Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте пичове, мисля да си купувам нов гиър и остановявам колко е труден прехода от процесор към кайончета. Колебая се между "BOSS MT-2" и "ROCKTRON Metal Planet" интересува ме, какво е вашето мнение по отношение на фирмата ROCKTRON и кое според вас е по-качествено... а и също така ако някой продава нещо от изброените може да прати PM с оферта.

Отговорено

метьл зоната е добре позната

плюсовете и минусите и сьщо

аз сьм фен на роктрон и сьм имал или имам - 3 тяхни продукта

интелифекс онлайн - този вече го прилапа приятеля ми Иван

сайуайндьр преамп

хипнотик флейндж

определено един АБ - тест си заслужава

Отговорено

Като качество мисля че са еквивалентни, има разлика в звука. Аз лично имам роктрон зомби, много добър ефект, но метълзоната е по-брутален и по-олд скул. Зависи какво търсиш, и с двете марки трудно можеш да сбъркаш.

Отговорено
Що не си вземеш Силвър Драгон???

ами, може би защото за пръв път го чувам, ако можеш да дадеш повече инфо ще съм ти благодарен, както и какво може да се свири с такова нещо (и ми е интересно съпоставено с горе посочените ефекти как ще изглежда)

П.П. благодаря на отзовалите се дотук, ама само 3 поста за едно денонощие е наистина слаба активност

Отговорено

Е, потърси го тук - rocktron

Бос-а е класически, но за конкретни неща. Някой беше казал ,,японски метъл от 80-те" Колкото и да го връткаш за нищо друго не става. Също като Диджитек Метъл мастер, т.е. стария им ДОД ФХ 85 ли беше или нещо подобно.

Така и не каза какво свириш???

Отговорено
Е, потърси го тук - rocktron

Бос-а е класически, но за конкретни неща. Някой беше казал ,,японски метъл от 80-те" Колкото и да го връткаш за нищо друго не става. Също като Диджитек Метъл мастер, т.е. стария им ДОД ФХ 85 ли беше или нещо подобно.

Така и не каза какво свириш???

целта с този ефект е да е резачка, за тежкарски неща...

Megadeth, Death, Hypocrisy, Carcass, Sepultura, Kreator... т'ва са първите които ми идват на ум... но съм наясно че и с двата/трите ефекта мога да постигна такъв звук, интересува ме качеството (и в тази връзка имам леки предубеждения към фирмата BOSS), за това и се допитвам до максимален брой мнения

Отговорено (Редактирано)

xxxx

Спаф, другата опция е Гръндж на Диджитек. Зависи и с каква китара, адаптери, усилвател и говорители си... Ма като се замисля Мегадет и Сепултура си стават с МТ2

Редактирано от bigjav
Отговорено

значи - "Rocktron Metal Planet" е 185 кинта (нов от xxxx), а мисля че и "Boss MT-2 Metal Zone" е на същата цена и на същото място, а за "Rocktron Silver Dragon" незнам, но си мисля че ще е по-скъп (и все пак някой ако ми опише леко функциите и плюсовете му ще съм благодарен - а в сайта четох, ама нищо не разбрах щото доста термини са ми непонятни). Аз не съм привърженик на фирмата DigiTech, търся качествен аналогов звук, а някак си като чуя името "DigiTech" и разбирам че не е мойта фирма, зчукът им е леко изкуствен.

bigjav, за "китара, адаптери, усилвател и говорители" съм наясно и за напред обмислям промени и в тази насока, но в момента дилемата е за ефекта.

Отговорено

Качествен аналогов драйв??? Трудна работа, мисля си.

Греша ли или и Метъл зон и де що има производни са диджитал вече???

Мезхду другото, Беринджър вариант-а на Санс амп е много добър като звук в аналогово отношение, особено Плекси настройката, която си реже глави отвсякъде. Става и за рок и за метъл.

Не се притеснявай от ниската цена (90 и кусур лева в Динакорд). Звука е много добър, аз лично го харесвам повече от метъл зон-а. Свирил съм с него на живо и е меко казано убедителен. Още повече става и за директно включване към пулта. Няма да останеш разочарован, още повече за таз цена.

Иди пробай и сам прецени кое ти върши работа.

Отговорено

Късно виждам темата за да изразя ясната си подкрепа към МТ-2. Хипокриси особено, Сепултура, Мегадет... ще стане, за Креатор не съм сигурен, не съм пробвал - точно МТ-2 ти трябва за тези неща. Роктрона съм го чувал, но не е нищо ниво и революзионно, както и МТ-2 - само, че за мен МТ-2 има повече възможности и ако ще свириш от хард рок до ултра грайнд - това е е ефекта за теб.

МТ-2:

+

Голям периметър на звучене

Повече врътки=> можеш да търсиш по-конкретен звук

В метална кутия, чисто нов - 15тина години при добра употреба не му мърдат

Уникален - не, но разпознаващ се драйв.

-

Не става за нищо по-леко от хард рок. И то от тежичкия хард рок.

Неудобно му се слага батерията.

За други не се сещам. Ако някой знае още - да добави.