Paldi Отговорено Февруари 20, 2007 Автор Отговорено Февруари 20, 2007 (Редактирано) гут вери гут има развитие каталогоофтемата , Електрически Орфей цвят -''Sunburst'',неизвестен модел наподобяващ фендер ,година на производство вероятно 1960-1970-те.Китарата е със сменена електроника и двойни адаптери.Понастоящем неработеща П.С.: Това ми беше идеята за каталог .По този начин кратко ,точно ,ясно .Може и с повече снимки и повече информация-кой квото има.Надявам се да се съгласите да действаме така и да направим нова тема която да е без оффтопици ,за да се оформи изцяло като каталог или нещо подобно .Благодаря за вниманието Редактирано Февруари 20, 2007 от eitysix Цитирай
bluesman Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 [ """Един нов гриф и ключове, сменени адаптери и Пълдина кърти мивки.Малко тунинг и заспива ..........................."""" Sodom-e ....ми то друго какво остана за сменяане ))))))) След всичко това как да продължиш да твърдиш че това е пълдинка или орфейка? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 Да, наистина, като се смени и грифа, и става прекалено вече, а и грифовете на орфеите са нестандартни, и няма как да се сменят, без да се смени и мястото на бриджа, и самия бридж(за да не става фалшива китарата). На доста от пълдините, грифовете са прилично тънки, и нямат нужда от смяна, на други са по-дебелшки, и често се налага изтъняване.. Обаче при всички орфеи си требе изтъняване. Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 eitysix, щом са ти такава тръпка бг талпите, ще те подпомогнем Предполагам, че всеки който е минал през БГ китара има някаква снимка на въпросното чудо на родното мебелно производство. Ето моята (която добре знаеш): Ето и информация за талпата: Версия 0 - Оригинална (1992 година): Стандартен тъмно кафяв Пълдин Гриф по-ужасен дори от на Кремона Средна хубост хъмбъкери Голяма тръпка - не съм спал с дни след като си я купих Версия 1 - Първи тунинг (1993 година): Изтънен гриф - тогава майстора го мързеше и не искаше го шлайфа целият или поне както той заяви - да не разваляме хубавият цвят и гланц (който ужасно приличаше на полиран гардероб) и затова го изтънява откъм фингърборда. Променен профил на фингърборда - беше направен да е заоблен както са повечето нормални китари. Оригинално този Пълдин (предполагам всички са били така от тази серия) е с абсолютно равен фингър борд. Смяна на прагчетата. Оригиналните бяха някаква неземна смрад. Пълна промяна в електрониката. От два волюм контрола и тон контрол останаха само един волюм контрол. Добавих ключ с 2 позиции за превключване между преден и заден адаптер и китарката доста по-лесна за употреба и с далеч по-силен сигнал на изхода. Пълно екраниране на отсека с потенциометрите и изходната букса - използвах медно фолирани текстолитови платки. Версия 2 - Пълна промяна (2003 - 2006 година): Променена форма на главата на грифа Сменен основен цвят - от тъмно кафяво в червено Сменени ключове - обикновенните ключове с пластмасови врътки са заменени с капсулирани, маслени ключове на фирмата JSH Сменено копче на волюм контрола - стандартното за Пълдин черно пластмасово е сменено с никелирано такова Сменени закачалки за колан Сменен волюм потенциметър - от 100 кОм на 500 кОм (възможно е оригиналният да не е бил 100 кОм, защото преди доста годинки модвах напълно електрониката) Сменени адаптери - от Puldin Standart на Yamaha Ceramic Humbuckers (bridge and neck) Версия 3 - Лек ъпдейт (2006 година) Сменен бридж адаптер - от Yamaha Ceramic Humbucker на Dimarzio PAF Pro В момента стои в куфар върху един гардероб. Не изпитвам желание да свиря на нея. Цитирай
Paldi Отговорено Февруари 20, 2007 Автор Отговорено Февруари 20, 2007 Да, наистина, като се смени и грифа, и става прекалено вече, а и грифовете на орфеите са нестандартни, и няма как да се сменят, без да се смени и мястото на бриджа, и самия бридж(за да не става фалшива китарата). На доста от пълдините, грифовете са прилично тънки, и нямат нужда от смяна, на други са по-дебелшки, и често се налага изтъняване.. Обаче при всички орфеи си требе изтъняване. честно казано замислял съм се дали неможе да го ги изтъня тия проклети грифове .Как става тая работа ? С шкурката може би ? Сериозно де как става?! Някой китари наистина са добри от българските като им се сменят грифа(с ключовете) и електрониката (с адаптерите) Хубаво ще е заводите да отворят врати поне за 2-3 месеца и да си преправат изделията пък после да ги върнат на собствениците .Така ще си изплатят тежките травми и ядове които са причинили.:D Цитирай
Paldi Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 Полуакустичен(ел.) орфей ,цвят-''Sunburst'' ,неизвестен модел от периода 1960-1970(всичко е предлопожение) Получил доста удари този орфей спря да работи докато не му вързах единия адаптор наскоро и сега цвили като катър.Горе долу е в оригиналното си ,фабрично състояние . Както се вижда от снимката няма го оригиналния струнник и магарето също или бриджа ако щете .Заменени са със струнник и магаре от акустична Българска трошка която разбих собственоръчно след като слагах грифа й на тази китара(не ме питайте как става номера) .Също и ключетата не са оригиналните май.Грифа на този модел не е толкова дебел ,но за сметка на това не е широк и не става за хора с пръсти тип кебапче. П.С.: Ако някой има да добавя моля нека заповяда .Всичко което е относно информацията която пускам за китарите е въз основа на предположения. :D Цитирай
Paldi Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) niki123bg това твойто червената стрела ли е а те т'ва е як пълдин на някой от форума беше и го продаваше или нещо от сорта ,та го 'сейфах' преди известно време ,че ми харесва Електрически Пълдин ,цвят "Дръвен" модел - тип "Фендер Страт"(или неизвестен -знам ли?!) година на производство - ич незнам ,най-вероятно 1960-1970те както всички останали .Произведен някъде из заводите на южните ни градове като Пловдив ,Казанлък ,Стара ЗАгора ,Мелник ,Перник,Одрин ,Бургас ,Малко Търново и т.н. Това важи за всички български китари (или поне аз така си мисля) .Който иска да си записва щото за градове на пр. повече нема да пиша.Аре лека нощ. Редактирано Февруари 21, 2007 от eitysix Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Абе кво толкова имате срещу дебелите грифове?? Много са си удобни, особено за свирене на акорди Цитирай
voldemorus Отговорено Март 23, 2007 Отговорено Март 23, 2007 Орфей соло, година неизвестна, единствената информация е цена 160 лв. написана на главата на грифа. http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTIO...p;USER_ID=37569 Цитирай
liquid_death Отговорено Март 23, 2007 Отговорено Март 23, 2007 (Редактирано) Ето я първата ми китара - Орфей - Полуакустичен(ел.) ,цвят-''Sunburst'' ,неизвестен модел от периода 1960-1970 сменен е само единия адаптер, другия е оригинал! Тая е следващата....май е била руска но съм я доста преправял...грифа е изтънен и електрониката - наново! И двете си ги пазя като реликви Редактирано Март 23, 2007 от liquid_death Цитирай
Recommended Posts