Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-важния човек в групата?


brysnaria

Recommended Posts

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Най-важния човек в групата е този, който е трезвен! :greenball:

 

Това е глупава тема. Най-важен човек в групата няма. Ако имаше, нямаше да съществуват групи, или ако съществуваха - то би било за няколко дни. Човекът е хитро и суетно животно - иска слава. Но всичко си има граници! Точно това според мен е проблема на българските банди! Всеки гледа да чупи стоики, да надсвири другарчето, да свали повече мацки. За жалост, малко останаха хората, които свирят без да слагат маски. Sad but True...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно е да се прецени кой е най-важен в група,но обикновено се оказва че е този който отсъства.Погледнато от друг ъгъл вокала е под най-голямо напрежение щото е лицето,а и скъсаш струна смениш я,прецака се клавира купиш евентуално нов ама гласчето прецака ли се...... си е...о майката :)

Ако се прецака гласчето купуваш нов вокалист :whistle: .

 

Групата не винаги се асосиацира с вокала си. Примери - бол. Известни - Iron Maiden, Iced Earth, Mayhem...

 

@Raxus, подкрепям с две халби :) .

 

 

Тва е тъпо, а ако ръцете на китариста се прецакат кво - купува си нови ръце?

 

Според мен има най важен човек в случаите в които музиката се пише от един, или примерно двама души. Според мен важноста е пропорционална на приноса който всеки един "член" има към групата. Защото групата е това което свири, а се свири това което се измисля, и ако един от членовете на групата е отговорен за всичко което бандата свири, и без него и идеите му бандата ще звучи съвсем различно, то според мен този човек е важен... не толкова за самата група, колкото до това което групата представлява свирейки музиката си в текущия си състав.

 

 

Инъче да определяте кой инструмент е най важен... еми много ясно че всеки недорасляк тук ще каже че неговия пост е най важен. Музикантите с опит са наясно кой колко е важен. Аз мога да ви кажа едно - който и да не се представя на ниво, цялостния перформънс страда. За това е много важно музикантите от една банда да са и на едно ниво, поне ако ще серат да е задружно. Всеки член на групата трябва да свири ясно, отчетливо, динамично, точно в ритмично и мелодично отношение, без значение на какво свири, или какви звуци издава. Мисля че отговорностите свързани със всеки един инструмент поне в музиката която аз свиря са доста балансирани, всеки инструмент си иска своето....

 

И да темата е много тъпа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен има най важен човек в случаите в които музиката се пише от един, или примерно двама души. Според мен важноста е пропорционална на приноса който всеки един "член" има към групата.

абе няма такъв филм ... работатат в една банда си е работа в екип и както във всеки екип така и една група трябва да има лидер (това е задължително) и взаимно уважение и респект. Едни допринасят повече от други - това е така почти във всички сфери, но това не означава, че са по-важни.

 

Един в екипа ако се посере се посира целия проект !!!

 

Като един от групата вземе да се мисли за най-важен или по-важен нещата не вървят никак на добре. Обикновенно фронтмените (май най вече те) и китаритите имат такива наклонности ... и обикновенно добри поректи отиват накино точно заради егото на някой "ПО-ВАЖЕН" от другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аха.. точно така пич, все едно да кажеш че аврил лавин не е важна за групата си.... еми тя е толкова важна че групата и изобщо няма име :beer: носи нейното име, и чесно казано не мисля че ако тя си тръгне ще има група

 

тва е прост пример

 

гуано ейпс също не можаха да прокопсат без сандра

 

куийн без фреди.. мъчиха се нещо, ама не направиха нищо...

 

има прекалено много примери за групи които са престанали да съществуват защото някой ги е напуснал, и също толкова примери за групи, чиито членове са напускали и са били заменяни моментално и без проблеми - в първия случай става въпрос за хора които са били много важни, а във втория за хора които са били маловажни

 

и да поясня че в случая не говоря за свирене, а за творческия процес

 

има много перфектни музиканти, които свирят каквото им дадеш без проблеми, и в същото време цял живот свирят чужда музика без дори да посегнат към композиране на нещо свое

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак хубаво, че не даде Тина Търнър като пример ... :hysterical: :hysterical: ... говориме за ГРУПИ а не соло изпълнители като Ингви, Стив Вай, Ози, Алис Купър, Мерилин Менсън и тн. където човека е групата ако може така да се каже и всички други са заменяеми.

 

Има незамиеними личности в някой групи но това не означава, че те са най-важните - групата винаги е най-важното.

Ето малко примери

- Фреди както и Брайън Мей в Куин

- Angus Young за AC/DC

- Lemmy за Motorhead

и тн. и тн.

 

Ето ти една банда в която всеки си е на мястото и един ако липсва ще е съвсем друго - METALLICA !!!

има и още:

- Iron Maiden - историята с Брус на всички ни е позната, и той реши че е най-великия от бандата ама после се върна

има и други но не се сещам в момента а и не ми се мисли толкова.

 

Разбирасе историята ни учи че и незаменими личносто доста добре са били заменяни - Black Sabbath c Dio, с Ozzy с Ian Gillan .. и още няколко са пяли. Обаче има фенове които се кефят на бандата с единия вокал а с другите въобще не я слушат ... и това се среща ... и е много весело като се срещнат двама фена на бадата които предпочитат различен вокал - става мноо весело

 

По принцип всеки в бандата е заменим, но смени ли се един член всичко започва да звучи по различно. За незвесите гаражни банди които имат 50-100 фена тия смяни не са от осебенно значение ... ама за една яка банда това е от огромно значение и затова всички музиканти дето свирят в такива банди знаят че бандата е най-важното а не един или няколко члена от групата. Който не го е разбрал или е стигнал до други изводи е осрал пейзажа в повечето случай.

 

Та ако някой от вас се мислите за най-важен или от по-важните за групата си да знаете от мен, че групата няма да съществува дълго ... независимо какви успехи или неуспехи имате.

 

Няма най-важен в една група - или има група или няма !!!

 

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.