Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Необходим ми е клавир за учебни цели. Ограничението ми е 400 лева. Иска ми се да има миди ин-аут и по възможност активна клавиатура. Налага се да взема и фактура, което като че изключва втората употреба, но ако има крайно изгодни предложения - ще преговарям с ръководството ми. София.

Очаквам вашите съвети към какво, кого и къде да се насоча!

Влад

Отговорено

Здравей Влад, така както описваш нещата, мисля, че единствената свирка, която може да си купиш е YAMAHA 303 или 203 от Техномаркета.

Има някакви миди изходи, май има и USB, но няма нито пълен сикунесер нито пълно миди (до 6 трака, до колкото ми е известно) - Въобще, това е свирка за вкъщи, да се радват децата на нея... Лошото е, че за 400 лева , не можеш да си купиш качествено нещо, дори 2 ръка :)

Отговорено (Редактирано)

Да, знам, че 400 лв. не е цена за професионален инструмент. В къщи си имам перфектно пиано, синтезаторът ми е необходим за училището, в което преподавам. Изискванията не са големи - трябва да става за разпяване и за акомпанимент на "веселите гарги":)

В сайта на технополис гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта, но използвам предимно акустични инструменти и не мога да се ориентирам добре в електрическите...

п.п.

В сайта на технополис няма споменатите модели.

Редактирано от Vlad
Отговорено
гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта

пПо моето скромно мнение Касио не звучат прилично за никаква цел :):)

Отговорено

@Vlad за тази цена нов синт можеш само Касио да вземеш, който да вади звук към който да се разпяват учениците ти и може да послужи за акомпанимент. За учебни цели е идеално.... до момента в който не го изнесеш на сцена. Преди време беше разпитвал за акустично пиано.... отказа ли се?

Отговорено

Имах възможност да посвиря пробно (от чисто любопитство ) на casio i yamaha точно за цена около 400 лв в мегазин ,според мен yamaha-та има по добро звучене .

Като самоучител също има доста екстри а и след като става дума за пиано там също звука ми се стори по добър .

За тези цели трябва да върши работа .

Отговорено (Редактирано)
гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта

пПо моето скромно мнение Касио не звучат прилично за никаква цел :greenball::greenangel:

Е, недей така, Дорчестър, Касиото също си има хубави страни, вярно че не е за сцена (колкото и да съм драпала за да стане), но все пак е доволно и е за предпочитание пред...нищо. За ямахата - ами малките свирки имат много гадно пиано ефект, само това мога да кажа...

Редактирано от Aiel
Отговорено
@Vlad, Преди време беше разпитвал за акустично пиано.... отказа ли се?

Не, че съм се отказал - отказаха ме от администрацията. Когато намерих пиано - "нямаме пари" Сега пък - зор, " търси, че от инспектората ще ни накажат"... Ама по тоя начин аз се злепоставям пред хората, с които преговарям. Затова реших да им взема един синтезатор и да се оправят.

Насочвам се към Ямаха я не маха и така.

Отговорено
Касиото също си има хубави страни

Правилно, няма спор.

Навремето имах и аз едно Casio, aама всяка следваща свирка имаше просто повече хубави страни.

Само не искам някого да засегна.

Отговорено

Искам да се поправя - може би съм объркал Техномаркета с Технополиса.

Отиди в сградата, която се намира ДО Метро 1 в София, както и да се казва фирмата (Техномаркет или Технополис) най - навътре има щанд на музикални иструменти, продават се 2 модела нисък клас ЯМАХИ, цените са им до 400 лева и на 2 те, освен това може да си я чуеш и да посвириш на нея.

Поздрави,

Митко

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Отговорено

Здрасти Vlad,аз съм съвсем пресен в този сайт,даже се регистрирах само защото случайно попаднах на твоята обява по-горе.Та да си дойдем на въпроса.Аз си купих синтезатор,който съвпада с това което ти търсиш,но се оказа че не ми трябва :happy: и сега го продавам.Зех го на изплащане и още не съм го изплатил общо взето си стои на стойката вкъщи без много много да съм го пипал :dance: цената която обявяваш е точно толкова колкото ми трябва единственото което не мога да ти осигуря е фактура.Зех го от Технополис модела е Yamaha E313 даже незнам какво съдържа но основните неща,който ти трябват ги има.Изглежда ето така: http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe...E313/index.html

Сега забелязах,че малко съм позакаснял с отговора,но все пак ако някой има нужда :)

Пловдив

• 2 years later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте! Аз тепърва започвам да свиря на пиано, но лятото нямам възможност да ходя на уроци и търся нещо добро но не много скъпо -като за начинаещи. Много ще съм ви благодарна ако ми дадете някой съвет.

Четох в други теми за Yamaha Psr E213 и Psr E313 гледах и клипче на Yamaha и ми се сториха добре.

Редактирано от jon4o
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.