kiki vai Публикувано Февруари 15, 2007 Публикувано Февруари 15, 2007 свиря от месец на ел китара а преди само с пръсти на акустична и ми малко трудно но пък се опитвам Цитирай
sound_forge Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 абе свирнята ще я оправиш,но саунда е много гот,с какво го вадиш? Цитирай
PlamenM Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 Имаш определено класическа прецизност и постановка - което е много добре, защото така вече си създал добра база за напредък, независимо от стила. Това което с времето би могъл да усетиш и подобриш е че рок/блус/джаз музиката се свири по свободно , дори на моменти умишлено небрежно...и се получава по спонтанно, както се казва human feel...това ще ти дойде със слушане и свирене Цитирай
kiki vai Отговорено Февруари 15, 2007 Автор Отговорено Февруари 15, 2007 ЗВУКЪТ БИ БИЛ убийствен ако е през усилвател свиря с бос ме 33 но се чува през колонките и се записва с микрофончето ми за скайпа демек ако го свиря през сто ватови маршали ще реже глави направо Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 А според мен е обратното,в смисъл звука не е нищо особено(не,че е неприятен,напротив),но свирнята ти е впечатляващо добра,като се има предвид от колко време свириш.Много ми хареса,давай все така Цитирай
kiki vai Отговорено Февруари 16, 2007 Автор Отговорено Февруари 16, 2007 А според мен е обратното,в смисъл звука не е нищо особено(не,че е неприятен,напротив),но свирнята ти е впечатляващо добра,като се има предвид от колко време свириш.Много ми хареса,давай все така Цитирай
kiki vai Отговорено Февруари 16, 2007 Автор Отговорено Февруари 16, 2007 МЕРСИ НО СЪМ СВИРИЛ 3 ГОДИНИ ВЕЧЕ КЛАСИКА И ТВА НЕ Е МАЛКО А НА ЕЛ СВИРЯ АКО ТРЯЯ ДА СЪМ ИСКРЕН ОТ НОВА ГОДИНА ПРОБЛЕМЪТ Е ОБАЧЕ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ХОДЯ НА УРОЦИ ПО КЛАСИЧЕСКА ЗА ДА НАБЛЕГНА НА РОКА ОБАЧЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПРАВЯ ПРАВИЛНО КАТО СВИРЯ САМО ТЕХНИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ 1 ИЛИ 2 ЧАСА ЛЕГАТО НАПРИМЕР ЗА ДА ДОКАРВАМ ПЕСНИТЕ НА ЛЮБИМИТЕ СИ КИТАРИСТИ САТРИАНИ ТИМЪНС КАКВО ЩЕ МЕ СЪВЕТВАТЕ ДА РАБОТЯ ВСЯКА ПЕСЕН ПО ОТДЕЛНО ИЛИ ПЪРВО ДА РАЗВИЯ ТЕХНИКА И ТОГАВА ДА ГИ СВИРЯ Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 Поздравления и от мен за доброто свирене. За толкова време на електрическа китара е много добре - давай в тоя дух. За тренировките - (може би е за отделна тема щото е интересно да видим кой как го прави). Все пак е важно да напредваш в много области - най-важни ми изглеждат техника на свирене, тренировка на слуха, теория, импровизация ... Заучаването на готови неща също трябва да го вместиш някъде. Едно смислено и популярно мнение по темата е една статия в Guitar World за тренировъчния режим на бай Вай - 30 hour workout се казва. Не знам кой може да отдели толкова време (на мен и час ми е зор да измъкна понякога) ама ако имаш време и мерак ... Цитирай
kiki vai Отговорено Февруари 17, 2007 Автор Отговорено Февруари 17, 2007 30 ЧАСА малееееееееееееееееееееее тва е невъзможно денят има 24 часа следователно той не само не спи а и живее в друго измерение където денят е 30 часа и пак не спи странно ми се струва Цитирай
Wolfheart Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 много радваш с това клипче,супер.а относно режима на свирене всеки си има свой собствен такъв.подхода ти бих казал че е правилен,виж големите как го правят и кое нещо от тяхната програма ще ти пасне на теб.аз например в началото свирех по доста часове на ден,по 7-8 и нагоре,е не съм спал с китарата(неудобно е )но после в един момент се научих да върша работата която вършех за 7-8 часа за 2-3, да за толкова колкото и невероятно да звучи,просто всичко е на доста по бързи обороти,някак. но това трябва да е всекидневие.сега забелязвам че съм му загубил цаката след едногодишно прекъсване на заниманията ми,та сега пак си се уча успех. see ya Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 30 ЧАСА малеееееееееееееееееееееетва е невъзможно денят има 24 часа следователно той не само не спи а и живее в друго измерение където денят е 30 часа и пак не спи странно ми се струва Това че Вай (и не само той де) се подвизава в едно друго измерение не е ново Все пак доколкото се сещам цялата му тренировка се побира в един ден - реално ги е мислил да са около 10 часа дневно - другото е за да се шашкат хората от заглавието (е, не че 10 дневно не са си за страх де). Иначе съм убеден че много добър резултат се постига и с доста по-малко. Три или четири часа са си доста ако ги ползваш както трябва. Най-важното е да усвояваш нещата правилно и без да прибързваш - много боли ако хвърлиш маса усилия в грешна посока. Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 25, 2007 Отговорено Февруари 25, 2007 А.... ти си от наще бе пич - клуба на Сатриани хахах... евалата бих казал, че пръста го имаш...тоноизвличане, ритмика и усет към музиката всичко си е както трябва... продължавай в същият дух, но според мен не трябва да се вманиачаваш - свири колкото ти е приятно и по колкото ти е приятно...един мой любимец Стив Лукетър в секцията с въпроси на фенове в сайта отговаря на въпроса по колко часа свири на ден, че никога не е свирил повече от 2 часа на ден и се шегува, че тия където свирят по 10 отдавна имат вече тендовагинит и не могат да свирят Малко черен хумор, но има нещо вярно. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 26, 2007 Отговорено Февруари 26, 2007 Ами съвсем извън темата с авторската музика бегахме, ама ето и един лаф на дядо ни Allan Holdsworth. I try to play every day, but it may only be for 15 minutes. Then, three hours later, I'll pick it up again for another 20 minutes. Тоя определено се е опазил от тендовагинит - някъде на 60 години е и все по-изрод става Цитирай
Recommended Posts