Bay Emo Публикувано Февруари 4, 2007 Публикувано Февруари 4, 2007 Колеги, знаете ли, кой в София би могъл да ми направи ново тяло за един бас. Наскоро ми подариха един Vintage V 995 SQM. Той пък, изненадващо се оказа не толкова зле. Проблемът се яви в това, че китарата не е балансирана и трябва постоянно да я подпирам с лявата ръка. Опитах да сложа тежест на тялото и донякъде имаше ефект. Но явно решението е да се направи по-голямо тяло. Въпросът е кой? Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 Пробвай с 1 шепа олово за дънна - едни големи. Набутай ги в кутията дето са потенциометрите Цитирай
Bay Emo Отговорено Февруари 5, 2007 Автор Отговорено Февруари 5, 2007 Благодаря ти, но не помага! Залепил съм две плочки 100х100х8 общо 1'600кг. Ще ми скъса рамото и пак не става. Тялото е малко и горният рог не е около 12 прагче, както обикновенно, а е на 15то и от тук всичко отива на белия кон в ауспуха. Иначе, като си седнеш грижа няма. Затова си мисля, че изхода е само ново тяло. Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 5, 2007 Отговорено Февруари 5, 2007 Запoвядай с баса! Дори само за съвет! До скоро! Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Новото тяло ще струва поне колкото половината бас и ще ти промени тона. Погледни този сайт (и по-точно това, което наричат "strap extension"): http://www.bolinguitars.com/ С нещо подобно + преместване на бутона за колан, който е от долната страна на тялото ще можеш да го балансираш без да използваш олово - тялото от bubinga тежи достатъчно, струва ми се Цитирай
Svet Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 И аз имах същия проблем... Тялото на единия ми бас е малко по леко от грифа и ми беши много терсене да всиря прав.Когато стоях седнал проблема беше нулев, ама това не беше решение!!! Пробвах и аз със тежести...ама нестана..или поне не достатъчно сполучливо! После си помислих че може и да стане ако си взема малко по широк колан.Единственото което постгнах е че неудобството и болките в рамото намаляха. После измислих специален модел колан, който се превързва през теб около гърдите и изглежда сносен особенно за някой по "варварски" групи...ама така и не стигнах до направата му... В крайна сметка през това време докато се мъчих да се справя с положението земах че свикнах горе-долу и сега не ми прави толкова впечетление. Но все пак лявата ръка си ме понаболява като свиря по-продължително и в крайна сметка прецених че ще е най добре да взема друга китара и тая да си я кретам само за удома... Така и направих... ПП: не се знае в краен случай дали ще ти се оправдаят средствата и усилията!!! помисли... Цитирай
Bay Emo Отговорено Февруари 6, 2007 Автор Отговорено Февруари 6, 2007 Благодаря на всички! Това, което предлага Разбойника е много вероятно да свърши работа. Така или иначе това тяло съм го прежалил, та ще опитам с тази закачалка и най-много да си направя ново тяло Цитирай
Recommended Posts