spotlight_kid Публикувано Март 11, 2005 Публикувано Март 11, 2005 Аве от доста време се каня да ви питам как си определяте разстоянието между адаптерите и струните...и каква е разликата в звука и качеството? Цитирай
Rust Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 по-близко -> повече чувствителност (гейн) по-далеч -> обратното възможни ДЕфекти -> от много близки адаптри могат магнитите им да почнат да влиаят на трептенето на струните като по този начин го съкращават ... демек по-малко време ще звучат Аз лично ги държа близко ... като натисна последно прагче може би 2мм е разстоянието ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Моите ги настройвам според волюм баланса, който искам да постигна между средния сингъл и крайните дабъл адаптери. Като вдигна много нек-а, на позиция 2 не се чува твърде сингъла и клийн саунда не е толкоз маниашки...стават доста сходни като звучене 1 и 2 позиция. Цитирай
black_waltz Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 трябва да са достатъчно високо за да се чуват ясно, чисто и силно тоновете, но и да са достатъчно ниско за да не опират струните в тях когато свириш Цитирай
wolfgang Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 ... да са достатъчно ниско за да не опират струните в тях когато свириш това е погрешна теория! както спомена колегата Ръст - адапторите на трябва да НЕ са прекалено близо до струните, защото последните са магнити, привличат струните и убиват състейна. Цитирай
bulby Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Освен, че убиват състейна, ако са прекалено близо може да се получава и микрофония. Цитирай
black_waltz Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 и освен това ако са толкова близо че да оказват влияние върху струните посредством магнитното си поле, последните при малко повечко жица ще тропат по адаптерите Цитирай
AXE Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Прекалено близките адаптери започват и да мажат, защото се получава много гейн. Като изключим физическите препятствия, които вече бяха споменати, останалото е проба и грешка докато намериш най добрата позиция за тебе Цитирай
black_waltz Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 трябва да са достатъчно високо за да се чуват ясно, чисто и силно тоновете Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 21, 2005 Отговорено Април 21, 2005 смъкнати до долу Е ти или имаш достатъчно мощни адаптери или свириш само акустики. Не е ли малко слабичко като са смъкнати? При мене плътният адаптер ми е смъкнат, щото ми е малко разтоянието тяло-струни и като го вдигна малко и струните "тропат". Иначе тоя при моста си ми е вдигнат. Кажи речи на 3 мм от сруните. Цитирай
Recommended Posts