Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Хехе, явно просто не си гледал достатъчно китаристи. Особено пък този втория похват и "скорост" са две понятия, които няма как да присъстват в едно изречение :music:

Иначе за класическа китара съм съгласен, а за "перфектните похвати"- тогава Марк Нопфлер трябва да е пълен некадърник ама на- свири пича :D

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
Хехе, явно просто не си гледал достатъчно китаристи. Особено пък този втория похват и "скорост" са две понятия, които няма как да присъстват в едно изречение :)

Иначе за класическа китара съм съгласен, а за "перфектните похвати"- тогава Марк Нопфлер трябва да е пълен некадърник ама на- свири пича :)

Ясно.

А не мислиш ли все пак, че има идеални форми на свирене, за всеки стил, чрез които ще се научиш с пъти по бързо, отколкото ако го правиш както ти падне? И дори и да постигнеш някакво ниво, то ще е по-ниско отколкото ако не си се мъчел да откриваш топлата вода.

И ако може снимка или видео/на лесно/, да погледна кой какво свири с допряна китка. Мерси.

Редактирано от tpd
Отговорено

Защо пък трябва да има идеални форми? И какво значи за всеки стил? Значи ако постановката ми е перфектна за метъл, то тя изобщо не става за блус, така ли? Според мен има правила, които трябва да се спазват, но нещата не са толкова строги. В зависимост от предпочитанията ти, от чисто физиологичните различия и от незнам още колко неща начинът на свирене се променя. В смисъл перфектен стил има само за 1 човек, ако друг го използва на 100% значи няма да е оптимален за него. Просто трябва да се спазват правилата, а те са измислени от много време.

П.П. Също така всеки е длъжен да пробва различни начини: откъде да идва движението на ръката, къде да бъде сложена тя(и дали изобщо трябва да е опряна на китарата). Така ще си намери оптимален за него начин, пък и ще разшири виждането си.

Отговорено (Редактирано)

@tpd : Например Щефан Елмгрен - соло-китариста на Hammerfall, свири точно така - с опряна китка. Той обаче е с късички пръсти и може би така си е напипал най-удобното. На мен пък ми е най-странна комбинацията от опиране на предмишницата върху китарата и постоянно държане на кутрето пoд 1-ва струна. Справка - Сатриани и Лука Турили ;)

Редактирано от metalmaniak
Отговорено

@tpd Според мен най правилната техника е тази която ти дава възможност да изсвириш каквото искаш.От тази гледна точка ,една правилна техника няма,те са много.Аз например използвам поне 3-4 в различни ситуации.

Колкото до видеото,предполагам,че повечето хора са гледали това(доста е старо и извесно),но то наистина е добър пример за двама с прилична ;) техника които обичат да си опрат китките,когато свирят

п.п.Според мен наистина най правилно е каквото ти е удобно,защото ръката сама си показва кой е най естествения начин да се извърши дадено движение.Според мен проблема идва от там ,че много хора предочитат да игнорират това и да правят нещата по труден и неестествен начин,което често(не винаги) води до задънена улица

Отговорено

tpd, Марти Фридман май не си чувал/гледал? ;) Погледай малко - постановката на дясната ръка му е най-изчанчената, която съм виждал, а в същото време хич, ама хич не е бавен ;) Чуй и албумите на Megadeth, в които свири той.