apoplexia Публикувано Юни 9, 2018 Публикувано Юни 9, 2018 (Редактирано) Привет! Знам, че е поредната тема, но изчетох доста форуми, изгледах ревюта в тубата и съм до никъде! Искам да подменя хъмбъкърите на ЛТД-то, в момента са SD SH14 (bridge) и SH 1N (neck). Нека дам малко инфо за китарата, на която ще се слагат: Body: Alder Top: Flamed Maple Neck: Maple Set-Thru Neck Contour: Thin U Scale: 25.5” Fingerboard: Ebony, Radius 350mm Вчера ми пристигна Mayones китарата, и наистина разбирам какво е топъл звък, махагоново тяло. И някак си , LTD-то ми звучи много "кряскащо" (Имам и Шектър с активни EMG, но заминава в най-коро време) Идеята е да направя ЛТД-то по-агресивно, метъл звучащо. Идеите за момента са SD Mayhem, Black Winter, Sentinel/Nazgul, но основно ревютатата са как звучат, без да се взима в предвид как е устроена китарата. Няма как да тествам подобни! Моля за съвет, в предвид дървесината, към какво бих могъл да се насоча? Задкитарното устройство е друга тема Поздрави, Ангел Редактирано Юни 9, 2018 от apoplexia Цитирай
Ламби Отговорено Юни 10, 2018 Отговорено Юни 10, 2018 Е щом те кефи Майониса сложи и на ЛТДто такива адаптри,като си го поръчвал са те питали кое какво да бъде.Шектъра и той е махагонов.В общи линии акустичните качества на всяка китара се пробват без усилвател или на клийн.Агресивния метъл звук идва от Ампа и говорителите.Поне така е на поляната.Въпросът ти е малко какъв микрофон да си купя? Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 10, 2018 Автор Отговорено Юни 10, 2018 (Редактирано) Да, малко подвеждащо е! Просто ми се иска да вкарам малко разнообразие. Т.нар лека дървесина ( много вероятно да бъркам с терминологията) дава по ярък звук, липсват ниските. Основно свиря през DAW, така че ампа не е определящ в случая. За протокола, имам Boss Katana 50 (но при еднакви показатели, ЛТД-то малко ида ярко, т.е. липсват ниските) При акустично свиене, няма почнти нищо общо между Шектъра и Майонеза,както и в тежестана инструмента, Шектърът е досла лек! Иска ми се при еднакви условия, да подсиля агресията, затова и тръгвам от микрофоните! Редактирано Юни 10, 2018 от apoplexia Цитирай
Acei Отговорено Юни 10, 2018 Отговорено Юни 10, 2018 (Редактирано) За агресия назгула на бридж е перфектен като се има предвид тия дървета и конструкцията. Може да се огледаш и ослушаш в предложенията на Bare Knuckle на страницата на всеки адаптер има звукови клипове да се придобие представа как звучат. Също описано е кой адаптер с каква китара и конструкция работи най-добре. Разбира се моя любомец е Warpig Ceramic айде със здраве! Редактирано Юни 10, 2018 от Acei 1 Цитирай
Ламби Отговорено Юни 10, 2018 Отговорено Юни 10, 2018 Какъв е Шектъра обикновено са яки цепеници?Моя е С7 и е най тежката китара която съм пипал изобщо. Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 11, 2018 Автор Отговорено Юни 11, 2018 (Редактирано) Hellraiser C-1. Махагонов е, по-тежък от ЛТД-то, но е доста по-лек от Майонеза. Редактирано Юни 11, 2018 от apoplexia Цитирай
Acei Отговорено Юни 11, 2018 Отговорено Юни 11, 2018 дай линк на майонезата да разгледам от какви дървета е направена Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 11, 2018 Автор Отговорено Юни 11, 2018 ЛТД е много удобно, държа си го,че е лимитирана серия https://mayones.com/page/setius-6-trans-black Сетиус е Майонезата 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 13, 2018 Автор Отговорено Юни 13, 2018 Някой да има отзиви за Lundgren humbuckers? Направих запитване към тях, предложиха новите Black Heaven. От Bare Knuckle лагера, вариант е Warpig (bridge) и Aftermath (neck). Горе-долу в един ценови клас. И от Duncan остана Nazgul варианта. Цитирай
Recommended Posts