Vic7oR Публикувано Март 11, 2007 Публикувано Март 11, 2007 Здравейте! Искам да попитам дали усилвател 15 или 30в. може да "потдържа" дисторжън. Възможно ли е усилвателя да изгори или нещо подобно? Цитирай
Striker_II Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 ако толкова се притесняваш можеш и в компютъра да си го включиш... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 (Редактирано) Ако стане пожар - може да изгори. И с дисторшън, и без дисторшън. Я кажи за какъв точно усилвател става дума.. Усилвател за китара, или някакъв друг>? Редактирано Март 11, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Vic7oR Отговорено Март 11, 2007 Автор Отговорено Март 11, 2007 Усилвател за китара.. Работата е там, че един приятел (който свири от 20 години кажи речи) ми каза, че не може да се свири на малките усилватели с дисторжън. Усилтател скоро ще си купувам (нещо слабо.. за домашно свирене, не за концерти и прочие) и искам да свиря с дисторжън. Някакви съвети? Цитирай
TONY Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 повечето маркови усливатели си имат вграден дисторжьн-както ти му викаш реално те са с 2 канала - единият чист ,дугият с драйв ( това на което му казваш дисторжьн) ако си вземеш усилвател с един канал - чист ,продават се дисторжьн педали - и ето пак имаш - изкривяване на сигнала има значителна разлика между 15 и 30 вата 15 ватовите - обикновено са с 8 инчов говорител 30 ватовите - с 10 инчов за мен 30 в са по за препочитане зависи какви са ти целите , доколко може да вдигаш шум вкьщи като имай впредвид, че това са усилватели предимно за домашно свирене, а не с група - просто не са достатьчно мощни препорьчвам ти - следните марки Маршал,Фендер,Пиви естествено и други ще ти свьршат работа Цитирай
Vic7oR Отговорено Март 11, 2007 Автор Отговорено Март 11, 2007 Можеш ли да ме ориентираш и в цените.. На усилвателите 15 и 30 вата с вграден дисторжън (както аз му викам ) Цитирай
AXE Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 Дисторшъна не е нещо, което да се поддържа или не Всеки сигнал може да бъде изкривен (distorted). Оня пич по-скоро е имал предвид, че малките усилватели рядко имат свестен драйв (така се вика на вградения дисторшън в усилвателите). Макар че примерно един 20W Marshall AVT сигурно си има доста приличен кривоч. Другия вариант е да си вземеш нещо по-евтино и да ползваш външен ефект. Цитирай
bratmito Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 Да изгори - едва ли.Макар,че ако усилвателя е за чиста китара и вади без изкривявания 30 вата и говорителя е също 30 вата (макар,че ме съмнява да няма някакъв аванс) и диста помпа сигнала тогава говорителя ако е някой напардян може да изгори.Тва е на теория де. Цитирай
TONY Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 Можеш ли да ме ориентираш и в цените.. На усилвателите 15 и 30 вата с вграден дисторжън (както аз му викам ) цени най различни новите ги има в магазина по- добре тьрси 2-ра рька в изправност да почнем от 50 - едва ли ще намериш нещо сносно - за толкова малко има един Пиви - модел рейдж 158 - Peavey rage 158( 15 вата с 8 инчов ) продавал сьм 2 такива единият за 100 лв - продаде се за 2 седмици вторият за 80 - буквално ГСМ-то ми прегря, и бе запазено на 15-тата минута и купено - от един сьфорумник - супер китарист - за да си свири по тихо с него вкьщи пусни си обява че тьрсиш такова - например Фендер 15 дсп - някой продаваше вьв форума(има ги и нови по магазините) иначе Маршал парк 25 вата,30 вата ,АВТ 20 вата - тук вче може да стигнеш 200 -300 лв ,че и отгоре подобни Фендери или Пиви тези 3 марки - ти ги казвам - не защото са вьрха на сладоледа по принцип, а защото са утвьрдени имена на този маркет - и има защо ( и са от най купуваните) ако ти изпадне някакьв мальк Крейт или Хюс и Кетнер - пак е ОК за Берингер или Рандал - ако решиш да имаш слушай внимателно -дали ще ти хареса звукьт им като за начало всико общо взето става - стига все пак да е някакво марково а пьк сьм и чувал неизвестни например World amp(или нещо подобно беше като име) - един прятел си репетира с такова вкьщи с драйв от зум процесор - пак става Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 хехехе Тони.... Рандал и Берингер ръка за ръка Цитирай
Vic7oR Отговорено Март 12, 2007 Автор Отговорено Март 12, 2007 Мерси за мн помощта! Светнахте ме с големия фенер.. Цитирай
Recommended Posts