kris131 Публикувано Януари 7, 2018 Публикувано Януари 7, 2018 Здравейте Направо се побърках от четене на форуми и още повече се замотах в избора ми Изчетах целия ви форум тука за корг па сериите. Намерих в уикипедия всички серии, кога са произведени https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Korg_products и разбрах че цифрите нямат нищо общо с годината, като например па800 е произведена 2006 па 900 - 2013 а па700 2017 така по същество искам да си купя един такъв клавир ,аз не съм професионален музикант и свиря любителски в къщи музики предимно електронни като вангелис или жан мишел жар и си измислям мои също. Искам да си купя един хубав клавир до 2500 лв намерих в базар.бг korg pa2x za 1800 втора ръка и също така от икономов има па700 и па900 за 2500 лв нови и си казах като ще давам 1800 да взема заем и да дам още 700 за нов па 900 или 700 . моля ви помогнете ми и ми кажете кое е по доброто па700-800-900 или па2x Знам ,че па2 е мн по качествено и не е произведено в китай но пък другите са по нова година и може да са с по добър звук...незнам съвсем се обърках Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Привет! Аз препоръчвам само Х серията, но ПА3х може да се намери най-малко за 3500лв сега, ПА 700 не го препоръчвам, може би ПА 900, има колеги във форума които го притежават и могат да изкажат мнение аз съм с ПА2х много си го харесвам, верно че и той вече поостаря, но ако сменям ще е с ПА3х или ПА4х! Поздрави 1 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Човек не купува всеки ден клавири имено за това препоръчвам pa 2 х ! Здрав,солиден и неотстъпващ по възможности на изброените.pa 900 не може да се мери със pa 2х ,Х -серия е за професионалисти за хора които всекиден се работи на клавира.pa 700 е по-нов модел от pa 2х но въпреки това ако трябва да избера аз избирам по-стария pa 2х.Може да звучи объркващо за хората които не познават конкретните модели но за човек познаващ на практика моделите от pa серия веднага ще ме разбере. 1 Цитирай
kris131 Отговорено Януари 7, 2018 Автор Отговорено Януари 7, 2018 днеска пак мн четох и пак се обърках тез от корг мн са ги объркали цифрите с датите и възможностите на клавирите. последно се спрях на дилемата x2 или 900 . в ютуб има клипче което сравняват 900 с x3 но няма с x2 Много ясно че x3 е мн по добро но е мн по скъпо . Така че въпроса ми е конкретно 900 или x2 . Но трябва да се има в предвид че 900 го взимам чисто нов с гаранция а x2 стар , а и мамка му на обявата на която вече звъня 2 дена никой не ми вдига - https://bazar.bg/obiava-20322384/prodavam-korg-pa-x2-pro-zapazen-mozhe-i-barter-za-korg-pa900 Защо човека е писал че иска по висок клас па 900 демек па 900 е по висок клас от x2 или толкова разбира Ами ако не мога да се свържа с човека в крайна сметка си взимам па 900 от икономов ...който горе долу от 4000 е намален на 2500 благодаря ви мн за обърнатото внимание знам че има мн писано за па сериите ама всеки случай си е индивидуален и различен и най-вече с времето се менят мненията.... и пак ще следя тука темата ако някой напише още нещо но трябва наистина мнения от хора които познават 2 те свирки а не хора които притежават едната и са пристрастени с мнение към нея. Между другото искам да благодаря на Асан на който му досаждах с въпросите ми в фейсбука но той ми отговаряше винаги П.С - Искам да ви кажа и за една измама която разбрах в сайтовете за обяви като базар и други има обява на корг па4 x нов за 1500 евро . Това е измама ...индивида иска да му се плати половината сума уж за транспорт мито ддс и тем подобни но явно има и наивници който се вързват Цитирай
kris131 Отговорено Януари 7, 2018 Автор Отговорено Януари 7, 2018 здравейте след като не мога да се свържа с човека който продава x2 ката а и никъде няма друго x2 за продаване не ми остава избор и се насочвам към па9000 . в olx има една обява на един нов но разпечатан па 9000 който бил внос от Англия за 1600 лв и а аз му писах на човека че той нов в магазина струва 1500 и дали би ми направил отстъпка за да си помисля . Човека ми каза че тези в магазина на Икономов са произведени в турция и затова са толкова евтини. Въпроса ми е дали е възможно това и наистина има ли разлика благодаря Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 (Редактирано) Направо ти отговарям : След всичко изчетено,което си написал и за какво ще използваш инструмента, с посоченият от теб бюджет - твоят модел е KORG PA900, без значение нов или 2-ра употреба запазен. Това е клавира, който има по-модерно звучене от останалите изброени и е сравнително-добра изработка като клавиатура и бутони. Да 700 е още по-съвременно-звучащ, нотам имаме компромис с качеството на изработка. Щом ще правиш електронна музика, при теб да звучиш съвременно и революционно е най-важно, бих казал че е по-важно даже и от това колко е добра клавиатурата, тъй като такава музика няма окрашения,артикулации,трилери за които трябва наистина отлична пъргава и чувствителна клавиатура с отличен преформънс и респонс - хората правят отлична електронна музика и с най-обикновенни евтини миди-клавиатури. Още-повече че си любител, а не професионалист, и в тази ситуация няма много голямо значение каква ще ти бъде клавиатурата, тъй като до използването на отлична-такава и да се хване ефекта от нея е необходимо много време и свирене. Поздрави. Редактирано Януари 8, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 За електронна музика ти трябва компютър с различни софтуерни синтезатори и МИДИ-клавиатура. Аранжор от сорта на PA изобщо не е решение според мен. Цитирай
kris131 Отговорено Януари 8, 2018 Автор Отговорено Януари 8, 2018 да прав си Сибер оня ден бях при един музикант про който прави музика с компютър и една малка клавиатура , но чак такъв про не съм а и искам да свиря по събирания с приятели и плюс това и малкия ми син да го ползва като пияно защото е мн музикален и смятам да го записвам на уроци. и понеже отпада вариянта x2 поради причината ,че никъде не намерих ,а и па 900 е по компактна и нова и намерих във форума на корг тази статия http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=68578&view=previous&sid=2691843bce10092b16b0c3752f9360f9 мисля че па900 ще ми е добре само сега последно чудене понеже виждам че па900 и па700 са на една и съща цена при икономов от 2500 лв кой да взема това което знам че 900 е произведен 2013 а 700 2017 Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 (Редактирано) Да, но 900 е по предишен модел, но по-висок клас, а 700 е нов модел от по-нисък клас Имаш и TC-HELICON процесор-вокалист, който притежават всички от PRO-Серията, а в 700 имаш някакъв аматьорски ефект за микрофон. Май само четеш много, а не внимаваш - горе съм го написал че 700 е нисък-клас пластмасарка, а 900 има ниво на изработка. Ако продължаваш така и само четеш, съвсем ще се дообъркаш и никой няма да може да ти изясни хавата Редактирано Януари 8, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
kris131 Отговорено Януари 8, 2018 Автор Отговорено Януари 8, 2018 хахах да прав си апле ...вече ми е смешно . Обадих се в магазина на икономов да го питам коя свирка е по добрата от 700 и 900 и той ми каза че 700 няма двойния ефект на глас от микрофона но имал повече рам и му били сложили те лично народни сетове нещо такова което мене не ме интересува защото аз не свиря народни и чалги. обадих му се за да го питам най- важното което ме интересуваше дали са правени в турция хахахах сигорно ще се засмеете ама има защо да го питам в продавалника има обява за един разпечатан клавир 900 ето я https://www.bad_link/ad/korg-pa-900-ID799ub.html#037bd0f673 който е на 2600 лв и аз му писах на човека че в магазина е 2500 и ако ми намали цената ще взема неговия но той ми каза че неговия бил от англия а от икономов от турция ето ви даже какво ми е писал: - Здравей, ами незнам дали си запознат но тези клавири който гледаш са произведени в турция.Има разлика както колите например една тойота произведена в англия и в турция.Потърси в европейските саитове да видиш за цена. след като попитах икономов дали са турски човека почна да се смее искрено и ми каза че това са пълни глупости свирките му идват от япония. Да знам че че са правени в Китай и как става транспорта не знам но важното е че не са правени в турция .... аз му вярвам защото ако имаше производство в турция щеше да се знае... а и това че го е купил от англия не значе че не е Китайска за съжаление никаде не намерих в форуми или видео 900 vs 700 Цитирай
kris131 Отговорено Януари 8, 2018 Автор Отговорено Януари 8, 2018 Айде край на мъките....поръчах си чисто нов Корг па 900 от икономов за 2500 лв Благодаря мн на всички които ми четоха глупостите и ми помогнаха Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 9, 2018 Отговорено Януари 9, 2018 Ами да ти е честито, и да ти служи вярно с удоволствие да си го ползваш. Поздравления за правилният избор в съотношение цена/качество. Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 9, 2018 Отговорено Януари 9, 2018 Честито и да си го ползуваш с удоволствие! Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 11, 2018 Отговорено Януари 11, 2018 Добре честито и от мене ,приятно разсвирване на придобивката. Цитирай
Recommended Posts