Jump to content
Българският форум за музиканти

Тяло за басс


Recommended Posts

Колеги, знаете ли, кой в София би могъл да ми направи ново тяло за един бас. Наскоро ми подариха един Vintage V 995 SQM. Той пък, изненадващо се оказа не толкова зле. Проблемът се яви в това, че китарата не е балансирана и трябва постоянно да я подпирам с лявата ръка. Опитах да сложа тежест на тялото и донякъде имаше ефект. Но явно решението е да се направи по-голямо тяло. Въпросът е кой? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти, но не помага! Залепил съм две плочки 100х100х8 общо 1'600кг. Ще ми скъса рамото и пак не става. Тялото е малко и горният рог не е около 12 прагче, както обикновенно, а е на 15то и от тук всичко отива на белия кон в ауспуха. Иначе, като си седнеш грижа няма. Затова си мисля, че изхода е само ново тяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новото тяло ще струва поне колкото половината бас и ще ти промени тона.

Погледни този сайт (и по-точно това, което наричат "strap extension"):

http://www.bolinguitars.com/

С нещо подобно + преместване на бутона за колан, който е от долната страна на тялото ще можеш да го балансираш без да използваш олово - тялото от bubinga тежи достатъчно, струва ми се :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах същия проблем...

Тялото на единия ми бас е малко по леко от грифа и ми беши много терсене да всиря прав.Когато стоях седнал проблема беше нулев, ама това не беше решение!!!

Пробвах и аз със тежести...ама нестана..или поне не достатъчно сполучливо!

После си помислих че може и да стане ако си взема малко по широк колан.Единственото което постгнах е че неудобството и болките в рамото намаляха.

После измислих специален модел колан, който се превързва през теб около гърдите и изглежда сносен особенно за някой по "варварски" групи...ама така и не стигнах до направата му...

В крайна сметка през това време докато се мъчих да се справя с положението земах че свикнах горе-долу и сега не ми прави толкова впечетление.

Но все пак лявата ръка си ме понаболява като свиря по-продължително и в крайна сметка прецених че ще е най добре да взема друга китара и тая да си я кретам само за удома...

Така и направих... :(

 

ПП: не се знае в краен случай дали ще ти се оправдаят средствата и усилията!!! помисли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички! :) Това, което предлага Разбойника е много вероятно да свърши работа. Така или иначе това тяло съм го прежалил, та ще опитам с тази закачалка и най-много да си направя ново тяло :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.