byron Отговорено Март 14, 2007 Автор Отговорено Март 14, 2007 ^ Това Теле, с което свириш в момента, продава ли се? А за разликите - нека да изчакаме някой наистина запознат с цялата афера около Squier/Fender да обясни. За жалост пича, чиято е китарката не я продава :-) Преди време имаше мераци, но тогава бях на друга вълна и изпуснах ... Ако я продаваше сега нямаше да се главоблъскам, а щах директно да я взема. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 Кви са разликите и приликитв между Affinity, Master, Standard, Vintage Modified, Deluxe сериите на Squier?Адаптери, електроника, гриф, материали, съвместимост с Фендер, отзиви на хора, които имат някоя от тях... ами от това което съм виждал/пробвал мога да кажа (става въпрос за страт моделите, но в целите серии е едно и също независимо от модела): аффинити - скапано дърво(въпреки че дървото на тялото е alder, както и на повечето фендери), боята не ме кефи (по точно качеството и дебелината и),скапани керамични адаптери, звучи леко "пласмасово" (може да има и добри бройки де), цялата електроника е скапана, грифа е с 21 прагчета, на афинити телекастера струните не минават през тялото - нещо важно за състейна стандард - дървото е "agathis" каквото и да е тва, много тежи спрямо афинити, фабричните адаптери са алнико и малко по-добри, като се сменят с хубави звука заприличва доста на фендер, някой детайли в изработката пак не са на ниво (примерно накриво изрязани кухини и т.н.), но като цяло е много напред от афинити, грифа е тънък и удобен, 22 прага, на телекастера струните са през тялото, страта е с 2 точково тремоло делукс - нещо подобно на стандарт(поне няколкото страта, коит съм виждал), само че с пеарлоид пикгард(или разни по-готини от бял или черен), позлатен хардуер и някви такива гевезелъци, яка боя... направи ми впечатление че ключа за адаптерите е същия скапан, както в афинити и стандарт винтидж - дървото е странно - "Indian Red Cedar", адаптерите са дънкан дизайн, не съм пробвал такава, но съм пробвал страт от "обей график сериес" с дънкан дизайн адаптери и звука беше учудващо добър, мнооого близко до истински фендер. мастер - никога не съм пробвал и не знам, но се чуват много добри неща за тая серия, особено за моделите със сет нек има и още едни рядко срещани - специал - аз имам такъв стратокастер - представлява странна кръстоска между афинити и стандарт - тяло, гриф и пикгард на стандарт, но с малка глава на грифа и скапаната електроника на афинити Цитирай
the_gorer Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 ^ :) :recourse: Благодарим за изчерпателния отговор! Много полезна информация. Цитирай
byron Отговорено Март 15, 2007 Автор Отговорено Март 15, 2007 Наистина изчерпателно инфо, 10х човече! Мисля, че получих отговора на загадките които ме мъчат. Само още нещо: ПРОИЗВОДИТЕЛ?! Някой проучвал ли е (специално за Squier ест. става дума) къде се произвеждат (дали идват от едно място, или различни фирми използват марката...), и оттам да има разлика в качеството на един и същи модел. Цитирай
TONY Отговорено Март 15, 2007 Отговорено Март 15, 2007 Overdrive - пропусна една много яка за скуаяр серия - корейската - ПРО ТОН за сьжаление вече не се произвежда имах такава - черна , с 1 ХБ ,2 сингьла, ,пьрлоид пикгард,позлатен флойдроуз и механика сьфорумника Ахилес -има такава сьщо-свирехме навремто с него а моята я продадох на друг сьфорумник - студент от гьрция - така че, вече може и да не е в БГ Цитирай
Ziggy Отговорено Март 15, 2007 Отговорено Март 15, 2007 Я аз да попитам - някой виждал ли е Squier '51 (най-лявата от трите) в България и на каква цена. Обърнете внимание на адаптерите, мостчето и електрониката. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 25, 2007 Отговорено Март 25, 2007 Наистина изчерпателно инфо, 10х човече! Мисля, че получих отговора на загадките които ме мъчат. Само още нещо: ПРОИЗВОДИТЕЛ?! Някой проучвал ли е (специално за Squier ест. става дума) къде се произвеждат (дали идват от едно място, или различни фирми използват марката...), и оттам да има разлика в качеството на един и същи модел. ами това което се сещам - едновремешните скуиери са японски, афинити са китайски, стандарт са индонезииски, за другите не знам Цитирай
syth Отговорено Март 26, 2007 Отговорено Март 26, 2007 (Редактирано) Я аз да попитам - някой виждал ли е Squier '51 (най-лявата от трите) в България и на каква цена. Обърнете внимание на адаптерите, мостчето и електрониката. Имаше такава в xxxx, отдавна не съм ходил незнам дали още е там. Това което си спомням обаче е че едната врътка е volume, а другата е превключвател и нямаше tone напрактика. Редактирано Март 26, 2007 от syth Цитирай
Recommended Posts