cone Публикувано Февруари 28, 2007 Публикувано Февруари 28, 2007 (Редактирано) Някои има впечатления от този бас? Много ми харесва, но нямам никаква представа как звучи. Ако някои знае нещо за него да помага. Редактирано Февруари 28, 2007 от cone Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Аз не съм тествал нито един от басовете, но съвета ми е да ги чуеш и усетиш и двете китари. Нашето мнение понякога робува на марки и това ще ти създаде проблем, ако се уповаваш на него. Цитирай
Адам Отговорено Март 12, 2007 Отговорено Март 12, 2007 За Ибанеца.. аз ли4но бих предпочел за тези пари активна Ямаха,но това си е твое решение. Що се отнася до Епифона.. АКО се доближава до качеството на Гибсъна - няма да сбъркаш,но в никакъв случай не взимай лицензен бас без да си го пробвал! Цитирай
kolega Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 ...в никакъв случай не взимай лицензен бас без да си го пробвал! Мда... аз бих те посъветвал същото. Цитирай
cone Отговорено Март 14, 2007 Автор Отговорено Март 14, 2007 Извинявайте за тъпия въпрос, но какво значи "лицензен бас"? Цитирай
Адам Отговорено Март 15, 2007 Отговорено Март 15, 2007 Единият бас,който си харесал е марка Епифон,която правят китари по лиценз на Гибсън.Това ще рече,че на външен вид изглежда като Гибсън,може би и материалите наподобяват тези на Гибсън,качеството на изработка и звук са по-ниски от тези на оригинала и почти във всички случаи е правена някъде в Азия,което я прави и по-евтина.Така например Squier е лиценз на Fender и т.н.Точно това занижено качество в сравнение с оригинала те 'задължава' да я пробваш преди да дадеш каквито и да било пари за нея.И пак ще ти кажа - за тези пари най-добре се насочи към Ямаха или намери нещо добро на старо. Цитирай
cone Отговорено Март 15, 2007 Автор Отговорено Март 15, 2007 Адам, благодаря за информацията! Цитирай
Freak666 Отговорено Март 17, 2007 Отговорено Март 17, 2007 Ибанез-а...Много харесвам звука както на басовете така и на китарите на тази марка,но както някой каза преди мен трябва сам да усетиш кое повече ти допада Недей да копуваш нещо само заради марката или външния вид Цитирай
fiorelli Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 Жалко че няма място където да се пробват тези инструменти.(по-точно има ама е доста далече) На мен ми изглежда доста добре с тази конфигурация на адапторите,но .................трябва да се пипне и чуе. Цитирай
Schweppes Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 Единият бас,който си харесал е марка Епифон,която правят китари по лиценз на Гибсън.Това ще рече,че на външен вид изглежда като Гибсън,може би и материалите наподобяват тези на Гибсън,качеството на изработка и звук са по-ниски от тези на оригинала и почти във всички случаи е правена някъде в Азия,което я прави и по-евтина.Така например Squier е лиценз на Fender и т.н.Точно това занижено качество в сравнение с оригинала те 'задължава' да я пробваш преди да дадеш каквито и да било пари за нея.И пак ще ти кажа - за тези пари най-добре се насочи към Ямаха или намери нещо добро на старо. Една малка забележка за горния коментар.Марката "Epiphone" е собственост на "Gibson",но в никакъв случай не е лиценз,както е "Squier"by "Fender".Марката "Epiphone" води началото си от Гърция и мисля че в средата на миналия век става собственост на "Gibson"...Ако отворите thomman.de ще забележите,че високия клас на "Epiphone"е близо 3 пъти по-скъп от ниския на "Gibson".Мнение за бас на "Епи" не мога да дам.Китарите са перфектни.Мисля че човек спокойно може да си поръча и Епи без да го е пипал,въпреки че аз не бих го направил.Ей къде е Гърция,в Солун има няколко големи музикални магазина,хем ще си направите една хубава екскурзия,хем ще си пробвате нещата... Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 ^ Какво разбираш под "лиценз" ? "Squire" са дъщерна фирма и собтвеност на "Fender" - "Арсенал-Казанлък" имаше лиценз за производството на автомати "Калашников",но това не значеше,че завода е собственост на Тулските оръжейни заводи,например. Цитирай
vhcs Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 "Арсенал-Казанлък" имаше лиценз за производството на автомати "Калашников",но това не значеше,че завода е собственост на Тулските оръжейни заводи,например. е точно тоя пример ми трябваше и точно той оправдава всички опасения от лицензирани продукти защото ние правихме най-качествените калашници ... по добри от отгигинала. Цитирай
chobbi Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 Ако трябва да избирам между тези 2 баса,аз бих избрал Ibanez.Въпреки,че не съм привърженик на марките Ibanez и Yamaha,според мен този бас е по-универсален.Защо не погледнеш един Peavey Cirrus,например? Цитирай
разбойник Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 Универсалността, за която говориш може и да не е предимство. Зависи какъв звук иска и за каква музика ще го ползва cone. звукът на Epiphone е тотално "немодерен", ако мога така да се изразя - плътен, мощен, глух и т.н. Последния инструмент, които би станал за слап и фънк свирене, но пък подходящ за рок, блус, R&B и т.н. Относно разсъжденията за "лицензни" и "оригинални" инструменти - в случая Epiphone е по-качествения инструмент като материали и изработка, въпреки че е ниския клас на Gibson. Цитирай
Recommended Posts