Rust Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 мен най-много май ми хареса грозотийката на Шалер ... кеф ти floating , кеф ти locked верно малко грозно пък и аз бих си го сложил малко по-назад , но ... това си е вече до вкус Цитирай
Black Bird Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 (Редактирано) мен най-много май ми хареса грозотийката на Шалер ... кеф ти floating , кеф ти locked верно малко грозно пък и аз бих си го сложил малко по-назад , но ... това си е вече до вкус КЕф ти Риба кеф ти Паламуд ХАххахахх абе дебре Редактирано Март 11, 2005 от Nalbantov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Ся... Аз тей или инак не мога да го уцеля бенда, какво ми дреме за долната струна?!?!?! Майтапа настрана, тоя блус трик супер много ме кефи и ми се струва, че най-красивото в него е именно тоя резонанс между двата тона. Някак фенско си звучи... Цитирай
the_gorer Отговорено Март 11, 2005 Автор Отговорено Март 11, 2005 Дааа, звучи много густо. То и в метъл солата се ползва много често и ако си с флойд на китарата и с уши на главата, чуваш прословутия фалш. Обаче сега кат изнамеря Tremsetter, ще се посера от in tune бендинги Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Аве като искаш да си толкова гениален и прецизен, що просто не направиш тъпия бенд с 1/8 по-малко? Човека си прави бенда като хората, но това разстройва останалите струни. Там му е проблема. A относно Tremsetter-a - откъде си го взел и за колко Ако направи бенда по-малък следващата струна ще бъде настроена точно както бенданата и така всичко ще се свири както требе. Цитирай
AXE Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Те бендовете се правят до точни тонове (много рядко 1/4 тон), а не по малки и по големи. Цитирай
wolfgang Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Те бендовете се правят до точни тонове (много рядко 1/4 тон), а не по малки и по големи. по-голям или малък е интервала, на който правиш бенд. бенда е техника, интервала е към теорията ;-) става въпрос да се компенсира разстройването на небенднатата струна от унисона (примерно) като тя се бендне на интервал по-мълък от половин тон - всъщност толкова, колкото е разстрйването заради плаването на тремолото при бенда на другата струна. Цитирай
AXE Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Дам, това ми е ясно. Но ако направиш бенд-а с 1/8 по малко определено ще фалшивее Цитирай
wolfgang Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Дам, това ми е ясно. Но ако направиш бенд-а с 1/8 по малко определено ще фалшивее е, да правиш бенд, тремолото сваля строя и трябва да опънеш струната повечко, а втората, която удариш ще е ниска - с каква част от тона е трудно предвидимо, зависи от струните, пружините и колко стъпки бенд гониш ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 Баси, досега не бях се заслушвал толкова внимателно. Нито бях се сещал за тоя "дефект". А и нали съм глух. Който го каза да му изсъхнат чорапите, сега като знам винаги ще ме дразни Цитирай
wolfgang Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Баси, досега не бях се заслушвал толкова внимателно. Нито бях се сещал за тоя "дефект". А и нали съм глух. Който го каза да му изсъхнат чорапите, сега като знам винаги ще ме дразни хахахахахахахахахахахахахахаха Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 да му изсъхнат чорапите, сега като знам винаги ще ме дразни нали хахахахааа абсолютно поддържам мнението ти хахахаха Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Боже! колко мъка има по тоя свят.... а моята китара няма тремоло. Ама поне се образовам. :green: Цитирай
the_gorer Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 Вече усещам как ми изсъхват чорапите... Явно рядко свирите блус сола, щото иначе всеки би усетил фалша. При по-бързите рок и метъл сола със задържане на бендинга е малко по-трудно да се усети, щото задържате за по-кратко време, ама пак си го има фалшивеенето От тези джаджи, дето ги предложиха хората, най-ме зарадва Tremsetter-а. В момента нямам излишни сто лева, ама по-нататък задължително ще вземем един и де да видим... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 А аз тия дни си мислих доста по въпроса и... Не могат ли да измислят едни "вилки", които да са успоредни на тремолната основа и да се завъртат така, че да фиксират бриджа отгоре и отдолу (да влиза тази пластина във вилките). И така за 2 сек. да имаш фиксед бридж китарка... Цитирай
Recommended Posts