 и работеше стабилно и без проблеми до 375( само де ви излъжа) тръгваше и на 416 ама като пуснех Макс-а ми блокваше компа:dance: сега съм със 1800 и още не съм мислил за Овърклоци..и май няма и да мисля скоро :dance:

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се съглася в Вашите три фуса. :ph34r: Просто не е вярна информацията Ви. Хората тия неща ги бистрят от години по хардуерните форуми, изчел съм хиляди страници по темата.

Истината е, че всеки модел процесор си е различен. АМД грееха зверски в началото и това се превърна в мит. Което обаче в момента не е съвсем така. Последните не съм ги пробвал и не знам как е, но със сигурност не може да се даде еднозначен отговор: АМД грее повече/по-малко или АМД е по-умрял/по-добър процесор.

Факторите и за бързодействието и за греенето са толкова много, че ще ми трябват няколко дни, за да го обясня поне долу-горе.

 

Най-добре фена да се консултира с приятел, който поназнайва от тия неща, а дори и в някоя фирма. Има пичове, дето знаят много и не лъжат само и само да продадат нещо тяхно. УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бегъл пример на един навремето върл клокаджия (мен :Р) , който сега се интересува само от тишината :ph34r:

 

моя комп :

Epox със VIAKT333 (стар чипсет вече) първия модел на Epox внесен в БГ .

АМД Thoroughbred (атлон ХР) 2000+ (демек май 1600мхз някъде)

350W FORTRON PSU

дръгото няма значение в случая ... та нещото работи така в момента :

default bus -> 133mhz при мен е на 170 мхз

cpu-то казах колко е ... сега е на 2100мхз (мисля или 2600+ или 2800+ се равняваше ,ама не помня вече)

 

на толкова клок системата ми работи по цял ден ! единственото странно е че страничния капак на компа си го държа отворен ... просто за да е по-хладно вътре , пък и да не прашасва толкова ....

за тишината (демек манията с охлажданията) всичко ми е на въздух ... а за шума .... хехе ... ако някой мисли че има по-тих комп от моя да дойде да види ... даже при реч в стаята може да се зачудиш дали изобщо е пуснат ... :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам който не вярва че греят може да се поинтересува на колко градуса нормално работи един АМД и един СЕлерон.

Тука дету съм аз лятото е 8 месеца и АМД-то пече на амигото му се запече като пуканка на дъното.Ама и той бая го гърчеше.Нямам впредвид овърклок , ама просто без работа не уставаше.Кодиаше ДВД-та главно.

тъй че да ме прощавате...моят Селерон работи на 35 градуса а АМД-то мисля на двойно.пък и ако тръгнеш да го оверклокваш.. не ми се мисли.

има едни инсталацийки за охлаждане около 200 евро са мисля .. с водно охлаждане монтират се на процесора ама става вече много дълга историята.Темата беше кво да си куъпи пича а не как да го овърклоква.За това му препоръчах Селерон от все сърце.той да си избере.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе всяко едно си има и предимства и недостатъци ....

 

АМД греят малко повече (такова като двойно е гореспоменатият мит .... вече няма нищо такова) , но пък и работят стабилно на по-високи температури ...

така че реално все тая !

искам да кажа че ако един селерон не може да бачка на 60 градуса .... един атлон няма и окото да му мигне ...

така че просто самия порядък е различен ... повечето греене не е недостатък !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има ли смисъл като няма значение..темата е дълга като великите пости.

Колкото и да се говори най накрая се купува за колкото пари имаш и това е.

Гледах наскоро едни тестове за полседните модели и на двете марки.В някои тестове се гонят в други се превъзхождат.. но и това са други теми.

...както казах има ли смисъ като няма значение :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей тая тема накъде замина ... :cheers:

 

SlipFly я по-добре сподели каква сума си готов да инвестираш и ще ти спретнем нещо по въпроса ... навит ? :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

oooo аз тая тема я позабравих щото забравих 4е ще си копувам пц хах наще ми дадоха пари за пц а аз си купих БС Ри4 както и да е..ся имам околко 500 гущета това са ми за котията хах без монитор щото за ся имам аве я да споделя новиа си избор а??

 

ASUS K8N - s.754, nForce3

 

AMD SEMPRON 2600+ 333 MHz, 256K, 1.60V, s.A

 

KINGSTON DDR 512MB/400 KINGSTON

 

ATI RADEON 9250, 128MB DDR, 128 bit, AGP 8x, TV OUT, DVI

 

80GB 7200 MAXTOR 8MB Cache SATA

 

и рабирасе едно аудиджи 2 зс ..я мнения става ли а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.