Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, скоро си поръчах барабани които са втора ръка понеже съм начинаещ и нямам възможност за нови. Та въпроса ми е към по разбиращите от вас, какво трябва да огледам по самите барабани и какви проблеми могат да имат те? Започвам тази тема защото не разбирам. Благодаря, предварително! :yes: :yes:

Отговорено

За какво са ти барабани, като свириш китара и бас. Не че е лошо, да владееш няколко инструмента, включително ударни, ама китарите отказваш ли ги или искаш допълнително да свириш и на ударни. Сигурно има много инфо по твоя въпрос, затова никой не пише по темата. Ти след като си поръчал барабаните 2 ръка, значи не можеш да ги тестваш и върнеш. Трябва да погледнеш кожите, може да са за смяна или за настройване. Педалът за касата е капризен от към механиката, особено при агресивно свирене. Чинелите ако не ти харесват като звук може да ги смениш. Най-добре като ги получиш да викнеш някой приятел барабанист и той ще ти помогне.

Успех! 

Отговорено

По принцип искам да владея и ударни, на мен основния ми инструмент е китара но мога да свиря и на пиано ако става въпрос, искам да владея няколко инструмента. И барабаните ще дойдат с Еконт и ще мога да ги върна ако не ми харесат или им има нещо.

• 1 year later...
Отговорено

Здраавейте! Първо трябва да прегледаш трудносменяеми части. Демек дали са здрави винтови съединения на стендове, и дали всички винтове за настройка на всички барабани  се въртят свободно. Прегледай и холдера за томове и самите томове крепления на тях за холдера.