karapetkov Публикувано Февруари 9, 2007 Публикувано Февруари 9, 2007 Изграчих това: advertising space Споделете мнения, препоръки, хули, хвалби. Поздрави. Цитирай
Mandalay Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 Звучи доста приятно. Имаш приятен тембър и пееш вярно. Обаче, според мен, на доста места тонът ти звучи неовладян. Като че ли пееш без опора и търсейки по-високите тонове си губиш позицията. Може и да не съм прав, все пак не съм специалист и не претендирам да съм такъв. Интересно ми е от колко време се занимаваш с пеене, ходил ли си на уроци, изобщо дали разбираш това, което съм написал. Цитирай
karapetkov Отговорено Февруари 10, 2007 Автор Отговорено Февруари 10, 2007 Ами и на мен ми се струва нещо таквоз. Като цяло май не съм овладял още както трябва миксовото пеене или по-скоро не съм отвикнал да се пъна да го вадя през истински глас и затва става нещо нестабилно във височините. Пустия му микс е въпрос на навик, некви чаркчета в гърлото + дишане, треа да се наредят, че да може да стане фунийката в гърлото - като го уцеля номера е мноо гот, щото до горно ми, фа си излиза плътен звук без грам усилие. Иначе с пеене се занимавам целенасочено от около 1,5 година. (иначе цял живот ). Бил съм на уроци, около година, ама спрях по финансови причини. И ся си грача тука у нас на воля . Ами вие тука кои сте? Има ли ученици на Георги Мирчевски, щото аз при него съм ходил? Цитирай
Caruso Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 (Редактирано) Здрасти. Анализа на Мандалей е много точен. Без опора няма как да бъде изпято това. Към всичко това бих добавил, че се чува и доста нос, което освен всичко друго ти пречи и за въпросните височини. Роби ми е един от любимите ми певци - никога няма да забравя концерта на който бях. Тва му е едно от силните парчета от иначе не толкова силни последни 2 албума. Не съм го пял, но го чух и набързо записах малко припев с мп3 плеъра. Качеството е меко казано лошо но се чува и може да изкоментираме нещо. tuk Редактирано Февруари 10, 2007 от Caruso Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 (Редактирано) Карапетков - имаш дарбата да пееш изразително, което е голяма рядкост. Също така пееш вярно. За носа - някои неща наистина пееш носово, и има проблеми с постановката. Не знам при кой учител си ходил, и колко си плащал, но мога да кажа едно - за година не е успял да те научи на постановка, което не е похвално за него(ако си бил изпълнителен ученик). Не знам какви са ти финансовите възможности, но има и учители, които взимат скромни суми. Някои от тях са добри, други - не. Пробвай, и ще намериш подходящ човек накрая. Какъв глас си баритон,или тенор? Редактирано Февруари 11, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Termy Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Струва ми се, че мляскаш между някой думи, но това може и да е някакъв ефект. П.П.: Това ми е първата критика към каквото и да било във форума Цитирай
karapetkov Отговорено Февруари 11, 2007 Автор Отговорено Февруари 11, 2007 Извинявам се, но не разбирам точно какво имате предвид под "постановка"? Насочване на звука? А и по принцип знам, че доброто пеене винаги е леко носово. Възможно е мойто да е леко вповече, но мисля че това се води принцип. Благодаря за отделеното време. Цитирай
Infinity Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Много приятен тембър имаш! На моменти фалшивееш леко, но това е поправимо и човешко. А иначе забележката ми е насочена главно към интрото. Фалцетът ти се нуждае от повечко работа. Цитирай
karapetkov Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 Благодаря много на всички за отзивите, мисля че имате право в повечето забележки и ще мисля\действам по въпроса. Само не съм съгласен с разделянето на бас\баритон\тенор в поп\рок пеенето. Всеки, естествено, си има природна предопределеност в диапазона, но според мен е вярно, че един сериозен певец трябва да владее безпроблемно поне 3 октави, без значение каква е природната му предопределеност. Това е целта и следователно въпроса бас или баритон би трябвало да отпадне в перспектива. Между другото въпросният господин Уилямс какъв глас е според Вас? Мен на тенор ми бие... Това е. Надявам се нямате против да поствам и други мои изпълнения от време на време, за да чувам мнението Ви. Мисля, че взаимната доброжелателна критика е много полезна за израстването на всеки един. Обещавам също да споделям мнението си за Ваши записи. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Виж, принципно човек може да издава звуци в около 4 октави, но красивият му, цветист глас не надвишава 2 октави и половина. На високо може да пее, използвайки микс, или на фалцет, но това вече е приложимо по-рядко, и малко, или много бяга от разбиранията за пеене. Едни от най-добрите гласове пеят в две октави и половина, което е напълно достатъчно за изразяване на всички видове емоции, които човек би искал да изрази с пеене. Важното е в този диапазон, да е овладян до съвършенство всеки тон. Цвилене и грачене в 5 октави не помагат с нищо. За типовече гласове - много голямо значение има къде се намира прехода на човек. Аз съм бас-баритон, и прехода ми е на до-диез-ре на 1-ва октава. Прехода на баритона е на ре-диез-ми, а на тенора на фа диез. От до диез до фа диез интервала е кварта, то ест, един тенор може с лекота да пее на гръден глас цяла кварта над мен. Тази кварта, макар и малка в сравнение с 2-те октави и половина, е от голямо значение, тъй като 1-ва октава е октавата, която разграничава ниското от високото пеене при мъжете. Разбира се, въпреки че съм нисък глас, аз мога да взема и сол, дори ла на 1-ва октава с глас, почти без никакво миксиране, то тона вече звучи драматично, силно, и тежко, докато при тенора, до фа-диез-сол, е възможно да, пее леко, отворено, и изразявайки всякакви настроения, което за моят глас е немислимо, без значение колко добра техника на пеене имам. Бих могъл да пея на микс, разбира се, но микса не пасва навсякъде, и е по-специфичен тип тоноизвличане. Цитирай
karapetkov Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 Ми аз начи съм баритон . Цитирай
Caruso Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 (Редактирано) Извинявам се, но не разбирам точно какво имате предвид под "постановка"? Насочване на звука? А и по принцип знам, че доброто пеене винаги е леко носово. Възможно е мойто да е леко вповече, но мисля че това се води принцип. Благодаря за отделеното време. Постановка според мен е цялостната механика при процеса на произвеждане на звука. От вдишването, през създаването на необходимото налягане-опора до самото произвеждане на звука във всичките му фази в полезният тонов обем на певеца. Носовото пеене никаде не се препоръчва, а в класиката е забранено. В литературата е обяснен този процес. Добрите певци в джаза го иползват като мелизъм. Факт е, че доста певци в попа пеят на нос пример за БГ-Любо от Те. Недей и ти с трите октави, че тва е болна тема Единственият действащ певец, който съм чул да използва 3 октави на сцена добре е Боби Макферин ама той е леко луд Иначе и в поп и джаз и в класика се пее до 2 октави! Редактирано Февруари 12, 2007 от Caruso Цитирай
acsior Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 Не знам дали има много ученици на Жоро Мирчевски тук. Аз ходя при него от 3-4 месеца и не знам дали може или не може да си учи учениците на правилна постановка, но на мен специално познати ми казват, че имам напредък. И също така как не знаеш какво е постановка, като Жоро говори за това и през цялото време това е основното на което набляга за момента при работата си с мен. А и наистина според мен не е много хубаво да се мляска в микрофона. Това и аз го правя понякога и после като се чуя не ми харесва особено... Еми от мен за сега.. Цитирай
karapetkov Отговорено Февруари 22, 2007 Автор Отговорено Февруари 22, 2007 (Редактирано) Nikoga ne e izpolzval termina "postanovka". Govorili sme za "naso4vane na zvuka" i drugi neshta... moje bi kum men e podhodil drugoq4e, ne znam... Редактирано Февруари 22, 2007 от karapetkov Цитирай
Caruso Отговорено Февруари 23, 2007 Отговорено Февруари 23, 2007 Не знам дали има много ученици на Жоро Мирчевски тук. Аз ходя при него от 3-4 месеца и не знам дали може или не може да си учи учениците на правилна постановка, но на мен специално познати ми казват, че имам напредък. И също така как не знаеш какво е постановка, като Жоро говори за това и през цялото време това е основното на което набляга за момента при работата си с мен. А и наистина според мен не е много хубаво да се мляска в микрофона. Това и аз го правя понякога и после като се чуя не ми харесва особено... Еми от мен за сега.. И ти за 3-4 месеца разбра какво е постановка!? Цитирай
Recommended Posts