keeper Публикувано Март 14, 2005 Публикувано Март 14, 2005 Някой попадал ли е на това http://home.swbell.net/bfalch1/ и ако да - нека даде някакви отзиви. :idea: Цитирай
the_gorer Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Това е нещо изключително интересно. Аз нямам нито V-Amp, нито POD, но тази програмка със сигурност е адски полезна, защото ако един ден реша да си купувам амп симулатор, вече ще мога да си купя значително по-евтиния V-Amp и пак да мога да ползвам готините пресети на POD-то. Евала, че си намерил този сайт и евала на пича, който е разработил програмката! Дано някои юзери от форума, които имат V-Amp да видят този топик и да дадат отзиви по темата. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 (Редактирано) Крайно съм впечатлен! И имам въпрос: ако имам V-Amp (аз нямам де), какво да направя със сваления пресет? Как се отваря, как да видя настройките, как се използва? Редактирано Март 15, 2005 от Steve_Vai Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 Вече разбрах. Безумно е, наистина! Не мога да повярвам, че този пич е качил толкова много готови patches Само да имах V-Amp... Но и това ще стане (надявам се скоро) Успех на тези, които вече притежават тази хубава играчка! Благославяйте този китарен алтруист! Цитирай
bobalan Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 според мен не е баш толкова хубаво, колкото изглежда. Патчовете отговарят, но звука на Вампа е определено по зле от ПОД-а. Който иска да избира между двете - може да се уреди групова демонстрация някъде - аз имам и двете, много хора от форума имат Вамп, а има и такива с ПОД и ще видим заедно истината Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 Да ве, докато не пробвам как звучат тези неща не бих бързал да се радвам. Начи: 1.) Това са пресети за ПОД правени по слух от любители. Няма гаранция, че се доближават до оригинала. 2.) Софтуерът за конвертиране съдържа доста "условности". И тук няма гаранция, че звукът на В-Амп-ът ще наподобява този на ПОД-а, пък и трябва да вземем под внимание т.1 и вече става развален телефон 3.) Звукът на даден пресет зависи до голяма степен от китарата и адаптерите и (най-малко) 4.) В-Амп-овете са доста класи под ПОД и т.н. и т.н. Сега като се намрънках трябва да призная, че идеята е трепач и много ми се иска да работи. Щото типът, който е писал софтуера казва, че е пробвал само 1-2 пача at random. Като имам предвид, че повечето пачове от официалната библиотека (това имам предвид), които са писани специално за В-Амп не звучат особено добре приемам нещото с умерен скептицизъм. Освен това - нямам midi интерфейс на компа Не че не може да се прехвърлят пачовете на ръка, ама тя става дълга и широка. Утре ще изтупам животното от праха и ще му развъртя врътките. Бая играчка ще падне. Е тогава вече ще мога наистина да споделя впечатления. Ако нещо звучи като хората мога да споделя и sound bites ПП: Говорейки за POD, ето една съпоставка Kataklysm/POD - съотв. ляв/десен канал. цък Мисля горе-долу може да се докара нещо такова с В-Амп. Цитирай
AXE Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 според мен не е баш толкова хубаво, колкото изглежда. Патчовете отговарят, но звука на Вампа е определено по зле от ПОД-а. Който иска да избира между двете - може да се уреди групова демонстрация някъде - аз имам и двете, много хора от форума имат Вамп, а има и такива с ПОД и ще видим заедно истината Интересно ще е Цитирай
keeper Отговорено Март 15, 2005 Автор Отговорено Март 15, 2005 (Редактирано) Със сигурност знам че POD и VAMP немогат да се сравняват - но когато си дрънкаш за удоволствие може и второто да свърши чудесна работа. А този линк изрових от един руски сайт - скоро и аз ще мога да дам отзиви (не че съм пробвал POD) ма няколко други процесора съм ги човъркал. :guitar: П.С. Бобалане здрасти - много разчитам на твоето мнение Редактирано Март 15, 2005 от keeper Цитирай
keeper Отговорено Март 15, 2005 Автор Отговорено Март 15, 2005 (Редактирано) Offtopic някой знае ли - освен педалите с умопомрачителна цена FCB1010 дали V-AMP-а може да плзва само MIDI Expression педал и дали въобще има такъв - дори и на друга фирма. Редактирано Март 15, 2005 от keeper Цитирай
black_waltz Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 въх това е много хубав вапрос чиито отговор и аз искам да узная ако някои от тук има ПОД да запише някво кратко семпълче директно в ПЦ-то(без обработки и прочие) и да даде патча да пробваме аз ще запиша нещо с него да направим съпоставка а забравих да спомена че аз съм с В-Амп 2 Цитирай
niki123bg Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 Аз пробвах доста от тези патчове още като си купих вамп-а и бих казал, че са доста близки до оригиналите. Много ми е интересно как звучи pod-a сравнен с vamp2 Цитирай
Recommended Posts