Jump to content
Българският форум за музиканти

Опирате ли си китките на бриджа когато свирите?


flipsy

Recommended Posts

Хехе, явно просто не си гледал достатъчно китаристи. Особено пък този втория похват и "скорост" са две понятия, които няма как да присъстват в едно изречение :music:

 

Иначе за класическа китара съм съгласен, а за "перфектните похвати"- тогава Марк Нопфлер трябва да е пълен некадърник ама на- свири пича :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Хехе, явно просто не си гледал достатъчно китаристи. Особено пък този втория похват и "скорост" са две понятия, които няма как да присъстват в едно изречение :)

 

Иначе за класическа китара съм съгласен, а за "перфектните похвати"- тогава Марк Нопфлер трябва да е пълен некадърник ама на- свири пича :)

Ясно.

А не мислиш ли все пак, че има идеални форми на свирене, за всеки стил, чрез които ще се научиш с пъти по бързо, отколкото ако го правиш както ти падне? И дори и да постигнеш някакво ниво, то ще е по-ниско отколкото ако не си се мъчел да откриваш топлата вода.

 

И ако може снимка или видео/на лесно/, да погледна кой какво свири с допряна китка. Мерси.

Редактирано от tpd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо пък трябва да има идеални форми? И какво значи за всеки стил? Значи ако постановката ми е перфектна за метъл, то тя изобщо не става за блус, така ли? Според мен има правила, които трябва да се спазват, но нещата не са толкова строги. В зависимост от предпочитанията ти, от чисто физиологичните различия и от незнам още колко неща начинът на свирене се променя. В смисъл перфектен стил има само за 1 човек, ако друг го използва на 100% значи няма да е оптимален за него. Просто трябва да се спазват правилата, а те са измислени от много време.

П.П. Също така всеки е длъжен да пробва различни начини: откъде да идва движението на ръката, къде да бъде сложена тя(и дали изобщо трябва да е опряна на китарата). Така ще си намери оптимален за него начин, пък и ще разшири виждането си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@tpd : Например Щефан Елмгрен - соло-китариста на Hammerfall, свири точно така - с опряна китка. Той обаче е с късички пръсти и може би така си е напипал най-удобното. На мен пък ми е най-странна комбинацията от опиране на предмишницата върху китарата и постоянно държане на кутрето пoд 1-ва струна. Справка - Сатриани и Лука Турили ;)

Редактирано от metalmaniak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@tpd Според мен най правилната техника е тази която ти дава възможност да изсвириш каквото искаш.От тази гледна точка ,една правилна техника няма,те са много.Аз например използвам поне 3-4 в различни ситуации.

 

Колкото до видеото,предполагам,че повечето хора са гледали това(доста е старо и извесно),но то наистина е добър пример за двама с прилична ;) техника които обичат да си опрат китките,когато свирят

 

п.п.Според мен наистина най правилно е каквото ти е удобно,защото ръката сама си показва кой е най естествения начин да се извърши дадено движение.Според мен проблема идва от там ,че много хора предочитат да игнорират това и да правят нещата по труден и неестествен начин,което често(не винаги) води до задънена улица

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tpd, Марти Фридман май не си чувал/гледал? ;) Погледай малко - постановката на дясната ръка му е най-изчанчената, която съм виждал, а в същото време хич, ама хич не е бавен ;) Чуй и албумите на Megadeth, в които свири той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.