Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно питане


zanev 70

Recommended Posts

Здравейте на всички . От два дни имам Ibanez SR505 и имам едно въпросче към хората които имат подобен инструмент или по точно бас с адаптери Бартолини МК-1 и прилежащата електроника . Става дума за следното - един познат има Ibanez BTB 1205 и както си му е реда отидох за да сравним инструментите . Той също е с Бартолини но модела му е Къстъм каквото и да означава това . та оказа се че моята китара подава по силен сигнал но заедно с това и вкарва характерен шум който е пренепрежимо малък но на същите настройки на кубето - Гален - Крюгер 150 вата неговата китара няма никакъв шум . Та въпроса ми е дали басовете с МК-1 са по принцип с по силен сигнал и съотвено с по голямо ниво на шума или се касае за някакъв проблем с точно моята китара . Само за статистиката модела Ibanez BTB 1205 е '' леко'' по скъп от моя - около 2600 лева цена в Европа и нормално да е по добър и е с две батерии по 9 волта но все пак ми е любопитно защо двете китари подават различен сигнал като сила и щумоизолираност съответно . Дано има някой който да ме осветли по въпроса ... Цеко :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За шума мога да ти кажа, че след като видях колко пестеливо е покрита с екраниращ спрей кухината с електрониките (в моята дъска), не се учудвам, че ти шуми. Но пък при мен няма такъв проблем. Най-вероятно е електротехнически въпроса, а не в самата електроника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

аз свиря на BTB 555 с адаптери бартолини и нямам никакви проблеми. Електрониката не е на Бартолини а е на Ибанец - Vari-Mid.

Като го купувах много се чудех между SR серията и BTB. На SR грифа ми беше по удобен, но 16,5 разстоянието между струните нещо не ме грабна. Значи при тестовете никакви шумове не съм забелязал нито в единия нито в другия.

 

Не е логично басове с еднакви адаптери и еднаква електроника (SR 505 и BTB 1205 ) - единия да няма шум а другия да вкарва.

 

Нещо от екранирането може да е ... или от тока - имал съм случай в които усилвателя вкарва шумове щото напрежението е кофти

 

Надявам се че помогнах.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За шума мога да ти кажа, че след като видях колко пестеливо е покрита с екраниращ спрей кухината с електрониките (в моята дъска), не се учудвам, че ти шуми

 

+1

Адаптерите ти са "хъмбъкери" и не вярвам да имат шум, а електрониката би могла да шуми натрапчиво само при драстично усилване на високите честоти. Според мен ако се екранира качествено шумът би трябвало да изчезне.

 

Съфорумника ни Рудибас има инструмент със същите адаптери и електроника и също твърди че сигнала му е доста силен, дори претоварваше входа на ефекти, които ползваше. Електрониката с две батерии на теория възпроизвежда по-вярно динамиката на свирене т.е. твоята ще звучи малко по-компресирано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно същото май се получава и при мен - претоварване някакво на изходния сигнал . Карай ... както казах шума не е въобще толкова силен а и в мойто кубе Беринджър BXL 450A въобще не се усеща . Явно това се появява като явление при по големи мощности от типа 150 вата и нагоре . А иначе моя модел SR 505 е с адаптери МК-1 и с Бартолини еквалайзер докато BTB 1205 е с адаптери Къстъм серия и с ''VARI-MID'' 3 BAND EQ и докалкото знам има разлика в цената с около 40 % в полза на BTB 1205 - все пак китарата е с 1000-1200 лева по скъпа и явно не само заради дървото което е много манияшко направено признавам . Аз също се бях насочил към BTB 555 но нямаше в момента на склад - беше ми харесал грифа 76 мм при 24 прагче което го прави удобен и за слап бас . И наистина е така щото BTB 1205 е със същия гриф и се убедих като посвирих на него че е по удобен за такива изпълниния . Е не случайно хората имат по две три че и повече бас китари ..... Благодаря на всички които се отзоваха на моя въпрос - наистина ми беше полезно да обменим инфо ... Цеко :)

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.