Overdrive Публикувано Февруари 22, 2007 Публикувано Февруари 22, 2007 Един приятел си направи стратокастер от орех (колкото и да го убеждавах да направи бас от ореха) и сега не иска да го лакира, ами само да напои дървото с нещо което да го запази и да придаде завършен вид. Какво бихте препоръчали?? Бях чел в една тема за един тунитгован бас орфей направен така, но не можах да намеря темата. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 Tung oil Danish oil И с ленено масло става. Цитирай
YtseJam Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Tung oilDanish oil И с ленено масло става. Датското масло всъщност е ленено масло. А относно тунгово в милата ни родина, знаем всички колко не се намира. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Tung oilDanish oil И с ленено масло става. Датското масло всъщност е ленено масло. А относно тунгово в милата ни родина, знаем всички колко не се намира. Датското масло е индустриално ленено масло. В него има и разни терпентини и други разтворители. То е специално за консервиране на дърво. И датското и тунговото масло ги няма в БГ. Думата ми беше за рафинирано ленено масло от аптеката - онова, дето го пият вегетарианците. И с него става, а и се намира лесно. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Да ви кажувам, според мен, ако китарата не е лакирана, ще се позацапва, и ще се иска периодично почистване и обработка с маслата. Иначе, предполагам, така ще звучи по-дървесно. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Аз също не виждам проблем при лакирането с ПРОЗРАЧЕН лак на китари от готино дърво. Цитирай
Recommended Posts