Лими Публикувано Юли 7, 2018 Публикувано Юли 7, 2018 (Редактирано) Използвам 3 бр от тези акумулатори, които са без собствена защита. Вързал съм ги последователно и получавам 12,6 волта, с които захранвам или музикални ефекти или комбо с консумация не по-голяма от 1ампер. Целта ми е да сложа поне подходящ предпазител, докато реша проблема кардинално и сигурно с някаква електронна защита. Та не знам какъв пасивен предпазител(mA) да сложа или нещо друго технически просто приложение? Редактирано Юли 7, 2018 от Лими Цитирай
JetMan Отговорено Юли 7, 2018 Отговорено Юли 7, 2018 Може да използваш някоя платка от този вид: https://www.aliexpress.com/item/1-pc-3S-25A-Li-ion-Lithium-18650-BMS-PCM-Battery-Protection-Board-with-Balance-for/32823338185.html Предвидена е за 3 броя Li-Ion батерии, и ще ти позволи да ги зареждаш директно през платката и ще ги пази от пре-разреждане, от късо съединиение и т.н. 1 Цитирай
Лими Отговорено Юли 7, 2018 Автор Отговорено Юли 7, 2018 Благодаря, това е много добър вариант и аз знам за тези платки и ще ги използвам, но ми се налага да работя и без тях, поради липса на място, Та затова ме интересува и пасивно защитен вариант със стопяеми предпазители, за да не е без хич защитата от късо. Колко мА трябва да бъдат? Цитирай
jorog Отговорено Юли 7, 2018 Отговорено Юли 7, 2018 (Редактирано) Обикновено се препоръчва предпазител(бушон) със 1,5 до 2 пъти по-висока допустима стойност на тока от нужната за захранване на консуматора.Тоест ако консумацията е 1А се ползва бушон между 1,5А - 2А. Редактирано Юли 7, 2018 от jorog 3 Цитирай
Recommended Posts