kiko86call Публикувано Септември 29, 2017 Share Публикувано Септември 29, 2017 Здравейте наскоро си купих една yamaha psr 900s в момента на покупката (втора ръка) всичко беше ок. От няколко дни имам следния проблем когато го включа дисплея си светва и започва да зарежда но останалата част от бутоните ( абсолютно всички) ритъм, гласове, стилове, просто всички не работят.самите клавиши на пианото си работят с grand poiano напълно нормално но до там не мога да пусна абсолютно нищо копчето за усилване и пичконтролерите също си работят. Понякога при включване отново започват да работят но като започна да избирам стилове или гласове или въобще да свиря сама започва да си сменя гласовете..... а по някога си работи напълно нормално ... в градът в който живея няма или поне аз не познавам някой който да се наеме за сервиз а не ми се праща по куриери Моля някой ако има някаква идея от какво може да се получава така да ми пише Благодаря Ви предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 1, 2017 Share Отговорено Октомври 1, 2017 Знам доста PSR модели, но не се сещам да има 900С, да не би да имаш предвид S900? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Октомври 1, 2017 Share Отговорено Октомври 1, 2017 Сега забелязах, че в самата тема си писал 900s, значи най-вероятно имаш предвид S900 и понеже напоследък влизам рядко във форума, ще се опитам да ти дам някакъв съвет, че не знам кога пак ще влезна. Ако не е някакъв скрит дефект, който се е проявил впоследствие, най-вероятно нещо се е бъгнала я след токов удар или друга подобна причина. Първоначално може да се опиташ да я ресетнеш като при изключено състояние натиснеш най-дясното "до" (за последния клавиш 'до' става дума) и докато го държиш натиснат, включваш и самия клавир - така ще ресетнеш всички системни функции до "заводското" им състояние. Ако не помогне, опитай се да вкараш и изкараш няколко пъти с жак там, където се включват двата педала (отзад до миди-тата), защото ако нещо по пластините вътре е опряло и правят контакт е възможно да дава подобни неща, които описваш. Ако и това не помогне, като предпоследна стъпка би могъл да си изтеглиш от сайта на Yamaha последния фърмуер и да ъпдейтнеш твоя. А последната стъпка мисля, че сам я знаеш - сервиз. Това поне се сещам на първо четене, ако някой друг се сети още нещо - да пише. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiko86call Отговорено Октомври 2, 2017 Автор Share Отговорено Октомври 2, 2017 Да "Пристрастен'' точно за S 900 става въпрос. Опитах да рестна по дефолт нищо без ефрект с фърмуера зациклих просто защото бутона който се използва ако не се лъжа това е старт /стоп не работи и няма как да влезна в режим на инсталация.Явно нещата отиват към сервиз Моля за препоръки за сервиз Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts