Jump to content
Българският форум за музиканти

Тъп въпрос Yamaha Pacifica Vs Squire


keeper

Recommended Posts

Аз май трябва да съм за Squier(може би защото свиря на такава китара :) )

Ма май моето мнение не е доста адекватно при положение че още нямам усилател(но нищо скоро и това ще се промени)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

абе пичове, говорим за китари за по 300-400 лв. какво да очакваш - да има хубав звук? хубав гриф? къде сме тръгнали. аз съм свирил на paccifica за 1300 лв и мога да ви кажа че беше номер 1. за евтините китари - която и да земеш пак ще е гъз :hello: спорим вече по скоро не коя от въпросните е по-хубава, а на кого коя се харесва повече, следователно кой каква има :) това е ;)

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко офтопик има едни китарки Stag те са на цена колкот скуаера ама са мн по яки грифа е супер и адаптерите са сравнително добри така че има и по добри евтини китари :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко оффтопик. Повечето китри на цена до 400 лева който съм пробвал имаха очевАдни недостатъци .. и то не толкова звука ами самите прагове.въобще изработката...принципнп фингерборда ..имам чувството че китара която струва 400 лева на пазара а производствената и цена е около 100 лева .. просто ги мързи да и изшлайфат преградките даже.... хех

Пробвал съм отвратителни евтини ямахи.. може би съм попадал на отвратителни. За Скуеър нямам много впечатление. И за да не съм субективен тъй като съм Фендер маниак ше кажа че Скуеърите може би са на едно дередже с Ямахите ( за най-евтините Ямахи говорим да не стават грешки).. абе всички китари на тия цени .. както бе казъл един музикант китара в истинаския смисъл на китара .. цените почват от 600 долара нагоре.

И все пак Скуеър би ми бил по-удобен ( специално за комфорт ). За звук не знам.

 

П.С някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто ги мързи да и изшлайфат преградките даже....

вярно е. попадал съм на такива пасифики. бяхти и прагчетата разбираш ли. едни ама сякаш аз съм ги слагал ;) на сяуиера им признавам поне изработката. грифа няма грешка (доколкото една китара за 300 лв няма да има грешка) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма.

Една съм пипвал Ейдж-а имаше такава, и беше голяма работа(тогава бях на Кремона :P )

НО всъшност много се икриви темата..както се каза по горе квото ти е по удобно и за квото имаш пари.В крайна сметка това са нисък клас китари, водят се за стартови модели така че теорията с любимия цвят може би ще ти помогне по вече да избереш( говоря за братовчеда който е пуснал темата)

 

..........и все пак за 500 лева можеш много по добро нещо даси купиш, някоя втора употреба също е добра за тия пари де..Така че огледай се продължавайки да събираш мнения.и ако можеш пробвай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе аз откак пипнах един евтин Скуер дето беше по-зле от едно времешната ми модната с пила Кремона тая марка за нищо я нямам ...

А Йамаха си е фирма ! пипал съм и от най-евтините модели (точно преди 2 седмици последно пипнах едно 112 ) и мога да кажа ,че ако пичовете са отрязали от екстрите , то изработката си е изработка ! Йамаха имат невероятен контрол над това което се произвежда и ако ще в Тайван да е (там ги правят май сички ) китарите си личи просто че са пипнати ! няма лабаво !

аз имах преди RGX121D .... е начи макар за 500 лева китара беше по-пипната от Ibanez-а ми дето е 1000 лв ... просто беше куца откъм ектри (демек скъпи адаптри , заключвания , floating tremolo ... ) ... грифа й иначе беше мега бърз !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

" Братовчеда" отдавна си има една Pacifica ма му е интересно мнението на хора с повече опит в ел. китарите. Стара китара не е варянт за мен - макар че и от това ще излезне интересна дискусия. Не ми допада мисълта че някой друг е "бил кучето си с китарата" и след това аз да се чудя защо се разстройва толкоз бързо - от флойда ще е .................

Редактирано от keeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някво мнение за Samic ??!?!?! отдавна ми е интересна тази фирма.

Rocks! ;)

 

Всички ел. китари, които си чул в мои неща, са записани с любимия Samic. Неочаквано добра комбинация звук-визия! ;)

 

А за Pacifica - ако е signature Mike Stern - може :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм и на Squier - правен в Корея, и на Yamaha Pacifica 112, а притежавам вече 5 години една доста евтина/леко смотана Yamaha EG112.

 

Звук: Впечатленията ми са, че като звук Скуайр-а и ЕГ112 са доста близки, като предимството на последната е двойният адаптер. Но за чисти китари като, че ли Скуиайъра е по-добър (говоря за модела, на който съм свирил - един стар Корейски) Пацификата обаче е доста по добра и от двете като звук, поне тази, на която съм свирил, а и като изработка е с класи над ЕГ112, а разликата в цените им е около 100лв... да подчертая, че става дума за Ямахи правени в Индонезия :bravo:

Единственото предимство на ЕГ-112 е удобният гриф, което е важно щото като почваш да свириш няма да плашиш хората със звук... поне на мене ми е удобен, докато така и не можах да свикна със Скуайърския... но всичко се коригира със повечко свирене.

 

За яка жица естествено базовия скуайър не става много много, поради единичния адаптер:bravo: ЕГ-112 според мен не си струва - ползвам тая китарка доста време вече (не свиря в група, така че не ми трябва по-добра) и мога да ви кажа, че има един тон кусури и досега си блъскам главата :wall: , че не събрах малко повече за една Pacifica 112...

 

Но има доста интересни модели на Скуайър, които естествено ги няма в БГ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Право думаш - разликата между ЕГ112 и Пасифика112 е колосална - а парите са даже с по-малко от 100лв. Въпроса е защо скуаера се купува повече като напрактика е по калпав - незнание или просто защото е подразделение на фендер. Ето това е главното което искам да дискутирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Squire или Yamaha за 300 лева ? ...

За мен отговора е Stagg :bravo:. Моята е за 289 лева I300 с два single coil и един humbucker, прилично силен - подходящ за distortion. I 400 пък беше малко по-скъпа, но с Floyd Rose и два humbucker-а ...нея не я препоръчвам защото беше около 400 лева, за които Jackson Dinky серията според мен е най-добрия избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за които Jackson Dinky серията според мен е най-добрия избор.

да поясня че такава серия няма. сори че навлизам в офтопик, но това е модела. иначе серията за която говориш е JS. и без да си правя реклама ако някой се интересува от такъв Jackson може да се свърже с мене.

 

иначе това че скуайъра е по-калпав от EG112 примерно :blink::P:P:no:

скуайъра с нищо не ви е виновен. и се купува повече защото изработката му е много по-прецизна. поне на моя. сравнявал съм с EG 112 и ще кажа само че EG-то е като сап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи:blink: Зависи от партидата - виждал съм отвратителни Скуайъри, а като изработка мойто ЕГ112 е прилично, правил съм и доста сравнения:P Разликата е нищожна... особено с последните правени в Китай... А и казах, че скуайъра е по-слабичък за жици... и бръмчи;) двойното адаптерче колкото и да е кофти пак е по-добре от кофти единично адаптерче за жици:P Но Пацификата за парите си също е чудесна, тук бих добавил и RGX;).

 

И все пак, ако сега си купувах китара - нямаше да си купя, нито Скуайър, нито ЕГ112 - а щях да посъбера малко пари и да се огледам по-добре;) Но тогаз, нито разбирах, нито пък пари имах, нито имаше кой да ми каже :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз за Пасифика говорех...... ма като сте казали ЕГ та ЕГ - знам че е дърво и не го успорвам - в сайта на ямаха ясно е написано че това е ктара за начинаещи - за Пасифика немога да кажа същото.

 

Малко зацапахме темата та викам да поспрем - не се разбра главното - кое е по-голямото менте :blink: иначе под 1500$ хубава китара нъц.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.