Crimson Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Аз май трябва да съм за Squier(може би защото свиря на такава китара ) Ма май моето мнение не е доста адекватно при положение че още нямам усилател(но нищо скоро и това ще се промени)! Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 (Редактирано) абе пичове, говорим за китари за по 300-400 лв. какво да очакваш - да има хубав звук? хубав гриф? къде сме тръгнали. аз съм свирил на paccifica за 1300 лв и мога да ви кажа че беше номер 1. за евтините китари - която и да земеш пак ще е гъз :hello: спорим вече по скоро не коя от въпросните е по-хубава, а на кого коя се харесва повече, следователно кой каква има това е Редактирано Март 16, 2005 от stratocaster Цитирай
black_waltz Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 малко офтопик има едни китарки Stag те са на цена колкот скуаера ама са мн по яки грифа е супер и адаптерите са сравнително добри така че има и по добри евтини китари Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 малко оффтопик. Повечето китри на цена до 400 лева който съм пробвал имаха очевАдни недостатъци .. и то не толкова звука ами самите прагове.въобще изработката...принципнп фингерборда ..имам чувството че китара която струва 400 лева на пазара а производствената и цена е около 100 лева .. просто ги мързи да и изшлайфат преградките даже.... хех Пробвал съм отвратителни евтини ямахи.. може би съм попадал на отвратителни. За Скуеър нямам много впечатление. И за да не съм субективен тъй като съм Фендер маниак ше кажа че Скуеърите може би са на едно дередже с Ямахите ( за най-евтините Ямахи говорим да не стават грешки).. абе всички китари на тия цени .. както бе казъл един музикант китара в истинаския смисъл на китара .. цените почват от 600 долара нагоре. И все пак Скуеър би ми бил по-удобен ( специално за комфорт ). За звук не знам. П.С някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 просто ги мързи да и изшлайфат преградките даже.... вярно е. попадал съм на такива пасифики. бяхти и прагчетата разбираш ли. едни ама сякаш аз съм ги слагал на сяуиера им признавам поне изработката. грифа няма грешка (доколкото една китара за 300 лв няма да има грешка) Цитирай
jFog Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 П.С някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма. Една съм пипвал Ейдж-а имаше такава, и беше голяма работа(тогава бях на Кремона ) НО всъшност много се икриви темата..както се каза по горе квото ти е по удобно и за квото имаш пари.В крайна сметка това са нисък клас китари, водят се за стартови модели така че теорията с любимия цвят може би ще ти помогне по вече да избереш( говоря за братовчеда който е пуснал темата) ..........и все пак за 500 лева можеш много по добро нещо даси купиш, някоя втора употреба също е добра за тия пари де..Така че огледай се продължавайки да събираш мнения.и ако можеш пробвай. Цитирай
Rust Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Aбе аз откак пипнах един евтин Скуер дето беше по-зле от едно времешната ми модната с пила Кремона тая марка за нищо я нямам ... А Йамаха си е фирма ! пипал съм и от най-евтините модели (точно преди 2 седмици последно пипнах едно 112 ) и мога да кажа ,че ако пичовете са отрязали от екстрите , то изработката си е изработка ! Йамаха имат невероятен контрол над това което се произвежда и ако ще в Тайван да е (там ги правят май сички ) китарите си личи просто че са пипнати ! няма лабаво ! аз имах преди RGX121D .... е начи макар за 500 лева китара беше по-пипната от Ibanez-а ми дето е 1000 лв ... просто беше куца откъм ектри (демек скъпи адаптри , заключвания , floating tremolo ... ) ... грифа й иначе беше мега бърз ! Цитирай
keeper Отговорено Март 17, 2005 Автор Отговорено Март 17, 2005 (Редактирано) " Братовчеда" отдавна си има една Pacifica ма му е интересно мнението на хора с повече опит в ел. китарите. Стара китара не е варянт за мен - макар че и от това ще излезне интересна дискусия. Не ми допада мисълта че някой друг е "бил кучето си с китарата" и след това аз да се чудя защо се разстройва толкоз бързо - от флойда ще е ................. Редактирано Март 17, 2005 от keeper Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма. Rocks! Всички ел. китари, които си чул в мои неща, са записани с любимия Samic. Неочаквано добра комбинация звук-визия! А за Pacifica - ако е signature Mike Stern - може Цитирай
Atari Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Свирил съм и на Squier - правен в Корея, и на Yamaha Pacifica 112, а притежавам вече 5 години една доста евтина/леко смотана Yamaha EG112. Звук: Впечатленията ми са, че като звук Скуайр-а и ЕГ112 са доста близки, като предимството на последната е двойният адаптер. Но за чисти китари като, че ли Скуиайъра е по-добър (говоря за модела, на който съм свирил - един стар Корейски) Пацификата обаче е доста по добра и от двете като звук, поне тази, на която съм свирил, а и като изработка е с класи над ЕГ112, а разликата в цените им е около 100лв... да подчертая, че става дума за Ямахи правени в Индонезия Единственото предимство на ЕГ-112 е удобният гриф, което е важно щото като почваш да свириш няма да плашиш хората със звук... поне на мене ми е удобен, докато така и не можах да свикна със Скуайърския... но всичко се коригира със повечко свирене. За яка жица естествено базовия скуайър не става много много, поради единичния адаптер ЕГ-112 според мен не си струва - ползвам тая китарка доста време вече (не свиря в група, така че не ми трябва по-добра) и мога да ви кажа, че има един тон кусури и досега си блъскам главата :wall: , че не събрах малко повече за една Pacifica 112... Но има доста интересни модели на Скуайър, които естествено ги няма в БГ... Цитирай
keeper Отговорено Март 17, 2005 Автор Отговорено Март 17, 2005 Право думаш - разликата между ЕГ112 и Пасифика112 е колосална - а парите са даже с по-малко от 100лв. Въпроса е защо скуаера се купува повече като напрактика е по калпав - незнание или просто защото е подразделение на фендер. Ето това е главното което искам да дискутирам. Цитирай
sw1tched Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Squire или Yamaha за 300 лева ? ... За мен отговора е Stagg . Моята е за 289 лева I300 с два single coil и един humbucker, прилично силен - подходящ за distortion. I 400 пък беше малко по-скъпа, но с Floyd Rose и два humbucker-а ...нея не я препоръчвам защото беше около 400 лева, за които Jackson Dinky серията според мен е най-добрия избор. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 за които Jackson Dinky серията според мен е най-добрия избор. да поясня че такава серия няма. сори че навлизам в офтопик, но това е модела. иначе серията за която говориш е JS. и без да си правя реклама ако някой се интересува от такъв Jackson може да се свърже с мене. иначе това че скуайъра е по-калпав от EG112 примерно скуайъра с нищо не ви е виновен. и се купува повече защото изработката му е много по-прецизна. поне на моя. сравнявал съм с EG 112 и ще кажа само че EG-то е като сап. Цитирай
Atari Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Ами зависи Зависи от партидата - виждал съм отвратителни Скуайъри, а като изработка мойто ЕГ112 е прилично, правил съм и доста сравнения Разликата е нищожна... особено с последните правени в Китай... А и казах, че скуайъра е по-слабичък за жици... и бръмчи двойното адаптерче колкото и да е кофти пак е по-добре от кофти единично адаптерче за жици Но Пацификата за парите си също е чудесна, тук бих добавил и RGX;). И все пак, ако сега си купувах китара - нямаше да си купя, нито Скуайър, нито ЕГ112 - а щях да посъбера малко пари и да се огледам по-добре Но тогаз, нито разбирах, нито пък пари имах, нито имаше кой да ми каже Цитирай
keeper Отговорено Март 17, 2005 Автор Отговорено Март 17, 2005 Ми аз за Пасифика говорех...... ма като сте казали ЕГ та ЕГ - знам че е дърво и не го успорвам - в сайта на ямаха ясно е написано че това е ктара за начинаещи - за Пасифика немога да кажа същото. Малко зацапахме темата та викам да поспрем - не се разбра главното - кое е по-голямото менте иначе под 1500$ хубава китара нъц. Цитирай
Recommended Posts