Luigi93 Публикувано Юли 3, 2017 Публикувано Юли 3, 2017 Здравейте и от мен. Искам да попитам какъв микрофон да си купя. Искам да си направя студио. Ориентирал съм се кум марката RODE. Някои може ли да сподели мнение? Благодаря! Цитирай
Хот Родед Отговорено Юли 3, 2017 Отговорено Юли 3, 2017 ^ Здравей, смело може да почнеш с Rode NT1, това е супер удачен вокален микрофон, при това не само за цената си. Rode NT1-A също е добър като за бюджетен вариант, под него не бива да слизаш. Цитирай
yamaha Отговорено Юли 4, 2017 Отговорено Юли 4, 2017 Нямам поглед над NT1, но имам NT1000, не е лош, има доста изравнен звук, но саунда му ми идва малко постен и не пасва еднакво на различен тип мъжки/женски гласове - при занулени корекции някои дори не звучат както би ми се искало. А защо си се спрял точно на RODE? Цитирай
Хот Родед Отговорено Юли 4, 2017 Отговорено Юли 4, 2017 ^Сочността на вокала, ако мога така да се изразя, също доста зависи и от преампа, обикновено за вокали се препоръчват ламповите микрофонни преампи, защото дават по-натурален, по-топъл и тембрално обогатен вокал, но те пък са и доста скъпи (марковите, разбира се). Ти с какви конкретни преампи си го тествал? 1 Цитирай
jabs Отговорено Юли 4, 2017 Отговорено Юли 4, 2017 Защото са добър баланс между цена и качество. А какво ще се записва в това студио с Родетата направо и веднага се изясни. Укулеле ли, балалайка ли, роял, филмова музика? Форума обаче се втурва веднага да помага.... 2 Цитирай
yamaha Отговорено Юли 5, 2017 Отговорено Юли 5, 2017 ^Сочността на вокала, ако мога така да се изразя, също доста зависи и от преампа, обикновено за вокали се препоръчват ламповите микрофонни преампи, защото дават по-натурален, по-топъл и тембрално обогатен вокал, но те пък са и доста скъпи (марковите, разбира се). Ти с какви конкретни преампи си го тествал? Неминуемо е така, но в случая говорим точно за лампови, понеже поради естеството на работата ми аз нямам много и различни и ползвам само 2 едноканални, а и двата са лампови. Единият е евтин MIC200 на Берингер, а другия е малко по-скъп - UA SOLO/610. И при двата съм го забелязал - RODE-то (NT1000) дава изравнен и малко сух за моя вкус звук, докато други микрофони които имам, може и да не са чак толкова "равни" в лентата, но пък някои от тях са по-сочни, ако мога така да се изразя. В никакъв случай не казвам, че RODE са лоши (поне съдейки от единствения, който имам), но реално го ползвам сравнително рядко, точно защото не пасва на всеки вид глас...а то е и въпрос на вкус де, може просто вече да съм привикнал към малко по-различен саунд. Цитирай
Хот Родед Отговорено Юли 5, 2017 Отговорено Юли 5, 2017 Доста скромно се изразяваш за SOLO/610 - това просто е чудовищно добър преамп, а и цената му от 2 бона никак не е сравнима с Беринджера, така че вероятно NT1000 не е перфектен за вокали, но може би е добър за някои акустични инструменти. Цитирай
yamaha Отговорено Юли 7, 2017 Отговорено Юли 7, 2017 Естествено, че са различни класове, но употребих "малко по-скъп", понеже по-времето когато го купувах, разглеждах още доста други (сумати ревюта и тестове изчетох и изслушах) и между тях имаше доста-доста по-скъпи. Но на мен така или иначе ми беше необходим само за един микрофон и соло-то ми се видя добра опция, пък и не всеки ден човек си купува нов преамп. А RODE-то честно казано досега не ми се е случвало да го пробвам с инструмент - по принцип основно записвам гласове и доста рядко някакви инструменти. Цитирай
jabs Отговорено Юли 7, 2017 Отговорено Юли 7, 2017 Момчета, айде спрете се. Луиджито попита нещо си и изчезна, вие се закопахте в лампови преампи 1 Цитирай
yamaha Отговорено Юли 8, 2017 Отговорено Юли 8, 2017 Ами докато го чакаме, поне лаф-мохабет да става, а и като си вземе микрофон, нали после ще пита и за предусилвател и малко предварваме питанията... ...пък като дойде (и ако изобщо дойде, понеже и друг път съм забелязвал хора питащи нещо, а после зачезват нейде и си остават само с едното питане), та ако дойде пак ще почнем с микрофоните, понеже днес поне има избор на всякакви бюджетни микрофони, някои съвсем нелоши за цената си. Цитирай
Хот Родед Отговорено Юли 8, 2017 Отговорено Юли 8, 2017 ^Направи ми впечатление, че авторите на такива теми обикновено се обиждат, че не получават достатъчно внимание, но ето в тази тема е точно обратното - няколко човека се опитахме отзивчиво да помогнем, но никаква реакция от автора на темата - нито позитивна, нито негативна. А темата определено е важна и интересна, защото за запис на вокали има твърде много алтернативни варианти и с един удачен избор на микрофн и аудио интерфейс може да се получат доста добри резултати дори в домашни условия. Цитирай
jabs Отговорено Юли 8, 2017 Отговорено Юли 8, 2017 Е така де А защо решихме че Луиджи ше записва вокали? Мммммне виждам да го е споменал. В подписа му чета "DJ". Значи, превръщайки се в детективи за да разгадаем дълбините на въпроса на нашия нов съфрумец, установяваме че един диджей вероятно ще записва вокали (верно, отмятаме го в колонката), щото диджеите освен да вокалстват, доколкото знам връткат винили, а за винила микрофон не е необходим. И по пътя на дедукцията се оказва че сте прави. Вокал ше се записва начи ! <Може би Луиджи ще внесе яснота за да се облекчим всички?> Гледам в момента филма '300' и цитирам една реплика оттам: ''Няма причини да се държим невъзпитано" Освен ако така да се каже от отсрещната страна не се демонстрира липса на възпитание, а за мен Луиджито това направи с изпаряването в пространството. Викам да спрем да отговаряме на липсващ запитващ. Гудбай Луиджи. Мойте три стотинки на цяло 1 Цитирай
Recommended Posts