pumpjjj Публикувано Август 13, 2017 Публикувано Август 13, 2017 Здравейте,Обръщам се към вас за съвет и насоки относно избор на озвучителна система за дома. Текущо разполагам с ел. китара, музикален интерфейс, amp modelling софтуер и бюджетно кубе. Идеята да използвам кубе + amp симулатор и звукова карта не смятам за удачна, за това бих искал да разуча други по-добри и смислени варианти и да заменя кубето. Към момента се сещам за два варианта, а именно студийни монитори или стерео уредба. Споменавам, че все още съм далеч от професионално записване, мастериране и търсене на перфектния чист звук. В такъв случай, уредбата ли би била по-бюджетния вариант пред студийните монитори?Също - какви други варианти биха били удачни? Pro's & Con's?Благодаря за вниманието. Цитирай
pumpjjj Отговорено Август 14, 2017 Автор Отговорено Август 14, 2017 В случай, че не съм се изразил достатъчно ясно - под "озвучителна система за дома" имам предвид такава както за слушане на музика от PC, така и за свирене на ел. китара. Цитирай
rockfire Отговорено Август 14, 2017 Отговорено Август 14, 2017 Възможно и да има такава тема,потърси ли преди това? Цитирай
pumpjjj Отговорено Август 14, 2017 Автор Отговорено Август 14, 2017 Възможно и да има такава тема,потърси ли преди това? Прочетох няколко подобни, но не намерих точен отговор на въпросите, които съм задал тук. Коя тема визираш? Цитирай
jabs Отговорено Август 14, 2017 Отговорено Август 14, 2017 Не ти е много ясно запитването и оттам няма да получиш много ясни отговори. За какво ти трябва тази "озвучителна система": а) свирене (вероятно с електрическа китара) в домашни условия? б) свирене + запис на китарата и последваща обработка, смесване .... ? в) озвучителна система и стерео уредба ми звучи лично на мен в друга посока... или не? И така. Систематизирай и стегни малко питането, да се опитаме да помогнем. Цитирай
pumpjjj Отговорено Август 14, 2017 Автор Отговорено Август 14, 2017 Здравей jabs,"Озвучителна система" очевидно не е правилното наименование. Както споменах по-горе, трябва ми на 1) първо място за свирене на ел. китара в домашни условия и 2) слушане на музика през лаптопа. В момента разполагам с кубе, но предвид наличието на качествен музикален интерфейс + Amplitube / Gutiar Rig смятам, че кубето е ненужно. a) и б) са покрити в първия пост. Цитирай
Тиходрагъ Отговорено Август 15, 2017 Отговорено Август 15, 2017 Също - какви други варианти биха били удачни? Ако вече имаш съответната външна звукова карта, най-лесният начин е направо да си включваш китарата към нея и да си инсталираш съотвената софтуерна среда, т.нар. DAW, където може да ползваш най-различни плъгини, ампови и кабинетни симулации, всякакви ефекти и т.н., съответно може на воля да експериментираш и да си записваш китарата, а за барабаните си има съответните плъгини. По-натам ще си купиш и бас китара, за да може да правиш инструментарли парчета. Ако пък решиш да пробваш и песни, ще ти трябва и микрофон. С други думи, ако вече имаш ел. китара и звукова карта, ще трябва да си купиш още бас китара и микрофон, за да можеш да правиш домашни записи на собствени песни, стига целите ти да са такива. Бюджетното кубе ще ти е излишно в този случай и по-добре го продай, няма да имаш полза от него. Цитирай
jabs Отговорено Август 15, 2017 Отговорено Август 15, 2017 Съвсем сбит отговор тогава, не мисля че успешно ще съвместиш едното с другото. Ако ще свириш през компютъра, със симулационен софт и искаш едновременно с това да слушаш и музика с добро качество, според мен търси хубава звукова карта с хубави монитори. Или слушалки. 1 Цитирай
pumpjjj Отговорено Август 15, 2017 Автор Отговорено Август 15, 2017 @jabs,Какво ти е мнението за варианта хубава звукова карта + уредба ? Цитирай
rockfire Отговорено Август 16, 2017 Отговорено Август 16, 2017 В момента аз съм с компютърна аудио система "Creative" + Guitar Rig 5+ Line 6 UX1. Поносимо ниво на качество . Но със студийни монитори ще бъде по-добре,примерно 5 ". https://www.thomann.de/gb/line6_pod_studio_gx.htm?sid=89bce6147824715416b2b72761196ed9 Цитирай
jabs Отговорено Август 16, 2017 Отговорено Август 16, 2017 ^^ Не съм спец по уредбите. За мен хайфайто е замръзнало от времето когато си взех дивидито и рисийвъра. Но общо взето ми се струва че всичко аудиофилско е предназначено за слушане на музика и съответно помпа определен тип звук. Мониторите (трябва да) са по презумпция неутрални. Освен това идея нямам как ще свържеш компютърна звукова карта с (условно казано) "уредба". През някакъв Line изход ще е и става още по-голямо мазило. Не случайно хубавите звукови карти са с основно предназначение "превод" на аудио от и към комп. На тях закачаш директно монитори и пътя на сигнала е максимално прост и чист. Цитирай
Тиходрагъ Отговорено Август 16, 2017 Отговорено Август 16, 2017 ^ Моето скромно мнение е, че аудиофилските уредби са отживелица, в съвременния технологичен свят смартфоните вършат тази работа и качеството на звука е перфектно, стига да имаш подходящите висококачествени слушалки. Абсолютно излишно е да се хвърлят пари за някаква уредба за слушане на музика. Цитирай
Claypool Отговорено Август 16, 2017 Отговорено Август 16, 2017 ^ Моето скромно мнение е, че аудиофилските уредби са отживелица, в съвременния технологичен свят смартфоните вършат тази работа и качеството на звука е перфектно, стига да имаш подходящите висококачествени слушалки. Абсолютно излишно е да се хвърлят пари за някаква уредба за слушане на музика. Освен ако не си решил да иронизираш, спри се. Аз съм с Naim - CD, предусилвател, тунер и тонколони, а грамофонът ми е Linn Sondeck LP 12. Очевидно нямаш ни най-малка идея какво значи да пуснеш диск или винил, и все едно оркестърът да ти свири в хола. Имам и активни слушалки Bose, но тях ползвам само когато карам колело из града - никога вкъщи. Но пък е неземно да набиваш педалите, а Meshuggah да ти сцепва тиквата. Цитирай
yamaha Отговорено Август 16, 2017 Отговорено Август 16, 2017 @Тиходрагъ, на колко години си? Питам сериозно - любопитно ми е. 1 Цитирай
Recommended Posts