Demiurg Публикувано Февруари 6, 2018 Публикувано Февруари 6, 2018 Здравейте колеги, Заел съм се да възстановя един бас Ibanez BTB, но нямам бридж. Може ли някой, който има какъвто и да е Ibanez с monorail IV бридж, да ми свали размерите му - дължина и ширина, в мм, максимално точно ? Бриджа е ето този: Цитирай
Deezer Отговорено Февруари 8, 2018 Отговорено Февруари 8, 2018 (Редактирано) Точно днес басът е с мен на работа и мога да реагирам бързо За съжаление нямам шублер. Бих казал дължина 72-74 мм и широчина 15-16 мм. На второ четене осъзнах, че май ти трябват размерите на цялата композиция и моята 5-струнна не ти върши работа. Май постът ми е за триене. Редактирано Февруари 8, 2018 от Deezer Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 8, 2018 Автор Отговорено Февруари 8, 2018 Благодаря, колега, правилно си разбрал - трябват ми размерите само на едно парче, но твоите са Monorail II - по големи са от тия, които ми трябват. Имам дупки, в които трябва да влязат отделните бриджове, но понеже взех дървото без хардуер, не знам какъв тип са били оригиналните части. А през отделните години тия басове са ги предлагали с най- различен хардуер. Такива като твоите (Monorail II) си купих по нета и се убедих че не стават - ако искаш златни - продават се. ;-) И понеже не ми се дават повече грешни пари за експерименти, разчитам на сигурно. Затова ми трябва някой с Ибанец с Monorail IV (като на снимката горе), да премери едно парче от неговите и да преценя дали тоя модел става на дупките. Цитирай
Deezer Отговорено Февруари 9, 2018 Отговорено Февруари 9, 2018 Жалко, че не успях да помогна. Успех с начинанието и ще чакаме развитието в снимки или видео Цитирай
Mephistofel Отговорено Февруари 22, 2018 Отговорено Февруари 22, 2018 Взимай шублера и търчи при Иконома. Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 26, 2018 Автор Отговорено Февруари 26, 2018 За мое огромно учудване "Иконома" не даде да турна два шублера. Продължава да ме учудва факта, че тия хора продават инструменти, но НЕ продават резервни части за тях. Ако продаваха, бих си купил. Ключове също се чупят, примерно на Ибанеца ми е паднало капачето на ключа и влиза прах отзад в механизма; бих сменил ключа, ако се продаваше. Калъфа ми на Ибанец също се е позатъркал, бих го сменил, но те и оригинални дебели калъфи не продават. Освен с китарата, но китара вече си имам. Всъщност, те даже и шестограми нямат, щото за пореден път затрих някъде моите, и сега трябва да обикалям железариите. А като контраст, като ходихме с един колега да му вземем Уоруик от Музикалната Дивизия - там хората продават и ключове, и магарета, и адаптери, изобщо всичко което може да се счупи или което би искал да ъпгрейднеш по басовете, които те продават ! Относно тия бриджове - питах в Talkbass, един човек ми даде размерите и ще ги поръчвам тия дни. Намерих и оригинални ключове, пак по чужбинско, така че полека- лека ще го стегна тоя бас. А на "Икономистите" им желая да им върви по бизнес и по късмет ! 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 26, 2018 Отговорено Февруари 26, 2018 Странно е и за мен, поне за официален представител. Търсили сме пружини, стъдове, винтчета и т.н. чаркалак за Ibanez китари с двойно заключващи се системи, ама няма. Та от други магазини и/или от чужбина... Цитирай
Recommended Posts