Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте!

Прищъкна ми да се сдобия с класическа китара най-накрая и като виден патриот се загледах в горната кремонка. Всъщност изникна из сайтовете на цена, двойно по-малка от пазарната, затова ми спря окото.

Въпросът ми е някой барвал ли е този модел защото дивизията го нямат наличен май май, и как го съотнася с конкуренцията в тоя диапазон (500-600 гущера, макар че както казах конкретната бройка е пусната на под 300 лева). За средния клас на Кремоните намерих изписано по форума и повечето отзиви са супер, но за по-скромен инструмент като този нада, та ще се радвам да споделите ако сте правили екскурзийки до Казанлък и сте се срещали с такава китарка.

За тия пари няма кой знае какво да се очаква де, ама не ми се иска да пазаря човека да ми я праща из страната (знаем че са рискови такива начинания) за да се окаже някаква скандално гадна изработка, та така... Поздрави!

Редактирано от Krustev
Отговорено

Да кажа какво съм чувал от човек работещ в Кремона. Добри са моделите Уестърн , с металните струни но класическите китари не са на това ниво. Аз лично имам кътъей модел от серия София за 570лв беше някъде и не съм доволен и сега за подарък съм решил да взема Washburn C64SCE , пък дано човека остане доволен.

Отговорено

Класическите и уестърн моделите на Кремона са най-доброто съотношение цена-качество, което може да се намери на пазара в България в момента. Казвам го като човек, който и в момента притежава две Кремони , притежавал е други и ще притежава още( ново производство разбира се). Класическите китари на Кремона се изнасят по цял свят и са абсолютно страхотни за парите си инструменти. Въпросния модел е чудесна китара среден клас, която ако се казваше Кордоба например, щеше да струва с още 400 евро отгоре.

Няма база за сравнение с китайски Уошбърни и тн. Следващия клас акустични китари са Тейлър, Мартин, висок клас Ямаха и тн.

Отговорено

Подкрепям мнението на Пламен.Пробвал съм в завода на Кремона всички модели ,които бяха изложени и много ми харесаха .На мен най-ми пасна  Даймен /Луло Реинхардт Подписана серия/ ,инструмент с уникалено характерено звучене ,много удобен гриф особенно подходящ за finger-style и не толкова за класика.Разбира се цената беше като за по-висок клас инструмент ,но ми направиха коледно намаление хората и съм много доволен.Единсвената ми забележка беше,че праговете не бяха загладени в краищата ,но веднага я върнаха в завода и за 15 минути я оправиха. Съотношение цена-качество аз залагам на Кремона и дано запазят качеството, и стават по-добри с повече модели.

Отговорено

^^ Аз също съм впечатлен от модела на Луло. Пробвах го на Месето преди 2 години мисля, наистина уникален инструмент. Успях да снимам самия Луло, който обяснява някои неща, ако ви е интересно ето: