Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз не съм тествал нито един от басовете, но съвета ми е да ги чуеш и усетиш и двете китари. Нашето мнение понякога робува на марки и това ще ти създаде проблем, ако се уповаваш на него.

• 2 weeks later...
Отговорено

За Ибанеца.. аз ли4но бих предпочел за тези пари активна Ямаха,но това си е твое решение. Що се отнася до Епифона.. АКО се доближава до качеството на Гибсъна - няма да сбъркаш,но в никакъв случай не взимай лицензен бас без да си го пробвал!

Отговорено

Единият бас,който си харесал е марка Епифон,която правят китари по лиценз на Гибсън.Това ще рече,че на външен вид изглежда като Гибсън,може би и материалите наподобяват тези на Гибсън,качеството на изработка и звук са по-ниски от тези на оригинала и почти във всички случаи е правена някъде в Азия,което я прави и по-евтина.Така например Squier е лиценз на Fender и т.н.Точно това занижено качество в сравнение с оригинала те 'задължава' да я пробваш преди да дадеш каквито и да било пари за нея.И пак ще ти кажа - за тези пари най-добре се насочи към Ямаха или намери нещо добро на старо.

Отговорено

Ибанез-а...Много харесвам звука както на басовете така и на китарите на тази марка,но както някой каза преди мен трябва сам да усетиш кое повече ти допада:) Недей да копуваш нещо само заради марката или външния вид :)

Отговорено

Жалко че няма място където да се пробват тези инструменти.(по-точно има ама е доста далече) :angry::):angry:

На мен ми изглежда доста добре с тази конфигурация на адапторите,но .................трябва да се пипне и чуе.

• 2 months later...
Отговорено
Единият бас,който си харесал е марка Епифон,която правят китари по лиценз на Гибсън.Това ще рече,че на външен вид изглежда като Гибсън,може би и материалите наподобяват тези на Гибсън,качеството на изработка и звук са по-ниски от тези на оригинала и почти във всички случаи е правена някъде в Азия,което я прави и по-евтина.Така например Squier е лиценз на Fender и т.н.Точно това занижено качество в сравнение с оригинала те 'задължава' да я пробваш преди да дадеш каквито и да било пари за нея.И пак ще ти кажа - за тези пари най-добре се насочи към Ямаха или намери нещо добро на старо.

Една малка забележка за горния коментар.Марката "Epiphone" е собственост на "Gibson",но в никакъв случай не е лиценз,както е "Squier"by "Fender".Марката "Epiphone" води началото си от Гърция и мисля че в средата на миналия век става собственост на "Gibson"...Ако отворите thomman.de ще забележите,че високия клас на "Epiphone"е близо 3 пъти по-скъп от ниския на "Gibson".Мнение за бас на "Епи" не мога да дам.Китарите са перфектни.Мисля че човек спокойно може да си поръча и Епи без да го е пипал,въпреки че аз не бих го направил.Ей къде е Гърция,в Солун има няколко големи музикални магазина,хем ще си направите една хубава екскурзия,хем ще си пробвате нещата...

Отговорено

^ Какво разбираш под "лиценз" ? :)

"Squire" са дъщерна фирма и собтвеност на "Fender" - "Арсенал-Казанлък" имаше лиценз за производството на автомати "Калашников",но това не значеше,че завода е собственост на Тулските оръжейни заводи,например. ;)

Отговорено
"Арсенал-Казанлък" имаше лиценз за производството на автомати "Калашников",но това не значеше,че завода е собственост на Тулските оръжейни заводи,например.

е точно тоя пример ми трябваше и точно той оправдава всички опасения от лицензирани продукти защото ние правихме най-качествените калашници ... по добри от отгигинала.

Отговорено

Ако трябва да избирам между тези 2 баса,аз бих избрал Ibanez.Въпреки,че не съм привърженик на марките Ibanez и Yamaha,според мен този бас е по-универсален.Защо не погледнеш един Peavey Cirrus,например?

Отговорено

Универсалността, за която говориш може и да не е предимство. Зависи какъв звук иска и за каква музика ще го ползва cone. звукът на Epiphone е тотално "немодерен", ако мога така да се изразя - плътен, мощен, глух и т.н. Последния инструмент, които би станал за слап и фънк свирене, но пък подходящ за рок, блус, R&B и т.н.

Относно разсъжденията за "лицензни" и "оригинални" инструменти - в случая Epiphone е по-качествения инструмент като материали и изработка, въпреки че е ниския клас на Gibson.