Steve_Vai Публикувано Март 9, 2005 Публикувано Март 9, 2005 Днес, 09.03.2005, в НБУ има майсторски клас на Костас Магинас. kitaratapesho ме покани и, ако има някой заинтересован, довечера мога да разкажа за събитието. Темата не е с цел да изтъкна, че ще присъствам един-къде-си, а просто опит малко да се развижат темите надалеч от не-знам-коя-си-метал-банда... Ако някой има впечатление от творчеството на този изпълнител, моля да сподели впечатления! :hello: Цитирай
metalhammer Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Лекцията е от 14 :30 в нов бълагарски така 4е ако ш ходиде сега е момента да тръгнете!!! Цитирай
assoass Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Все пак хубаво ще е тези неща да се казват по от рано... Цитирай
Dushmanina Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Знам го аз тоз! Гледах го веднъж в Black Label свиреше с още някакви младежи. Жалко, че съм на работа през деня инак щях да отида. Ама все пак ги казвайте по-рано тия неща де. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 9, 2005 Автор Отговорено Март 9, 2005 (Редактирано) Сега впечатленията....смесени. :think: Костас е пич и беше много приятно и интересно, но... Нещата, които обясняваше бяха познати за всички, които присъствахме. основните теми, около които се въртеше разговорът бяха (пиша ги на английски, за да няма после недоразумения в превода): common jazz chords and their differences; harmonizing a tone; various intervals in a chord; walking bass; 2- 3-dropping of notes in a chord; analyzing what you play in the moment you play it... Основната теза на Костас, мисля, беше, че крайната цел на използването на скали за солиране е да се постигне увереност и свобода от тях, т.е. целта от използването им е да бъдат забравени. Г-н Магинас твърди, че един тон в соло-изпълнение не трябва да бъде мислен като част от скала/лад/гама, а като единица от хармонията; тук вече нещата опират до усет, създаден върху многогодишен опит, разбира се. Виждате, че това не ни "открива топлата вода" :arrow: всички знаем тези неща, но това, че ги знаем, не ни превръща в Костас Магинас, нали? Много свирене, после още свирене и накрая ще посвирим още няколко години... Както казва един друг уважаван преподавател: "Гамата му е мамата!" Поздравления за kitaratapesho , който освен активната си намеса повреме на лекцията, джемна 1 парче с Костас накрая (Аз примерно не се осмелих, но това е защото не искам да ставам за смях, а и съм срамежлив, както знаят познаващите ме наживо ) Догодина пак ще има майсторски клас на Магинас в БГ Поздрави! :guitar: Редактирано Март 9, 2005 от Steve_Vai Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 кои други свириха на Джема ? (дееба как няма да отидааааа ама с 38" температура.....) Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 9, 2005 Автор Отговорено Март 9, 2005 кои други свириха на Джема ? (дееба как няма да отидааааа ама с 38" температура.....) 1 парче само изсвириха накратко китаратапешо и Костас - това беше Макар че така и не стана ясно дали свириха босанова или бибоп Защото (както после сиговорихме с Пешо), Магинас държеше да покаже възможностите си в бибопа, а започнаха от босанова Но беше гот! Цитирай
Fenix Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 ама с 38" температура..... 38 инча температура? Е*ало си е ма**та направо :hello: Цитирай
Topsun Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 знам си аз че китарата е голяма главаиначе предполагам наистина че е било много интересно Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 http://store2.data.bg/kitaratapesho/kitara...s%20Maginas.JPG Цитирай
TONY Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Пешо, тая снимка да я зяпазиш за внуците :violin: Поздравления Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юни 12, 2005 Отговорено Юни 12, 2005 ако някой се интересува - качил съм видеото от джем-а с Костас Магинас (от неговото соло до края щото е видео и е адски голямо) тук : http://store2.data.bg/kitaratapesho най-долу има видео файл кръстен с нашите имена. Цитирай
Recommended Posts