atanasD. Публикувано Декември 13, 2017 Публикувано Декември 13, 2017 Здравейте ! имам няколко въпроса Понеже с приятел имаме като идея да си направим home studio колкото се може по бюджетно защото няма да е нищо професионално а просто като хоби да експериментираме. Той прави beatbox а аз доста добре се водя по него с някакъв текст всички се кефят и казват че става много яко и така се зароди идеята Нека да премина към въпросите.За микрофона: спрели сме се на Behringer c-1 защото ни казаха а и четох че бил добър като за начинаещи (но може и да предложите друг микрофон по хубав или такъв който ще ни свърши работа до 150 лв) така но като се задълбочих видях че има c-1 студиен и такъв със USB въпроса ми е кой от 2та ще е по добър ? и ако студийният c1 ще може да се свърже и ползва в домашни условия какво ще ми трябва за него като устройства или адаптери и каква е разликата между студиен c-1 и този с USB Друг въпрос: като за компютър с ос WINDOWS какъв софтуер може да използваме при правенето на музика обработка и така нататък Начинаещи сме и всякаква информация ще ние от полза ! благодаря ! Цитирай
Калоянчо Отговорено Декември 14, 2017 Отговорено Декември 14, 2017 За нормналния ще ви трябва и звукова карта, защото е с XLR. Този с ЮСБ може да си го включите директно в компа. За допълнително оборудване - слушалки и/или студиини монитори. Ако имате възможност и за двете - прекрасно. За софтуер мога да ви препоръчам Reaper от опит. Лесно се работи с него. Останалото идва с времето, опита, претенциите и т.н. За начало тези неща ще ви вършат прекрасна работа. Успех и поздрави! Цитирай
jabs Отговорено Декември 14, 2017 Отговорено Декември 14, 2017 Момчета, не че нещо, ама ако ползвате елементарен английски вземете попрочетете малко какво има в нета. Няма кой тук да ви хване за ръчичка и да ви поведе от А, та до Щ. Тоест не че не можем да го направим, ама на седмица има по две-три такива теми. Като научите каква е разликата между USB и нормален микрофон ще ни питате какво е това фантомно захранване и така нататък, пък това е някъде около буквата Б, за Щ не говорим изобщо.... Ето ви няколко ключови фрази (като за начало) за търсене във вашия неодооценен приятел Гуглю: USB Microphone Condenser Microphone Best audio interface on a budget How to make a home studio DAW How to record beatbox Като попрочетете горното, обадете се да го обсъдим и да зададем следващите задачи. Хай успех в начинанието 3 Цитирай
yamaha Отговорено Декември 14, 2017 Отговорено Декември 14, 2017 Момчета, не че нещо, ама ако ползвате елементарен английски вземете попрочетете малко какво има в нета. Няма кой тук да ви хване за ръчичка и да ви поведе от А, та до Щ. .. Ти пък, кой чете в днешно време...и освен това не разбрах защо точно до "Щ"...струва ми се, че и то е прекалено назад в азбуката. @Атанасе, ако вземете USB варианта ще ви трябват малко по-малко неща допълнително, но пък да си правите хоум студио и да нямате някой и друг миксер с предусилвател подръка не ми се вижда много практично. А иначе Берингер е подходяща фирма за хора с ограничен бюджет и спокойно може да си вземете останалите компоненти от нея - те правят практически всичко..миксери, предусилватели, ефекти, слушалки и какво ли още не. Само имайте предвид, че каквото и да вземете, пропуснете ли мониторите (не ония с екраните), никога няма да сте сигурни какво всъщност правите и как точно го оформяте като краен саунд. Цитирай
Recommended Posts